VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

Excel dersleri ile ilgili sormak istediklerinizi paylaşabileceğiniz alan

Cevap: Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İ

İleti#21)  mebe » 06 Ekm 2009 21:47

Tarkan VURAL yazdı:Office 2007 programında denemedim. Deneyen , tecrübeli arkadaş varsa ve yardımcı olabilirse memnun olurum.



Umarım deneyen vardır. Çünkü artık birçok bilgisayar da 2007 var.
Kullanıcı avatarı
mebe
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Metin Besin
Kayıt: 01 Oca 2009 19:15
Konum: Antalya
Meslek: Ön Büro Müdürü
Yaş: 49
İleti: 72
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya / Manavgat

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#22)  mtl » 26 Arl 2009 14:39

Selamlar,
Windows XP x64 işletim sisteminde Office 2007 için DTPicker nesnesini burada yazıldığı gibi tanıtmıştım.
Ama şuan yeni satın aldığım Windows 7 x64 bilgisayarımda bu nesneyi çalıştıramadım (office 2007 için).
Kullanıcı avatarı
mtl
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Mutlu Coşansu
Kayıt: 12 Ağu 2009 14:58
Konum: Bartın
Meslek: Makina Müh.
Yaş: 41
İleti: 52
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bartın

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#23)  mtl » 26 Arl 2009 17:29

Registry kaydı sırasında hata alıyorum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
mtl
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Mutlu Coşansu
Kayıt: 12 Ağu 2009 14:58
Konum: Bartın
Meslek: Makina Müh.
Yaş: 41
İleti: 52
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bartın

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#24)  Tarkan VURAL » 26 Arl 2009 23:48

Bilgisayarım > C:\ > Windows > System32 klasöründe bulunan "cmd" isimli dosyaya sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın. Açılan siyah pencerede komut satırına regsvr32 mscomct2.ocx yazıp enter'layın. (Tırnak işaretleri olmadan)


OCX dosyasının yolunu da yazmanız gerekebilir: regsvr32 c:\windows\system32\mscomct2.ocx
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27355
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#25)  mtl » 27 Arl 2009 00:45

Tarkan Bey cevabınız için çok teşekkürler. Problem sayenizde çözüldü. Sadece, yazdığınız dizin değilde, C:\Windows\SysWOW64 dizininde işlem doğru sonuç veriyor.
Kullanıcı avatarı
mtl
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Mutlu Coşansu
Kayıt: 12 Ağu 2009 14:58
Konum: Bartın
Meslek: Makina Müh.
Yaş: 41
İleti: 52
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bartın

Cevap: Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İ

İleti#26)  Tarkan VURAL » 27 Arl 2009 01:34

mtl yazdı:Tarkan Bey cevabınız için çok teşekkürler. Problem sayenizde çözüldü. Sadece, yazdığınız dizin değilde, C:\Windows\SysWOW64 dizininde işlem doğru sonuç veriyor.


Rica ederim. ;)
Ben XP haricindeki işletim sistemlerini kullanmadığım için klasör yollarının farkını bilemiyorum. Doğru yol o ise işlem tamamdır. MsWin7 bilgi için ben de size teşekkür ederim. --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27355
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#27)  OmerFaruk Bayrak » 22 Kas 2010 04:49

Merhaba

Masaüstü Bilgisayarımda Windows 7 Ultimate 2007 Enterpirise Ofis Kurulu DtPicker Çalışıyor.DizÜstü Bilgisayarımda Windows 7 Starter Ve 2007 Ofis Proğramı Yüklü. Ama Dtpicker Çalışmıyor.Mscomct2.ocx Dosyasını System32 Dosyasına İçine Koydum Ve Vba > Tools > References... > Browse... > mscomct2.ocx Dosyasına Seçtim Ve Etkinleştirdim.Ama Çalışmadı.
Yardımlarınızı Rica Ederim.Şimdiden Teşekkür Ederim.
Kullanıcı avatarı
OmerFaruk Bayrak
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Ömer Bayrak
Kayıt: 11 Mar 2010 15:41
Konum: İstanbul
Meslek: Öğrenci-Web Tasarım
Yaş: 23
İleti: 215
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#28)  Tarkan VURAL » 22 Kas 2010 09:37

Regsvr32 ile yükleme ve register işlemini tamamladın mı ?
Şuradan sonrasını dikkatlice yine okur musun ? viewtopic.php?f=26&t=1902&p=36584#p31522
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27355
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İ

İleti#29)  OmerFaruk Bayrak » 23 Kas 2010 18:45

mtl yazdı:Registry kaydı sırasında hata alıyorum.


