TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

Class Module İşlemleri

TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#1)  Sedat KARACA » 26 Haz 2012 22:47

İyi Geceler Arkadaşlar; Yapmayı planladığım bir proğramımda 180 adet CommanButton ve 180 adet TextBox var. cmd1, cmd2, cmd3....cmd180 ve txt1, txt2, txt3... txt180 şeklinde karşılıklı sıralanmış. Her cmd butona sol fare ile tıkladığımda aynı numaralı txt 1 sayı artsın, sağ fare ile tıkladığımda 1 eksilsin şeklinde bir fonksiyon yazılabilirmi? Yoksa 180 buton için ayrı ayrı kod yazmam gerekecek. Mümkünmüdür acaba.
En son Murat OSMA tarafından, 27 Haz 2012 08:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: İlgili başlık altına taşındı...
Kullanıcı avatarı
Sedat KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Sedat KARACA
Kayıt: 11 Ekm 2010 22:27
Konum: Memur
Meslek: Polis
Yaş: 46
İleti: 144
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: Text' lerdeki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#2)  Ersoy AYDIN » 26 Haz 2012 23:07

Üstad , hemşehrim iyi akşamlar...

180 adet CommandButton mu ? yapmaya çalıştığınız uygulamanın amacını anlatabilir misiniz ?..Bu akşam benim şaşırma akşamım sanırım...180 adet buton tek ekranda... hehe

sol click i hallederiz de sağ click olayını hiç denemedim , ama hallederiz herhalde... ;)
Kullanıcı avatarı
Ersoy AYDIN
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersoy AYDIN
Kayıt: 28 Ekm 2008 09:04
Konum: İstanbul
Meslek: LSU
Yaş: 42
İleti: 844
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ataşehir / İstanbul

Cevap: Cevap: Text' lerdeki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#3)  Sedat KARACA » 26 Haz 2012 23:44

Ersoy AYDIN yazdı:Üstad , hemşehrim iyi akşamlar...

180 adet CommandButton mu ? yapmaya çalıştığınız uygulamanın amacını anlatabilir misiniz ?..Bu akşam benim şaşırma akşamım sanırım...180 adet buton tek ekranda... hehe

sol click i hallederiz de sağ click olayını hiç denemedim , ama hallederiz herhalde... ;)
İyi Geceler Esoy Bey; Hemşehri olduğumuza çok sevindim. Kısaca olayı anlatayım. Trafik ceza işlemlerinde görev yapıyorum. Yaya ve ekip olarak 10 tane denetim görevlimiz var. Günlük icraatları çok kısa süre içerisinde almak durumunda kalıyoruz çoğu zaman. 180 adet ceza türü var ve bunlar telsiz ile bildiriliyor. Bunun için hepsini ekranda görerek verilen sayılar ilgili kutuya yazıldıktan sonra bir buton ile ilgili ekibin sayfasına aktarmak. Örnek 5423 ekibi 23. madde 5 tane dediği zaman ilgili text e 5 yazıp 5423 butonu ile sayfasına aktarılması gerek. Aynı anda başka ekip de bildirimde bulunduğunda onu da aynı şekilde aktarılması gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi. Bu fonksiyon yazılabilirse diğer işlemlerini halledebilirim zannetiyorum. Ayrıca ben Trabzon' luyum Giresun' da çalışıyorum. Yolunuz düşer bir kahvemi içerseniz çok memnun kalırım. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Sedat KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Sedat KARACA
Kayıt: 11 Ekm 2010 22:27
Konum: Memur
Meslek: Polis
Yaş: 46
İleti: 144
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: Text' lerdeki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#4)  Bülent » 27 Haz 2012 06:12

Sedat Bey, bahsettiğiniz iş için SpinButton var. ;)
Orientation özelliğini Horizontal yapıp, sağlı-sollu tıklayarak değer değiştirebilirsiniz. Tek kalan Textbox'ları değerinin değişmesi için kodları yazmak.
Kullanıcı avatarı
Bülent
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Bülent ÖZTÜRK
Kayıt: 15 Haz 2008 00:08
Meslek: Bilgi Sistemleri
Yaş: 43
İleti: 3628
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İst/Çekmeköy

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: Text' lerdeki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#5)  Sedat KARACA » 30 Haz 2012 00:58

Bülent yazdı:Sedat Bey, bahsettiğiniz iş için SpinButton var. ;)
Orientation özelliğini Horizontal yapıp, sağlı-sollu tıklayarak değer değiştirebilirsiniz. Tek kalan Textbox'ları değerinin değişmesi için kodları yazmak.
Bülent Bey teşekkürler. SpinButton güzel bir uygulama ancak ceza maddelerini yazmam için ayrı bir label gerekeceğinden fazla yer kaplıyor. Commanbutton olursa caption a cezaları yazdığımda daha uygun düşüyor. [TESEKKÜR]
Kullanıcı avatarı
Sedat KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Sedat KARACA
Kayıt: 11 Ekm 2010 22:27
Konum: Memur
Meslek: Polis
Yaş: 46
İleti: 144
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: Cevap: TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#6)  Sedat KARACA » 30 Haz 2012 01:06

Metin Uzun yazdı:
Sedat KARACA yazdı:İyi Geceler Arkadaşlar; Yapmayı planladığım bir proğramımda 180 adet CommanButton ve 180 adet TextBox var. cmd1, cmd2, cmd3....cmd180 ve txt1, txt2, txt3... txt180 şeklinde karşılıklı sıralanmış. Her cmd butona sol fare ile tıkladığımda aynı numaralı txt 1 sayı artsın, sağ fare ile tıkladığımda 1 eksilsin şeklinde bir fonksiyon yazılabilirmi? Yoksa 180 buton için ayrı ayrı kod yazmam gerekecek. Mümkünmüdür acaba.



İyi günler Sedat Bey,

Spinbutton veya CommandButton tercih size kalmiş, yinede size cmd üzeri fareye solu tıkladığınızda Textbox´un sayısının artması ve sağı tıkladığınızda eksilmesi için kodu vermek istedim.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If Button = 1 Then TextBox1.Text = Val(TextBox1.Text) + 1
If Button = 2 Then TextBox1.Text = Val(TextBox1.Text) - 1
End Sub
[evet] Metin Bey teşekkürler. ;;_)


Kolay gelsin

M.Uzun
Metin Bey teşekkürler. ;;_) Bu şekilde güzel olacak.
Kullanıcı avatarı
Sedat KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Sedat KARACA
Kayıt: 11 Ekm 2010 22:27
Konum: Memur
Meslek: Polis
Yaş: 46
İleti: 144
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#7)  Tarkan VURAL » 30 Haz 2012 08:45

Arkadaşın verdiği örnek bence güzel ve mantıklı. Ama bunu bütün butonlara uygulamak için 180 prosedür eklemek gerek. Class ile kısaltılabilir. Ayrıca butonun amacı sadece arttır-eksilt ise butona da gerek yok, TextBox nesnesinin kendi de olur. Benimki alternatif bir fikir. Uygulamak isterseniz örnek ekliyorum. ;)

Class module içine ;
Kod: Tümünü seç
Public WithEvents Textkutusu As MSForms.TextBox

Private Sub Textkutusu_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If dusuldu = True Then GoTo cikis
Textkutusu.Value = sifirmi(Textkutusu.Value, Button)
Exit Sub
cikis:
dusuldu = False
End Sub


Module içine ;
Kod: Tümünü seç
Public evn() As New Class1, dusuldu As Boolean
Function sifirmi(ByVal NesneDegeri As Variant, Button As Integer) As Long
If NesneDegeri = "" Then Exit Function
Select Case Button
    Case Is = 1
        If NesneDegeri <= 0 Then
            sifirmi = 1
        Else
            sifirmi = NesneDegeri + 1
        End If
    Case Is = 2
        If NesneDegeri > 0 Then
            dusuldu = True
            sifirmi = NesneDegeri - 1
        End If
End Select
End Function

Static Sub Kontrol()
For Each n In UserForm1.Controls
    i = i + 1
    ReDim Preserve evn(1 To i)
    If TypeName(n) = "TextBox" Then
        Set evn(i).Textkutusu = n
    End If
Next
End Sub

UserForm içine ;

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
Call Kontrol
End Sub


Herhangi bir TextBox üzerinde sol tuşa bastıkça sayı artar, sağa bastıkça sayaç düşer. Bu mantığın fikir babası Metin Uzun' dur. Fikir üzerinde sadece geliştirme yaptım. Düşüncesi için kendisine teşekkür ediyorum. --)(
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27044
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#8)  Tarkan VURAL » 30 Haz 2012 13:13

Hatırlatma için teşekkürler.
Oradaki class ismi elle değiştirilebilir şekilde o yüzden class module hangi ismi yazarsanız, tanımı da kodlamada öyle yapmanız gerekecek.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27044
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TextBox'lardaki Sayıyı Artır Eksilt Fonksiyonu

İleti#9)  Sedat KARACA » 30 Haz 2012 18:54

[evet] [oley]
şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk ;;_) [TESEKKÜR]
Türkiye'nin yapacağı yeni uzay gemisinin kodlarını bulmuş gibi oldum. hehe Elinize emeğinize sağlık.
Kullanıcı avatarı
Sedat KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Sedat KARACA
Kayıt: 11 Ekm 2010 22:27
Konum: Memur
Meslek: Polis
Yaş: 46
İleti: 144
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN


Forum Class Module

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe