1 sayfadan 1. sayfa

Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya Tersi

İletiTarih: 08 Kas 2019 17:13
glos7777
Arkadaşlar merhaba,

Aranıza yeni katıldım, excel ile ilgili bir sorum olacaktı bilemiyorum mümkünmüdür acaba.

Arkadaşlar ek'te dosyayı upload ettim.. dosyadaki sayfalar şöyle : Bütün Sistemler-Anahtarpriz-ATS-Ayd.Armatür-Boru-Busbar-CCTV

ve her sayfadaki sütün sayısı aynı yani J sütununa kadar bilgiler var, adı, telefonu, maili vs gibi.

şimdi ben, "BÜTÜN SİSTEMLER" sayfasına firma iletişim bilgileri girince, bunları ilgili sayfaya otomatik atmasını istiyorum..

misal A sütununda "SİSTEM ADI" var, ben bu sistem adına yukarda verdiğim sayfa isimlerinden birini yazıyorum örnek; CCTV yazıyorum.. sonra yan sütunlarada firma bilgisi adı telefonu vs devam ediyorum.

burda ben "SİSTEM ADI" kısmına CCTV yazdığımda ve bilgileri girdiğimde, istiyorum ki CCTV sayfasına da bu yazdığım bilgileri aktarsın. yani tekrardan CCTV sayfasına girip sütun acıp bu bilgileri tekrardan girmemek için.

mümkünü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

dipnot : belkide tersi de olabilir, yani CCTV sayfasına sütun açıp bilgileri girdiğimde otomatik BÜTÜN SİSTEMLER sayfasına da akatarabilir.

iyi çalışmalar.

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 15 Kas 2019 16:07
glos7777
Arkadaşlar sorunun çözümü mü çok zor yoksa kimse uğraşmak mı istemiyor anlamadım o kadar kişi bakmış çıkmış :S

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 20 Kas 2019 15:23
glos7777
Bilen yokmu arkadaşlar ya

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 22 Kas 2019 09:17
erseldemirel2
Eki kontrol edin. Bütünsistemleri sayfalara dağıtıyor. Geliştirilebilir

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 22 Kas 2019 14:13
ataköylü-59
Sayın arkadaşım
Sayın Ersel bey sorunuzu cevaplamış sağ olsun. Ben de alternatif olarak Formüllerle bir çözüm sundum.

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 24 Kas 2019 17:20
Kuzeyyıldızı63
İyi günler kolay gelsin, Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma;
Umarım işinize yarar.

NOT: Sayfadaki ''Sayfalara veri dağıt'' => Butonunu kullanınız.

Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşım

İletiTarih: 26 Kas 2019 17:55
glos7777
ataköylü-59 yazdı:Sayın arkadaşım
Sayın Ersel bey sorunuzu cevaplamış sağ olsun. Ben de alternatif olarak Formüllerle bir çözüm sundum.


Hocam Teşekkürler cevap için formüllü baya bi uğraştırır beni zira 60-70 sistem var :)

Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşım

İletiTarih: 26 Kas 2019 18:03
glos7777
erseldemirel2 yazdı:Eki kontrol edin. Bütünsistemleri sayfalara dağıtıyor. Geliştirilebilir


Hocam Merhaba,

Dosyanıza baktım, Emeğinize sağlık Çok Teşekkürler. şöyle bir durum var, ben size gönderdiğim dosyada küçük olsun diye 4-5 sistemin sayfası örneği vardı ama benim normalde 60-70 sistem var şuanki excelimde.

şimdi sizin makroyu açtım çok anlamasamda kodlarınızı gördüm tanıtmışsınız yazmıssınız vs. ben şimdi bendeki 60-70 civarı Tüm sayfaları sizin kod sayfanıza adlarını ekleyip aynı şekilde tanıtıp genişletebilirmiyim?

Son olarak şöyle bir imkan olabilirmi hocam, Bütün sistemler sayfasına yeni bir sistem eklediğimizde ve kopyala yaptığımızda o yeni sistem için yeni bir sayfa açıp kopyalama yapabilirmi?

Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşım

İletiTarih: 26 Kas 2019 18:19
glos7777
Kuzeyyıldızı63 yazdı:İyi günler kolay gelsin, Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma;
Umarım işinize yarar.

NOT: Sayfadaki ''Sayfalara veri dağıt'' => Butonunu kullanınız.


Hocam Çok teşekkürler cevap için.

pek anlamam ama makro kısmını açıp kodlara bakayım dedim gerçektende anlamadım :) ama sistem çalıştı nasıl oluyor bilmiyorum ama :)

fakat şöyle bi durum var benim orjinal excelimde 4-5 tane değilde 60-70 sistem var buna uygulayabiliyormuyum? sanki iki tane mi makro var sizinkinde? bir de o ana sayfadaki yaptığınız butonu getiremedim.

kodu kopyalayıp kendi excelimde denedim, ek'teki gibi bir hata verdi ama sayfaları kopyaladı yani.

Cevap: Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto ver

İletiTarih: 26 Kas 2019 19:02
erseldemirel2
glos7777 yazdı:
erseldemirel2 yazdı:Eki kontrol edin. Bütünsistemleri sayfalara dağıtıyor. Geliştirilebilir


Hocam Merhaba,

Dosyanıza baktım, Emeğinize sağlık Çok Teşekkürler. şöyle bir durum var, ben size gönderdiğim dosyada küçük olsun diye 4-5 sistemin sayfası örneği vardı ama benim normalde 60-70 sistem var şuanki excelimde.

şimdi sizin makroyu açtım çok anlamasamda kodlarınızı gördüm tanıtmışsınız yazmıssınız vs. ben şimdi bendeki 60-70 civarı Tüm sayfaları sizin kod sayfanıza adlarını ekleyip aynı şekilde tanıtıp genişletebilirmiyim?

Son olarak şöyle bir imkan olabilirmi hocam, Bütün sistemler sayfasına yeni bir sistem eklediğimizde ve kopyala yaptığımızda o yeni sistem için yeni bir sayfa açıp kopyalama yapabilirmi?


Yukarda anltılan herşey yapılır ancak 60-70 sekme bir hayli yorucu olur excel için. bunu tekrar düşünün derim. daha farklı bir dağılım veya mantık daha iyi olur gibi

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 26 Kas 2019 23:06
Kuzeyyıldızı63
"Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma" revize edildi.
Sayın glos7777 tekrar merhaba, kolay gelsin.

Excel dosyasını açtığınızda büyük ihtimalle üstte sarı ikaz şeridi çıkar, aktif ediniz.

Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya

İletiTarih: 02 Arl 2019 16:32
glos7777
erseldemirel2 yazdı:
glos7777 yazdı:
erseldemirel2 yazdı:Eki kontrol edin. Bütünsistemleri sayfalara dağıtıyor. Geliştirilebilir


Hocam Merhaba,

Dosyanıza baktım, Emeğinize sağlık Çok Teşekkürler. şöyle bir durum var, ben size gönderdiğim dosyada küçük olsun diye 4-5 sistemin sayfası örneği vardı ama benim normalde 60-70 sistem var şuanki excelimde.

şimdi sizin makroyu açtım çok anlamasamda kodlarınızı gördüm tanıtmışsınız yazmıssınız vs. ben şimdi bendeki 60-70 civarı Tüm sayfaları sizin kod sayfanıza adlarını ekleyip aynı şekilde tanıtıp genişletebilirmiyim?

Son olarak şöyle bir imkan olabilirmi hocam, Bütün sistemler sayfasına yeni bir sistem eklediğimizde ve kopyala yaptığımızda o yeni sistem için yeni bir sayfa açıp kopyalama yapabilirmi?


Yukarda anltılan herşey yapılır ancak 60-70 sekme bir hayli yorucu olur excel için. bunu tekrar düşünün derim. daha farklı bir dağılım veya mantık daha iyi olur gibi


Valla hocam şu bahsettiğim yeni bir sistem ekledğimde onu sayfa olarak açma olayınıda kodlamanıza eklerseniz ben gerisini eklemeye calısayım hocam.

Cevap: Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşım

İletiTarih: 02 Arl 2019 16:33
glos7777
Kuzeyyıldızı63 yazdı:"Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma" revize edildi.
Sayın glos7777 tekrar merhaba, kolay gelsin.

Excel dosyasını açtığınızda büyük ihtimalle üstte sarı ikaz şeridi çıkar, aktif ediniz.


Hocam teşekkürler.

yalnız şöyle bi durum var.. bende hali ahzırda 60-70 sayfalık mevcut excel var.. ben bu benim hazır excele nasıl uygularım sizin kodları?

Cevap: Excel Sayfalarından Bir Sayfaya Oto veri Taşıma veya

İletiTarih: 02 Arl 2019 19:59
erseldemirel2
Birşeyler yaptım. mükerrer kayıt işine bakmadım. sanırım bununla ilgilide kod gerekiyor