Bende Aynısı Hata Çıktı Ve Aşağıdakide Senin Dediğinde Yaptım Olmadı :(

Tarkan VURAL yazdı:
Bilgisayarım > C:\ > Windows > System32 klasöründe bulunan "cmd" isimli dosyaya sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın. Açılan siyah pencerede komut satırına regsvr32 mscomct2.ocx yazıp enter'layın. (Tırnak işaretleri olmadan)


OCX dosyasının yolunu da yazmanız gerekebilir: regsvr32 c:\windows\system32\mscomct2.ocx


Hİç Birşey Olmadı 2 Günde Becermeyi Çalıştım Ama Olmadı Başka Yolu Varmıdır Örneğin; Kayıt Defteri Düzenlemek Öle Şey İle İlgili Varmıdır. :?:
Kullanıcı avatarı
OmerFaruk Bayrak
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Ömer Bayrak
Kayıt: 11 Mar 2010 15:41
Konum: İstanbul
Meslek: Öğrenci-Web Tasarım
Yaş: 23
İleti: 215
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#30)  Tarkan VURAL » 23 Kas 2010 22:26

İstersen Teamviewer ile bir ara bakalım. ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27355
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#31)  OmerFaruk Bayrak » 23 Kas 2010 22:30

O Zaman Ben Babamla Konuşayım.Şuan İşte Yarın Gelir Babam.
Kullanıcı avatarı
OmerFaruk Bayrak
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Ömer Bayrak
Kayıt: 11 Mar 2010 15:41
Konum: İstanbul
Meslek: Öğrenci-Web Tasarım
Yaş: 23
İleti: 215
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#32)  SaveQuit » 30 Oca 2017 23:04

aynı şekilde herşeyi yaptım benimde çalışmıyor :S
Kullanıcı avatarı
SaveQuit
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 15 Kas 2016 14:57
Meslek: yok
Yaş: 29
İleti: 15
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#33)  Tarkan VURAL » 04 Şub 2017 10:53

Arkadaşlar,
Microsoft 32bit OCX nesnelerinin (yani Mscomctl ve Mscomct2 ocx dosyalarından gelen DTPicker, ListView, Treeview vb.. ) sadece 32 bit Office Excel uygulamalarında çalışabileceğini ifade ediyor. Bakınız işletim sisteminden bahsetmiyorum. Office sürümünüz 64bit ise bu nesneleri kullanamazsınız. 32bit Office kurmak gerekir. Peki işletim sistemim 64bit. 32bit Office kurarsam ne olur ? Yavaş mı çalışır, çalışmaz mı ? Elbette çalışır. Yavaşlık da eğer milisaniyelerle çalışan bir analist değilseniz önem arz etmez.

Microsoft işletim sisteminiz kaç bit olursa olsun, Office sürümünüz 32bit olduktan sonra, lisans gerektirmeyen harici nesneleri rahatça register ederek kullanabiliyorsunuz. Eğer 32bit Office kuramam/kuramıyorum/kurmak istemiyorum diyeniniz varsa, DTpicker yerine web sayfalarındaki gibi 3 adet ComboBox, ListView yerine klasik ListBox, Treeview yerine de bir bardak soğuk su kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27355
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: VBA Projemize DTPicker Nesnesi Ekliyoruz ile İlgili

İleti#34)  tayfurca » 09 Tem 2020 09:08

ERENYILMAZ yazdı:Sayın Tarkan VURAL,
Bizlere her zaman destek oluyorsunuz.Teşekkür ederim. Animasyonounuzu izledim bilgisayarımda DTPicker nesnesini bulamıyorum.Offis Prof.2003 kullanıyorum.Selamlarımla.

LİNKİ GÖREMİYORUM VE BU YÜZDEN İNDİRME İŞLEMİ YAPAMIYORUM
Kullanıcı avatarı
tayfurca
 
Adı Soyadı:Tayfur seffo
Kayıt: 14 Tem 2010 14:12
Konum: konum
Meslek: psikiyatrist
Yaş: 41
İleti: 3
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bolu

Önceki

Forum Excel Okulu ile ilgili Soru ve Cevap Alanı

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Majestic-12 [Bot] ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe