[Yardım]  Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getirme

UserForm ve üzerine eklenecek nesneler ile ilgili bilgileri bu alanda bulabilirsiniz.

Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getirme

İleti#1)  vvebtasarim » 19 May 2020 18:03

Öncelikle herkesin kadir gecesi mübarek olsun.
Ben hesapları tutmak için küçük bir çalışma yaptım. Çalışma mantığı şu şekilde.
Hesap kaydı açmak
Açılan hesap kaydına işlem girmek
Örnek : Ali hesabını açtık Ali bize 100TL para bıraktı biz bunu alinin hesabına giriş yapıyoruz. daha sonra alinin hesabından ödeme yaptık diyelim bu seferde alinin hesabından çıkış yapıyoruz.
Raporlama : Hesabın tüm hareketlerini görmek veya tüm hesapların hareketlerini görmek
Ve en son kasa : burdan da tum hesapların bakiyelerini raporlarmak.

Gelelim benim yapabildiklerimi formları oluşturdum birbirine bağladım hangi form nereye gidecek nereden veri alacak hesap açma silme ve değiştirme ekledim.
Hesap kayıtları buton ekledim ordan yeni hesap açabilir silebilir ve değiştirebiliriz.
Kasa Giriş buton ekledim ordan hesap adını seçip gereken alanları doldurup kaydetmek
Kasa Çıkış buton ekledim ordan da hesap adının seçip gereken alanları doldurup kaydetmek
Hesapları listele butonu ekledim ordanda tüm hesapları görmek
Kasa butonu bu butona tıkladığımızda da tüm hesapların bakiyelerinin gelmesi.

eksiklerim var yapamadım eklediğim excel sayfasında mevcut. daha önce bunu formül ile yapıyordum ama verim alamadım hesap ekledikçe sayfa açılmamaya başladı bu yüzden form vba yaparak çalışmayı hızlandırmak ve daha fazla verim almak için bunu yaptım. hiç bilgim yok bu konuda sadece videolar izleyerek bu formu oluşturdum gelebildiğim nokta burası. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya : https://yadi.sk/d/KVMlQ95Iv6ajiw

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#2)  Justmag » 19 May 2020 22:55

Yol göstermek adına

Yeni bir modüle
Public hesapgiris
Public hesapcikis

kaydet butonuna

Set wsh = Worksheets("HESAPLARI_LISTELE")
satır = wsh.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row

wsh.Range("B" & satır + 1).Value = txtislemno
wsh.Range("C" & satır + 1).Value = txtislemkasa
wsh.Range("D" & satır + 1).Value = CDate(DTPicker1)
wsh.Range("E" & satır + 1).Value = DTPicker2
wsh.Range("F" & satır + 1).Value = txtturu
wsh.Range("H" & satır + 1).Value = cbcikis
wsh.Range("G" & satır + 1).Value = cbcinsi
wsh.Range("I" & satır + 1).Value = txtaciklama
MsgBox "İşlem Tamamlandı!!!"



hesap listelenen forma
çift klik yada tek klik hangisini isterseniz

If hesapgiris = "1" Then
frmgiris.txtislemkasa = lsthesapsec.SelectedItem.SubItems(1)
hesapgiris = ""
ElseIf hesapcikis = "1" Then
frmcikis.txtislemkasa = lsthesapsec.SelectedItem.SubItems(1)
hesapcikis = ""

End If
Unload Me


giris formundaki hesap seçtiğiniz resme (btnHesapSec)
hesapgiris = "1"
frmlistele.Show

çıkış formundaki hesap seçtiğiniz resme (btnHesapSec)
hesapcikis = "1"
frmlistele.Show

bunlara göre diğerlerini çoğaltırsınız
Kullanıcı avatarı
Justmag
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 16 Nis 2020 15:03
Meslek: Diğer
Yaş: 34
İleti: 95
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Diğer

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#3)  vvebtasarim » 20 May 2020 00:58

DEDİĞİNİZ KODU EKLEDİM
kaydet butonuna

Set wsh = Worksheets("HESAPLARI_LISTELE")
satır = wsh.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row

wsh.Range("B" & satır + 1).Value = txtislemno
wsh.Range("C" & satır + 1).Value = txtislemkasa
wsh.Range("D" & satır + 1).Value = CDate(DTPicker1)
wsh.Range("E" & satır + 1).Value = DTPicker2
wsh.Range("F" & satır + 1).Value = txtturu
wsh.Range("H" & satır + 1).Value = cbcikis
wsh.Range("G" & satır + 1).Value = cbcinsi
wsh.Range("I" & satır + 1).Value = txtaciklama
MsgBox "İşlem Tamamlandı!!!"

HESAPLARI_LİSTELE SAYFASINA GÖNDERDİ YAZDIKLARIMI LAKİN btnHesapSec BUTONUNA TIKLADIĞIMDA GELEN LİSTEDEKİ İSMİ SEÇEMİYORUM DOLAYISIYLA SAYFAYA ATARKEN İD VE HESAP ADI GELMİYOR .
2.HATA İSE SÜREKLİ AYNI SATIRA KAYDEDİYOR YAZDIKLARIMI GİRİŞLERİDE ÇIKIŞLARIDA AYNI SATIRA EKLİYOR. DOLU SATIRIN BİR ALTINA EKLEMESİ GEREKİYOR.
GELELİM MODÜL KISMINA
Yeni bir modüle
Public hesapgiris
Public hesapcikis

BU KOMUT İÇİN MODÜL OLUŞTURDUM ORAYA YUKARDA YAZILANLARI EKLEDİM. DOĞRU MU YAPTIM BİLMİYORUM.

BU KISMI HİÇ ANLAMADIM
hesap listelenen forma
çift klik yada tek klik hangisini isterseniz

If hesapgiris = "1" Then
frmgiris.txtislemkasa = lsthesapsec.SelectedItem.SubItems(1)
hesapgiris = ""
ElseIf hesapcikis = "1" Then
frmcikis.txtislemkasa = lsthesapsec.SelectedItem.SubItems(1)
hesapcikis = ""

End If
Unload Me

NEREYE YAPACAĞIM BUNU VE DİYELİMKİ KAYDETTİ YA HESAPLARI LİSTELE SAYFASINA YUKARDAKİ HESAPLARI LİSTELE BUTONUNA TIKLADIĞIMDA YAZDIKLARIM ORAYA GELMİYOR SADECE SAYFAYA GİDİYOR TÜMÜNÜ LİSTELE VE LİSTELE BUTONLARI DOLAYISIYLA ÇALIŞMIYOR ?

YARDIMLARINIZ İÇİN TŞK EDERİM AMA SONUÇ YOK ŞUAN İÇİN EKSİKLERİM DEVAM EDİYOR.
BAŞKA YARDIMCI OLABİLECEK ...
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#4)  vvebtasarim » 20 May 2020 13:31

Tarkan VURAL hocam bir el atsanız size zahmet.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#5)  vvebtasarim » 21 May 2020 03:19

Hayırlı Geceler ,
Birkaç ayar daha ekledim kalan eksiklikler videoda mevcut . Yardımınızı bekliyorum.

https://yadi.sk/d/KVMlQ95Iv6ajiw/Untitled.mp4
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#6)  Tarkan VURAL » 21 May 2020 12:01

Merhaba,
Çalışmayı inceledim, biraz daha sadeleştirip fonksiyonel yapmaya çalıştım.

Öncelikle Kasa Giriş ve Kasa çıkış için iki ayrı form tasarlamaya gerek yok. İkisi de aynı yere yazacak. İşlem türünü elle yazmak da doğru değil, elle yazma hatasına karşı listeden seçilmeli. Peki madem bir de hesap adını listeden seçiyoruz ve fiş numarasının otomatik artan olmasını istiyoruz; o zaman hem hesap adını hem de fiş numarası alanını elle veri girişine kapatmalıyız.

Veriyi hep aynı satıra kaydetme ile ilgili soruna gelecek olursak da ; dikkat ederseniz kayıt için önce son boş satır bulunmaya çalışılıyor. Bulunurken de A sütunu baz alınıyor. Ama kayıt ederken A sütununa istediği ID numarasını yollamayıp orayı boş bıraktığınızdan, son satırı hep A sütunundaki ilk boş satır olarak algılıyor. Dolayısıyla o satırda devam eden diğer sütunlarda veri varsa üzerine yazmış oluyor. Aslında kod doğru çalışıyor. :) Ama sizin istediğiniz bu değil. Bunu da koda anlatabilmek lazım. Bir de GİREN ve ÇIKAN ifadelerini Giriş, Çıkış olarak değiştirdim. ;)

Özetle;
• Otomatik artan fiş numarası özelliği eklendi. Giriş ve Çıkış için ilk kez işlem yapılıp daha önce baz alacağı son numara yok ise, Ayarlar sayfasındaki Başlangıç numarasını baz alarak arttırıma gidiyor.
• Hesap adı listeden çift tıklama ile seçilebilir duruma getirildi.
• Giriş ve Çıkış işlem tanımı tek ComboBox içerisinde tanımlandı. ( Sadece frmGiris Userformu kullanıldı. diğer frmcikis silinebilir)
• Form açıldığında değil, işlem türü seçildiğinde otomatik numara oluşturulması mantığı eklendi.
• İşlem no ve hesap adı elle müdahaleye kapatıldı. cbAuto devre dışı bırakıldı.

Kod: Tümünü seç
Private Sub cmbHareketTuru_Change()
girisbaslangic = Sheets("AYARLAR").Range("F3").Value
cikisbaslangic = Sheets("AYARLAR").Range("F4").Value
hareketturu = cmbHareketTuru.Text
With Sheets("HESAPLARI_LISTELE")
son = .Range("b65536").End(3).Row
If hareketturu = "Giriş" Then
    For i = son To 2 Step -1
        If .Cells(i, "b").Value Like "G*" Then
            girisno = Cells(i, "b").Value
            Exit For
        End If
    Next i
    If girisno = "" Then
    girisno = Replace(girisbaslangic, "G", "") + 1
    Else
    girisno = Replace(girisno, "G", "") + 1
    End If
    girisno = "G" & Right(String(4, "0") & girisno, 5)
    txtislemno.Text = girisno
ElseIf hareketturu = "Çıkış" Then
    For i = son To 2 Step -1
        If .Cells(i, "b").Value Like "C*" Then
            cikisno = Cells(i, "b").Value
            Exit For
        End If
    Next i
    If cikisno = "" Then
    cikisno = Replace(cikisbaslangic, "C", "") + 1
    Else
    cikisno = Replace(cikisno, "C", "") + 1
    End If
    cikisno = "C" & Right(String(4, "0") & cikisno, 5)
    txtislemno.Text = cikisno
End If
End With
End Sub


Kod: Tümünü seç
Private Sub lsthesapsec_DblClick()
If lsthesapsec.SelectedItem.Text <> "" Then
frmgiris.txtislemkasa.Text = lsthesapsec.SelectedItem.ListSubItems(1).Text
frmgiris.txtid.Text = lsthesapsec.SelectedItem.Text
Unload Me
End If
End Sub


Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
cbAuto.Value = True
txtislemno.Locked = True
cbcinsi.RowSource = "AYARLAR!B2:B4"
cbcinsi.Style = fmStyleDropDownList
cmbHareketTuru.List = Array("Giriş", "Çıkış")
cmbHareketTuru.Style = fmStyleDropDownList
End Sub


:lol:
Neyi neden yaptığımı açıklamamın, yazdığım koddan neredeyse daha uzun olduğunu fark ettim.
Kolay gelsin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#7)  vvebtasarim » 21 May 2020 16:01

Öncelikle Tarkan Hocam Teşekkür ederim ilginiz için.
İşlem türünü elle yazmak da doğru değil, elle yazma hatasına karşı listeden seçilmeli. Peki madem bir de hesap adını listeden seçiyoruz ve fiş numarasının otomatik artan olmasını istiyoruz; o zaman hem hesap adını hem de fiş numarası alanını elle veri girişine kapatmalıyız.
Benim istediğimde bu şekildeydi otomatik gelsin. Yalnız gelen numarayı ben formda görmüyorum, bir diğer eksikte gelen işlem numarası sürekli aynı girişte başına G harfi geliyor çıkışta C harfi ama arka numara hep aynı geliyor sürekli 1 artması gerekmiyor mu ?
Hesap kayıtları kısmındaki sil çalışmıyor daha önce aktifti şimdi devre dışı kalmış ?
giriş çıkışın aynı sayfada olması güzel olmuş bende öyle düşündüm lakin oluşturmasın diye ayrı ayrı yaptım ama bu şeklide olması güzel oldu. ama boş satırlar varken kayıt yapıyor yapmaması gerekiyor. onu kısıtlamak gerek tüm boşlukları doldurmadan kayıt yapmasın ve kayıt yaptık diyelim mesaj geliyor kayıt yapıldı diye alanları silsinki tekrar kayıt yapabilelim. yoksa çıkış yapıp o ekrana tekar gelmem gerekiyor.

Hesapları listele sayfasına ve diğer sayfalara bakmadınız sanırım çünkü ordaki hatalar duruyor daha.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#8)  Tarkan VURAL » 21 May 2020 16:39

vvebtasarim yazdı:bir diğer eksikte gelen işlem numarası sürekli aynı girişte başına G harfi geliyor çıkışta C harfi ama arka numara hep aynı geliyor sürekli 1 artması gerekmiyor mu ?


Nasıl kullandığınızı bilmiyorum. Formu hiç kapatmadan defa defa giriş yapıyorsanız, numara asılı kalır. Bunu önlemek için her kayıttan sonra ekran açık kalacak ve yeniden başka işlem yapılacaksa, numarayı bu aşamada arttırmalısınız. Numara arttırma hareket türü combobox nesnesine bağlı ise şöyle deneyin :

Kaydet kodları bittiğinde, alınan mesajdan sonraki satıra
Kod: Tümünü seç
Call cmbHareketTuru_Change

ekleyin.

Sadece frmgiris ve ana form içinde çalışma yaptım. Ne silme işleminize dokundum ne de diğerlerine. Hatalı bir şey varsa kodlarınızı gözden geçirin. İndirdiğim dosyayı ilk iletinizden aldım. Sonrasında geliştirme yaptıysanız bilemem.

Saat format sorunu şu şekilde çözülür :
Kod: Tümünü seç
ks.SubItems(4) = FormatDateTime(Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("E" & X).Value, vbShortTime)


Kasa işlem kodu girildiğinde filtreli listeleme yapmak için :
Kod: Tümünü seç
Sub kasalistele()
Dim X As Long
Dim ks As ListItem
lstdetayliste.ListItems.Clear
For X = 2 To Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("a65536").End(3).Row
If Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("c" & X).Value Like UCase(txtislemkasa.Text) & "*" Then
    Set ks = lstdetayliste.ListItems.Add(Text:=Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("A" & X).Value)
    ks.SubItems(1) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("B" & X).Value
    ks.SubItems(2) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("C" & X).Value
    ks.SubItems(3) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("D" & X).Value
    ks.SubItems(4) = FormatDateTime(Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("E" & X).Value, vbShortTime)
    ks.SubItems(5) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("F" & X).Value
    ks.SubItems(6) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("G" & X).Value
    ks.SubItems(7) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("H" & X).Value
    ks.SubItems(8) = Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("I" & X).Value
End If
Next
End Sub

Boş seçildiğinde tamamı listelenir. MUSTAFA hesap kodu için MUS yazdığınızda MUS ile başlayanları listeler.


Alt toplamlar için de aşağıdaki şekilde toplam yapabilirsiniz:
Kod: Tümünü seç
Sub toplamlarigetir()
Dim TL As Double, EURO As Double, DOLAR As Double
For i = 0 To lstdetayliste.ListItems.Count - 1
parabirimi = lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(6).Text
If parabirimi = "TL" Then TL = TL + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
If parabirimi = "EURO" Then EURO = EURO + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
If parabirimi = "DOLAR" Then DOLAR = DOLAR + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
Next i
txtturklirasi.Value = TL & " TL"
txteuro.Value = EURO & "  EUR"
txtdolar.Value = DOLAR & "  DOLAR"
End Sub


Kolay gelsin. --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#9)  vvebtasarim » 21 May 2020 17:05

Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#10)  vvebtasarim » 21 May 2020 17:18

Saat format sorunu şu şekilde çözülür :
KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
ks.SubItems(4) = FormatDateTime(Sheets("HESAPLARI_LISTELE").Range("E" & X).Value, vbShortTime)

bu kısım oldu elinize sağlık

diğer kısımları anlatamadım sanırım ben .

filtre mi oluyor yoksa başka işlem mi gerekiyor bilmiyorum.

yapmak istediğim tümünü listeleye bastığımda yaptığım tüm işleri göstersin listele butonuna bastığımda ise seçtiğim ismin sadece hesabını listelesin ve pdf olarak kaydetsin amacım bu bunu yapmak istiyorum.

ali gelip hesabını istediğinde aliyi seçip listele dediğimde alinin yaptığı tüm işlemleri görmek tüm giriş ve çıkış işlemlerini ve alt kısımda ise onun bakiyesini görmek.

bunun için 2. bir sayfa mı açmak (form oluşturmak ) mı gerekiyor yoksa hesapları listele sayfası yeterli mi ? bilmediğim için soruyorum çakışma olabilir düzgün çalışmıyor olabilir diye soruyorum.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#11)  Tarkan VURAL » 21 May 2020 17:22

vvebtasarim yazdı:yapmak istediğim tümünü listeleye bastığımda yaptığım tüm işleri göstersin listele butonuna bastığımda ise seçtiğim ismin sadece hesabını listelesin ...


Listeleye gerek yok. Kutuya veri girip Tümünü listele seçin yeter. Zaten bunu yapıyor. Tek buton, çok işlem. ;)

vvebtasarim yazdı:ali gelip hesabını istediğinde aliyi seçip listele dediğimde alinin yaptığı tüm işlemleri görmek tüm giriş ve çıkış işlemlerini ve alt kısımda ise onun bakiyesini görmek.


Bunu yapan kodları da verdim.

vvebtasarim yazdı:bunun için 2. bir sayfa mı açmak (form oluşturmak ) mı gerekiyor yoksa hesapları listele sayfası yeterli mi ? bilmediğim için soruyorum çakışma olabilir düzgün çalışmıyor olabilir diye soruyorum.


Listeleme yapacağınız UserFormdaki ilgili alana doğru hesap adı girerseniz çakışma olmaz. Yeterli.

Kolay gelsin. --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#12)  vvebtasarim » 21 May 2020 18:08

Alt toplamlar için de aşağıdaki şekilde toplam yapabilirsiniz:
KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
Sub toplamlarigetir()
Dim TL As Double, EURO As Double, DOLAR As Double
For i = 0 To lstdetayliste.ListItems.Count - 1
parabirimi = lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(6).Text
If parabirimi = "TL" Then TL = TL + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
If parabirimi = "EURO" Then EURO = EURO + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
If parabirimi = "DOLAR" Then DOLAR = DOLAR + CDbl(lstdetayliste.ListItems.Item(i + 1).ListSubItems(7).Text)
Next i
txtturklirasi.Value = TL & " TL"
txteuro.Value = EURO & " EUR"
txtdolar.Value = DOLAR & " DOLAR"
End Sub


bu formül çalıştı eksiği artı ve eksiyi ayırmıyor
1500 dolar giriş yapıyorum 1000 dolar çıkış yapıyorum bana alt kısımda 2500 veriyor normalde 500 vermesi lazım kalan vermesi lazım toplam değil


Kaydet kodları bittiğinde, alınan mesajdan sonraki satıra
KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
Call cmbHareketTuru_Change

bu formülde çalışmadı yine kayıt yaparken aynı işlem numarasını veriyor.

seni çok uğraştırdım yaa hakkını helal et . Galiba ne istediğimi tam olarak anlatamıyorm ..

diğer listele kısmını hallettim listele butonunu bıraktım diğer seçme butonunuda sildim. isim yazdığımda o kişi geliyor isim yazmadan tıkladığımda ise tüm hesaplar geliyor güzel oldu o sayfa. tek eskiği listediklerimi pdf kaydetmesi
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#13)  Tarkan VURAL » 21 May 2020 22:50

Helal hoş olsun. Yıllar önce, gelecek haklarımı da peşinen helal ettiğimden kimsenin hakkı kalmaz bende. ;)

Belirttiğim şekilde çalışmayı güncelleyip dosya olarak siteye ekleyiniz. Vakti olan arkadaşlar ilgilenecektir.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#14)  vvebtasarim » 23 May 2020 05:23

Tarkan VURAL yazdı:Helal hoş olsun. Yıllar önce, gelecek haklarımı da peşinen helal ettiğimden kimsenin hakkı kalmaz bende. ;)

Belirttiğim şekilde çalışmayı güncelleyip dosya olarak siteye ekleyiniz. Vakti olan arkadaşlar ilgilenecektir.


Düşüncenize hasta oldum [yummy] Teşekkür ederim herşey için.

Herkes işin bir ucundan tutsa da olur biter hemen :) Tarkan hocam sağolsun birkaç kısımdaki hatalarımı giderdi eklemeler yaptı.

Excel dosyası : https://yadi.sk/i/XwRe6CvuWmf0gw

Video : https://yadi.sk/i/tRbVu5u76OJZ9Q

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#15)  Tarkan VURAL » 26 May 2020 23:07

Neden konunun kaldırılmasını talep ediyorsunuz ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#16)  vvebtasarim » 28 May 2020 14:04

Yeni bir calisma yaptım bu calisma iptal o yuzden talepte bulundum. Sizden ricam bu calismanin kaldirilmasi teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#17)  Tarkan VURAL » 28 May 2020 23:13

Üzgünüm, bu isteğinizi yerine getiremiyorum. Yazılan her konu ve yapılan yorumlar değerlidir.

İyi çalışmalar.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27311
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#18)  vvebtasarim » 29 May 2020 13:59

Tum yorumlar zaten bana ait siz kendi yorumlariniz kalsin isterseniz onlar dursun benim konunun silinmesini istiyorum. Buda yeni moda oldu sanirim konu mesajlarinin silinmemesi. Ben mesajimin silinmesini istiyorum bu kadar bunda bu kadar uzatacak nr var anlamiyorum yok yorumlar degerli yok silemiyoruz.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika

Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden verileri getir

İleti#19)  NECDET KURT » 30 May 2020 02:59

Forumlardaki en önemli amaç eksik bilgilerini tamamlamak, bilgisini geliştirmek, yeni bilgiler öğrenmektir. Zaten her üye olan bunu kabullenerek üye olmaktadır. Diğer türlü alacağını al sonra sildir mantığı tamamen bencillikten başka bir şey değildir. Forum yönetiminin kararı gayet yerindedir.

Tüm forumdaşlara saygılar.
Kullanıcı avatarı
NECDET KURT
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 16 Tem 2018 21:34
Meslek: Finans
Yaş: 27
İleti: 38
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL / BAYRAMPAŞA

Cevap: Cevap: Vba Form Kayıt Yapmak ve Kayıt içinden veriler

İleti#20)  vvebtasarim » 30 May 2020 14:45

NECDET KURT yazdı:Forumlardaki en önemli amaç eksik bilgilerini tamamlamak, bilgisini geliştirmek, yeni bilgiler öğrenmektir. Zaten her üye olan bunu kabullenerek üye olmaktadır. Diğer türlü alacağını al sonra sildir mantığı tamamen bencillikten başka bir şey değildir. Forum yönetiminin kararı gayet yerindedir.

Tüm forumdaşlara saygılar.


Siz o düşüncede olabilirsiniz ama benim öyle bir düşüncem yok kusura bakmayın. Ayrıca benim aldığım hiç birşey yok o çalışmayı sildim bile çünkü işimi görmedi bir bölümde yalnızca yardımcı olundu ama yapılan işlem işimi görmedi bende çalışmayı komple kaldırdım. yeni çalışma yaptım o yüzden de konunun kaldırılmasını talep ettim bu benim gayet doğal. Hiç kimse zorla benim yazdıklarımı bu sitede yayınlatamaz kusura bakmayın kaldırılması talep edilir kaldırılır kaldırılmazsa mahkemeye başvurulur gereken yapılır bu işler böyledir.
Kullanıcı avatarı
vvebtasarim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Mar 2018 21:03
Meslek: Muhasebe
Yaş: 33
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: amerika


Forum UserForm ve Diğer Nesneler

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bumerang - Yazarkafe