[Çözüldü]  A Sütunundan Label'e Veri Alma

Programınızda alanları adlandırmada kullanacağınız etiket nesnesi.

Cevap: Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#21)  Enes Recep BAĞ » 03 Tem 2013 17:13

K-G yazdı:Bu işlemi tıklatmadan yazı yazmaya başladığım da direk kontrol edebilecek bir kod yok mu?

Var. Kod hanenize aşağıdaki kodları ekleyin. ;;_)
Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_Change()
CommandButton1_Click
End Sub

Erhan Bey benim en sonraki dosyamı indirip incelediniz mi? [ilginc]
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#22)  K-G » 03 Tem 2013 19:30

Bir commandbutton ile labeldeki değere karşı gelen b hücresindeki değeri öğrenebilir miyim?
Böyle bir kod yapabilir miyiz?
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#23)  Enes Recep BAĞ » 03 Tem 2013 21:40

K-G yazdı:Bir commandbutton ile labeldeki değere karşı gelen b hücresindeki değeri öğrenebilir miyim?
Böyle bir kod yapabilir miyiz?

Aslında uzayan konulardan hiç hoslanmiyorum. Neden labele değer yazmak istiyorsunuz. Textbox daha mantıklı adı üzerinde metin kutusu.
İstediğinizi yapabilirsiniz, en basitinden düşeyarayı deneyin.
Mobilden yazdığım için test edemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#24)  K-G » 04 Tem 2013 01:45

Demek istediğimi anlatamadım herhalde
Şöyleki;
a1=10 b1=a
a2=20 b2=b
a3=30 b3=c

Labeldeki değer hangi hücreyi gösteriyorsa commandbutton bastığım anda o hücrenin karşısındakii b hüresindeki değeri göstersin.
(Mesela; label a2 hücresini gösteriyorsa commandbutton bastığımda b2 hücresindeki değer MsgBox ile gösterilsin, labelde a3 hücresi gösteriliyorsa b3 hücresinde ki değer gösterilsin. )

Bilmem anlatabildim mi?
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#25)  Tarkan VURAL » 04 Tem 2013 11:24

Label nesnesinde ne yazıyor ? Hücre adresi mi ? Hücre içindeki değer mi ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#26)  K-G » 04 Tem 2013 11:57

Label a hücresindeki değerleri gösteriyor.
Bende bir tuşu bastığımda a hücresinde gösterilern değere karşılık gelen b hücresindeki değeri görmek istiyorum.
(Bi önceki yazıda açıklama yapıldı.)
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Değerlere karşılık gelen verileri bulma

İleti#27)  K-G » 05 Tem 2013 00:46

Sorum şöyle ki;
A ve B hücrelerindeki değerler aşağıdaki gibi olsun.
a1=10 b1=a
a2=20 b2=b
a3=30 b3=c
... ...

Label de a hücresindeki değerler sırayla tıklan tıkça gösterilsin.
(a1 değeri tıkladığımda, a2 değeri, tekrar tıkladığım da, a3 değeri Labelde gösterilsin.)
Yeni bir commandbutton ile de labelde hangi değer gösteriliyorsa ona karşılık gelen b hücresindeki değer gösterilsin.
(mesela a1 değeri label de gösterilirken , butona tıkladığım da a1 hücresinin yanındaki b1 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin. a2 değeri label de gösteriliyor sa, butona tıkladığım da a2 hücresinin yanındaki b2 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin.)

Şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#28)  Enes Recep BAĞ » 05 Tem 2013 00:59

Erhan Bey sorduğunuz bir önce konu çözülmeden, aynı konuyu neden bir daha açma ihtiyacı duydunuz? [ilginc]
Konularınızı birleştirdim, aynı konu üzerinden sorunuza devam edebilirsiniz. ;)
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#29)  K-G » 05 Tem 2013 11:50

Konunun uzamasını istememiştiniz. Ben de bunu onaylayarak başka bir yardım sayfası açtım.
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#30)  Enes Recep BAĞ » 05 Tem 2013 12:10

K-G yazdı:Konunun uzamasını istememiştiniz. Ben de bunu onaylayarak başka bir yardım sayfası açtım.

Konunun uzamasından kastım, sayfalarca olması değil, konunun sürekli değişiklik göstermesiydi ve detaylı olarak anlatılmamasıydı.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Değerlere karşılık gelen verileri bulma

İleti#31)  K-G » 05 Tem 2013 19:20

K-G yazdı:Sorum şöyle ki;
A ve B hücrelerindeki değerler aşağıdaki gibi olsun.
a1=10 b1=a
a2=20 b2=b
a3=30 b3=c
... ...

Label de a hücresindeki değerler sırayla tıklan tıkça gösterilsin.
(a1 değeri tıkladığımda, a2 değeri, tekrar tıkladığım da, a3 değeri Labelde gösterilsin.)
Yeni bir commandbutton ile de labelde hangi değer gösteriliyorsa ona karşılık gelen b hücresindeki değer gösterilsin.
(mesela a1 değeri label de gösterilirken , butona tıkladığım da a1 hücresinin yanındaki b1 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin. a2 değeri label de gösteriliyor sa, butona tıkladığım da a2 hücresinin yanındaki b2 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin.)

Şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.


Cevaplarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Değerlere karşılık gelen verileri bulma

İleti#32)  Enes Recep BAĞ » 05 Tem 2013 22:03

K-G yazdı:Label de a hücresindeki değerler sırayla tıklan tıkça gösterilsin.

Bunu zaten yapmıştık.

K-G yazdı:(a1 değeri tıkladığımda, a2 değeri, tekrar tıkladığım da, a3 değeri Labelde gösterilsin.)

Nereye tıkladığında gösterilecek.

K-G yazdı:Yeni bir commandbutton ile de labelde hangi değer gösteriliyorsa ona karşılık gelen b hücresindeki değer gösterilsin.

Mevcut labelinizde değer var ise, ve ona karşılık gelen B hücresindeki değeri görmek için, aşağıdaki kodları deneyiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton2_Click()
Label1.Caption = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
End Sub


K-G yazdı:(mesela a1 değeri label de gösterilirken , butona tıkladığım da a1 hücresinin yanındaki b1 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin. a2 değeri label de gösteriliyor sa, butona tıkladığım da a2 hücresinin yanındaki b2 hücresinde ki değer MsgBox ile ekrana gelsin.)


Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
Label1.Caption = MsgBox(ActiveCell.Offset(0, 1).Value)
End Sub
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#33)  K-G » 05 Tem 2013 23:48

Eywallah konu kapanmıştır. Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler...

Yapılan yardımlarınız ne yapıldığı ekteki dosyada mevcuttur.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
K-G
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Erhan Ergün
Kayıt: 10 Nis 2013 19:21
Konum: İstanbul
Meslek: öğrenci
Yaş: 24
İleti: 439
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: A Sütunundan Label'e Veri Alma

İleti#34)  Enes Recep BAĞ » 05 Tem 2013 23:55

Erhan Bey bu örnek üzerinden anlatsaydınız mantığı ile birlikte çoktan çözmüştük. :)
Ama gayet güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık. şkşk
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8229
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Önceki

Forum Label

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe