[Yardım]  Tablo otomotik siralamak

Excel hakkındaki soru ya da paylaşımlarınıza kategori bulamadıysanız bu alana yazabilirsiniz.

Tablo otomotik siralamak

İleti#1)  keskinasil » 13 Eyl 2018 17:00

ekteki örnek tabloda 10 kişilik bir ekip ve bu ekibin 20 adet yarışı var bu rarışlarda aldıkları puanların hepsi toplam kısmında
toplanıyor ve en yüksek puanı olan en üste geçmin istiyorum misal tabloda 7'inci sırada bulunanın puanı birinci sıradakinden yüksek 7'inci otomotik orakar birinci sıraya geçsin birinci sıradaki de ikinci sıraya geçsin istiyorum ama nasıl yaparım olurmu bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#2)  tasad » 13 Eyl 2018 17:37

Dosyayı ekledim.Yanlış olursa bildirin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 11:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 26
İleti: 287
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#3)  keskinasil » 13 Eyl 2018 17:41

tasad yazdı:Dosyayı ekledim.Yanlış olursa bildirin.


hocam olmuş gözüküyor çok saolun birde dutonun yerini nasıl değiştiririm ben bilgi verirseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#4)  keskinasil » 13 Eyl 2018 17:52

tasad hocam olmuş eline sağlık bir isteğim daha var sıra 1-10 şu anda onu 1-25 yaparsam çalışırmı yada nereyi düzenlemem gerekir veya siz düzenleyip gönderirmisiniz
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#5)  AhmetRasim » 13 Eyl 2018 17:53

Merhabalar;
Alternatif olarak:
-İlgili Sayfanın Kod bölümüne ekleyiniz, sayfada işlem yaptıkça sıralama yapar.
-Hücre aralıklarını çalışmanıza göre değiştiriniz. ( X3:X20 ve B2:X20 )
Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
   
Application.ScreenUpdating = False
ActiveSheet.Sort.SortFields.Clear
    ActiveSheet.Sort.SortFields.Add Key:=Range("X3:X20") _
        , SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
    With ActiveSheet.Sort
        .SetRange Range("B2:X20")
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
Application.ScreenUpdating = True
   
End Sub
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#6)  keskinasil » 13 Eyl 2018 18:10

AhmetRasim yazdı:Merhabalar;
Alternatif olarak:
-İlgili Sayfanın Kod bölümüne ekleyiniz, sayfada işlem yaptıkça sıralama yapar.
-Hücre aralıklarını çalışmanıza göre değiştiriniz. ( X3:X20 ve B2:X20 )
Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
   
Application.ScreenUpdating = False
ActiveSheet.Sort.SortFields.Clear
    ActiveSheet.Sort.SortFields.Add Key:=Range("X3:X20") _
        , SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
    With ActiveSheet.Sort
        .SetRange Range("B2:X20")
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
Application.ScreenUpdating = True
   
End Sub


nasıl yani hocam ? bu dosyaya eklermisiniz
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#7)  tasad » 13 Eyl 2018 18:31

Yeni dosya.İnceleyin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 11:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 26
İleti: 287
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#8)  AhmetRasim » 13 Eyl 2018 20:25

Merhabalar Caner Bey;
Sayfaya kod eklemek ya da sayfalarda olan kodlara ulaşmak için;
- Vba da yardım konusunda 12 nolu mesajı inceleyiniz.

Paylaştığım kodu Sayfa1'e ekledim. Sn. tasad Bey'in paylaştığı koda da VBA ekranını açtığınızda;
- Modules \ Module1 den ulaşabilirsiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#9)  esayin » 14 Eyl 2018 11:34

Merhaba,
İlgili dosya altına yeni bir satır eklediğimde yeniden sıralamanın yapması gerekir mi?
Kullanıcı avatarı
esayin
 
Adı Soyadı:erhan sayın
Kayıt: 02 Ağu 2012 11:17
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#10)  keskinasil » 14 Eyl 2018 14:00

AhmetRasim yazdı:Merhabalar Caner Bey;
Sayfaya kod eklemek ya da sayfalarda olan kodlara ulaşmak için;
- Vba da yardım konusunda 12 nolu mesajı inceleyiniz.

Paylaştığım kodu Sayfa1'e ekledim. Sn. tasad Bey'in paylaştığı koda da VBA ekranını açtığınızda;
- Modules \ Module1 den ulaşabilirsiniz.


hocam elinize saglım yardımcı olan hocalarıma teşekkürler son birşey daha sormak istiyorum excel açıldığında sadece sayf1 açılsın program gibi ne demek istediğimi gösteren bir örnek resim ekledim Puan Durum Tablosu exceli açınca otomotik olarak sayfa1 açılsın nasıl olur bu
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#11)  AhmetRasim » 14 Eyl 2018 21:42

Merhabalar;
Eklediğiniz resim UserForm görüntüsü.
Çalışmanızı UserForm olarak kullanmak istiyorsanız, Forumdaki örneklerden yararlanabilirsiniz; takıldığınız noktada, ilgili konu için yeni bir başlık altında yardım isteğinizi iletirsiniz.

Puan Durum Tablosu exceli açınca otomotik olarak sayfa1 açılsın nasıl olur bu
Bu sorunuz için,
-VBA ekranını açınız.
-BuÇalışmaKitabı (ThisWorkbook) 'nı açıp şu kodu ekleyiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Workbook_Open()
Sayfa1.Select
End Sub
Çalışma dosyanız açıldığında Sayfa1 isimli sekmeyi açar.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#12)  keskinasil » 15 Eyl 2018 15:20

AhmetRasim yazdı:Merhabalar;
Eklediğiniz resim UserForm görüntüsü.
Çalışmanızı UserForm olarak kullanmak istiyorsanız, Forumdaki örneklerden yararlanabilirsiniz; takıldığınız noktada, ilgili konu için yeni bir başlık altında yardım isteğinizi iletirsiniz.

Puan Durum Tablosu exceli açınca otomotik olarak sayfa1 açılsın nasıl olur bu
Bu sorunuz için,
-VBA ekranını açınız.
-BuÇalışmaKitabı (ThisWorkbook) 'nı açıp şu kodu ekleyiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Workbook_Open()
Sayfa1.Select
End Sub
Çalışma dosyanız açıldığında Sayfa1 isimli sekmeyi açar.


hocam tekrardan rahatsız ediyorum ama tablonun son halini ekledim sayfada sag tarafta iki küçük tablo çizdin ve içlerine istediğimi yazdım zahmet olmazsa son olarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#13)  AhmetRasim » 15 Eyl 2018 15:52

Merhabalar;
Sıralama, yukarıdan aşağıya En Yüksek Puanlı Takımdan başladığı için; sağ tarafa eklediğiniz bölüme sadece Hücre Eşitlemesi yapmanız yeterlidir. Sıra değiştikçe yan taraftaki tabloda değişir.

Birinci takım ismi için Y2 hücresine =B3;
İlk üç takım için;
Y9 hücresine =A3
AA9 hücresine B3
AD9 hücresine =W3 yazıp sonraki satırlar için aşağı çekerek çoğaltınız.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#14)  keskinasil » 15 Eyl 2018 16:00

AhmetRasim yazdı:Merhabalar;
Sıralama, yukarıdan aşağıya En Yüksek Puanlı Takımdan başladığı için; sağ tarafa eklediğiniz bölüme sadece Hücre Eşitlemesi yapmanız yeterlidir. Sıra değiştikçe yan taraftaki tabloda değişir.

Birinci takım ismi için Y2 hücresine =B3;
İlk üç takım için;
Y9 hücresine =A3
AA9 hücresine B3
AD9 hücresine =W3 yazıp sonraki satırlar için aşağı çekerek çoğaltınız.


hocam dediğinizi yaptım oldu çok saolun ama birşey daha soracagım şimdi ben 25 takıma satır rengi veriyorum misal ilk üç takımın satır rengi ( dolgu rengi ) kırmızı + yeşil + mavi veriyorum 4 üncü satırda ren yok ve 4 satırın puanı birinci olunca normalde birinci satır kırmızı ama otomotik beyaz oluyor onu nasıl hallederim ?
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#15)  AhmetRasim » 15 Eyl 2018 16:27

Merhabalar;
Koşullu Biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

**Birinci sırada olan takımın satırını seçiniz;
-Koşullu Biçimlendirme \ Yeni Kuralı tıklayınız,
-Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan, seçeneğini işaretleyip şu formülü yazınız
Kod: Tümünü seç
=$W$3>$W$4
Biçimlendir düğmesi ile Hücre Biçimlendir penceresini açıp, istediğiniz biçimlendirme ayarını yapınca pencereleri onaylayarak kaptınız. İlk satırdaki takım bu şekilde belirlemiş olduğunuz biçimlendirme ayarlarını alır.

İkinci ve Üçüncü takımlar içinde aynı yolu izleyerek biçimlendirme yapabilirsiniz.
İkinci takım için =$W$4>$W$5
Üçüncü takım için =$W$5>$W$6 formüllerini kullanabilirsiniz.

Not: Takım puanlarının eşit olmasına da bir koşul belirlemelisiniz, puanlar eşit olduğu zaman dolgu rengi uygulamaz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#16)  keskinasil » 15 Eyl 2018 16:49

takımlar eşit puanda olursa nasıl bir yol izlemeliyim yani nasıl bir kod yazmalıyım ki?
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#17)  AhmetRasim » 15 Eyl 2018 17:17

Merhabalar;
Örneğin ilk iki satırı seçip, Koşullu biçimlendirmeye =$W$3=$W$4 formülünü ekleyip biçimlendirme ayarlarını yapınız. İlk iki takımın puanı eşit olduğunda seçtiğiniz satırlar, belirlediğiniz hücre biçimlendirmesini alır. Bu şekilde koşullarınızı çoğaltabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#18)  keskinasil » 15 Eyl 2018 18:07

AhmetRasim yazdı:Merhabalar;
Örneğin ilk iki satırı seçip, Koşullu biçimlendirmeye =$W$3=$W$4 formülünü ekleyip biçimlendirme ayarlarını yapınız. İlk iki takımın puanı eşit olduğunda seçtiğiniz satırlar, belirlediğiniz hücre biçimlendirmesini alır. Bu şekilde koşullarınızı çoğaltabilirsiniz.


dediğiniz gibi yaptım hocam ama bu işte söyle birşey oldu iki tane birinci olursa BİRİNCİ TAKIM kısmında hep tek isim yazıyor iki tane birinci olunca orayı nasıl yapcam
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#19)  AhmetRasim » 15 Eyl 2018 18:20

Merhabalar;
Y2 hücresindeki formülü şu şekilde değiştiriniz.
=EĞER(W3=W4;B3&" ve "&B4;B3)
Eğer ilk iki takımın puanı eşit olursa B3 ve B4 hücrelerini birlikte yazar. Eşitlik olmazsa sadece B3 hücresindeki ismi yazar.
Kullanıcı avatarı
AhmetRasim
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ahmet Rasim
Kayıt: 20 Kas 2013 23:40
Konum: İstanbul
Meslek: Serbest
Yaş: 32
İleti: 1055
 
Cinsiyet: Bay

Cevap: Cevap: Tablo otomotik siralamak

İleti#20)  keskinasil » 15 Eyl 2018 18:32

AhmetRasim yazdı:Merhabalar;
Y2 hücresindeki formülü şu şekilde değiştiriniz.
=EĞER(W3=W4;B3&" ve "&B4;B3)
Eğer ilk iki takımın puanı eşit olursa B3 ve B4 hücrelerini birlikte yazar. Eşitlik olmazsa sadece B3 hücresindeki ismi yazar.


sayfa sonu önizleme ekranında tam ortada sayfa bir yazıyor onu nasıl kaldıra bilirim ama normal sayfa görünümüne geçince gözükmüyor sadece sayfa sonu önizleme gözüküyor ordanda kaldırmak istiyorum
Kullanıcı avatarı
keskinasil
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Caner ASİL
Kayıt: 29 Nis 2011 15:34
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Sonraki

Forum Diğer Excel İşlemleri

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot ve 2 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe