[Yardım]  OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerlerin Değiş

Seçenek düğmesi

OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerlerin Değiş

İleti#1)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 02:45

Öncelikle merhabalar , ekte paylaştığım dosyada iki tane optionbutton koymak istiyorum. Cinsiyete göre optionbutton seçildikten sonra birleşik kutuya bayanlar veya baylar için olan araba bilgilerini gelmesini istiyorum ama tam olarak beceremedim. Yardımlarınız olursa şimdiden teşekkür ederim.

Şu an daha tasarım modundadır.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#2)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 03:01

Belirtmeyi unuttum sayfada değerler değiştirilmesin diye engel koymuştum "gözden geçir" kısmından sayfanın korumasını kaldırabilirsiniz. Bir de bunları ActiveX denetimleriyle yapmak istiyorum mümkün müdür ?
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#3)  Tarkan VURAL » 27 Arl 2014 17:55

Merhaba, sitemize hoş geldiniz.
ActiveX denetimleri ile yapmak isterseniz yazılacak kodlarla kolay kontroller sağlanabilir.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#4)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 18:16

Öncelikle hoşbulduk :) Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum , bir şeyler sormak yeni kısmet oldu . Çalışmalarınız çok yararlı ve duyarlı ; bunun için ayrıca teşekkür ederim.
Activex denetimleriyle yaptığım çalışmada cinsiyet kısmını çözdüm fakat şu anda fiyat aralığı girmek istiyorum . Bunlar için checkboxların uygun olacağını düşündüm . Örnek düşük fiyat - yüksek fiyat gibi checkboxlar. Fakat cinsiyet ile beraber bu checkboxları kullanamadım . Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl bir kod yazmam gerekir ? Tasarımın son halini ekte gönderiyorum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#5)  Tarkan VURAL » 27 Arl 2014 19:06

Cinsiyet için OptionButton kullanılabilir. Zaten iki cinsiyet var. ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#6)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 19:37

Hocam aslında orayı çözmüştüm. Benim sorunum şurada ; eklediğim optionbuttonlardan birine tıkladım ondan sonra checkboxlardaki fiyat düzeylerinden birini seçmek istiyorum. seçtiğim veri aralığınında comboboxda görünsün istiyorum. Ama her cinsiyet için farklı yerden araba modellerini alması gerekiyor. Bir de optionbutton ve checkboxa tıkladığımda değerler ilk sefer için görünüyor fakat checkboxı değiştirdiğimde yeni değer gelmiyor. Bunları sormak istemiştim.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#7)  Tarkan VURAL » 27 Arl 2014 19:48

Siz filtre yapmak peşindesiniz anlaşılan. Fiyat aralığının birini seçiyorsanız neden CheckBox ? Onların da OptionButton şeklinde olması gerekmiyor mu ? CheckBox nesnsleri birden çok seçimin kullanılabileceği kriterler için kullanılmalıdır. "Ama bu kez de cinsiyet seçenekleri silinip diğerleri işaretleniyor" diyeceksiniz. Bu kontrolü sağlamak için nesneleri gruplara ayırmalısınız. Nesnenin properties kısmından GroupName structure özelliğine bir ad verebilirsiniz. Cinsiyet seçenekleri için grup adı cins olsun, diğerleri için fiyat olsun. Bu şekilde seçimler birbirine karışmazlar.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#8)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 20:22

Hocam ilginiz için teşekkür ederim . Aslında ilk düşüncem fiyatları da option ile işaretlemekti fakat dediğiniz sorunu yaşadım . Checkbox olarak yaptığımda birden fazla seçenek işaretleyebileceğim için daha pratik oldu aslında , şöyle istendiği durumda üç fiyat aralığında ki arabalar da getirilmiş olacak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda. Kodları da neye göre oluşturayım.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#9)  Tarkan VURAL » 27 Arl 2014 20:48

Çalışma arayüzünü UserForm ile tamamlayın. Verileri de Excel' e bir veri kümesi şeklinde yazın. Oluşturduğunuz örneği ekleyin bakmaya çalışalım.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#10)  timuroksuzler » 27 Arl 2014 22:04

Hocam umarım anlamışımdır dediğinizi , biraz düzenlemeye çalıştım ama dediğiniz gibi bir filtreleme gibi aslında. Yani örneğin erkek ve düşük seçildiğinde sadece o arabalar gelsin gibi. İstediğim gibi oluyor bazen ama diğer tıklamaya bozuluyor. Ekte gönderiyorum düzenlenmiş halini , renklendirmeler ve düzen taslaktır.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir

Cevap: OptionButton Seçildiğinde Birleşik Kutudaki Değerleri

İleti#11)  timuroksuzler » 30 Arl 2014 21:37

Hocam merhabalar dediklerinizi yaptım şu an sadece iki tane farklı option buttuonları seçerek filtreleme yapmak istiyorum . Bu mümkün müdür ?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
timuroksuzler
 
Kayıt: 25 Arl 2014 03:02
Meslek: Öğrenci
Yaş: 26
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: eskişehir


Forum OptionButton

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe