[Yardım]  Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miyiz?

Programınızda alanları adlandırmada kullanacağınız etiket nesnesi.

Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miyiz?

İleti#1)  ahmed_ummu » 25 Tem 2013 14:59

Merhaba arkadaşlar, herkese kolay gelsin.

Userform üzerindeki bir Label veya İmage nesnesini fare ile userformun başka bir yerine sürükleyebilir miyiz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Süreükleyeblir mi

İleti#2)  Ozan İLGÜN » 25 Tem 2013 16:11

Merhaba
İşinize yarar mı bilemem ancak paylaşmak istedim. Mouse ile label üzerine çift tıklarsanız taşıma işlemini başlatır. Taşımak istediğiniz yere gelip Labelin içinde bir yere tıklarsanız taşıma işlemi tamamlanmış olur.Aynı işlemi bütün nesneler için kullanabilirsiniz. İyi günler dilerim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2632
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#3)  Enes Recep BAĞ » 25 Tem 2013 17:49

Ozan Bey paylaşım için teşekkürler, güzel bir örnek olmuş.
Bende tasarım modundan düzeltebilirsiniz diyecektim. (alt + f11) hehe
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#4)  Ozan İLGÜN » 25 Tem 2013 20:36

Ben teşekkür ederim Enes Bey. Yanlış hatırlıyor olabilirim ancak beforedragover özelliği kullanılarak da yapılmıyor muydu? Denedim ancak başaramadım. Siz daha iyi bilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2632
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#5)  ahmed_ummu » 02 Ağu 2013 11:44

Merhaba arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın konuyu açıp uzun süre cevap veremedim, biraz rahatsızdım.

Örneğinizi denedim ama dediğiniz gibi labelin üzerine çift tıkladım ama labeli sürükleyemedim.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#6)  ahmed_ummu » 02 Ağu 2013 11:46

Pardon ben yanlış anlamışım şimdi oldu.

Çok teşekkür ederim ilginize.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#7)  ahmed_ummu » 03 Ağu 2013 00:54

Merhaba arkadaşlar

Bir sorum daha olacak. Denedim ama yapamadım, visible özelliği false olan bir nesneyi formun herhangi bir yerinde mousenin sağ tuşuna bastığımızda o nesnenin visible özeliğini true yapabilir miyiz? Nesnenin form üzerindeki konumu mousenin imlecini nerede tıklama yaparsan orada visible özelliği true olacak. Böyle birşey olabilir mi?

Yarcımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#8)  Ozan İLGÜN » 03 Ağu 2013 13:20

Aşağıdaki kodu formun içine ekleyiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_MouseUp(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If CommandButton1.Visible = True Then
CommandButton1.Visible = False
Else
CommandButton1.Visible = True

CommandButton1.Left = X
CommandButton1.Top = Y
End If
End Sub

Butonunuz commandbutton1 değilse değerleri değiştirip kendi butonunuzun adını yazınız.
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2632
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#9)  ahmed_ummu » 07 Ağu 2013 13:35

Merhaba Ozan Bey

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Yalnız sol tuşa basınca da çalışıyor. Sadece sağ tuş ila çalışması gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#10)  Ozan İLGÜN » 07 Ağu 2013 17:07

Merhaba
Şu şekilde kullanırsanız çalışır.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal x As Single, ByVal Y As Single)

   If Button = 2 Then
  If CommandButton1.Visible = True Then
CommandButton1.Visible = False
Else
CommandButton1.Visible = True

CommandButton1.Left = X
CommandButton1.Top = Y
End If
   End If
End Sub
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2632
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#11)  ahmed_ummu » 09 Ağu 2013 02:45

Çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#12)  ahmed_ummu » 09 Ağu 2013 13:34

Herkese merhaba, Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Arkadaşlar ekte gönderdiğim örnekte formun üzerinde sağ tuşa tıklama yapıldığında visible özelliği false olan framenin visible özelliği true oluyor ve formun üzerinde görünüyor. Sorun ise tıklamayı formun sağ tarafında ve alt tarafında yaptığımda frame sağa taşıyor. Aşağıdaki renkli kodları ekledim ama bu kez top özelliği çalışıyor ama left özelliği çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

If Button = 2 Then
If Frame1.Visible = True Then
Frame1.Visible = False
Else
Frame1.Visible = True
If Frame1.Left > 238 Then (formun width ölçüsünden framenin width ölçüsünün çıkartılmış sayısı)
Frame1.Left = X
Frame1.Left = 238
End If
Frame1.Top = Y
End If
End If

Bir soru daha soracağım ama gereksiz konu açmamak için burada soruyorum.

Daha önce kendi konularımda vardı ama sitede bulamadım.

for i=1 to 10
controls(label, i).backcolor=vbblack
controls(label, i).forecolor=vbwhite
next

Burada 10 adet labelin zemin ve yazı renklerini değiştirmek istiyorum ama "controls" kelimesinde hata veriyor. Heralde komutu yanlış yazıyorum. Sitede arama yaptırdım ama tabi kelimenin doğru olanını bilmediğim için bulamadım.

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#13)  ahmed_ummu » 09 Ağu 2013 13:50

Yazmayı unuttum formun sağına taşacak olursa mousenin imlecinin soluna, aşağı taşacak olursa imlecin yukarısına doğru görünmesini yapmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#14)  Ozan İLGÜN » 09 Ağu 2013 18:04

Merhaba Süleyman Bey
İkinci sorunuz hakkında bilgi sahibi değilim ancak şunu deneyebilir misiniz?
Kod: Tümünü seç
for i=1 to 10
controls(label & i).backcolor=vbblack
controls(label & i).forecolor=vbwhite
next

Gelelim 1. sorunuza. Sanıyorum kodda hata yok. Hata hesaplamalarınızda. Siz nasıl olmasını istediğinizi çok sade bir dille adım adım açıklarsanız ona göre değiştiririz.İyi günler dilerim.
Not: İstediğiniz sağ tık ile açılan menü ise bu linkte bulunan dosyayı deneyin isterseniz.
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2632
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeb

İleti#15)  Erhan Yavuz » 09 Ağu 2013 22:42

ahmed_ummu yazdı:Bir soru daha soracağım ama gereksiz konu açmamak için burada soruyorum.

Daha önce kendi konularımda vardı ama sitede bulamadım.

for i=1 to 10
controls(label, i).backcolor=vbblack
controls(label, i).forecolor=vbwhite
next

Burada 10 adet labelin zemin ve yazı renklerini değiştirmek istiyorum ama "controls" kelimesinde hata veriyor. Heralde komutu yanlış yazıyorum. Sitede arama yaptırdım ama tabi kelimenin doğru olanını bilmediğim için bulamadım.

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.


Merhabalar,

Doğru anladıysam probleminiz için, Controls kullanımı sırasında;

Kod: Tümünü seç
For i = 1 To 10
    UserForm1.Controls("Label" & i).backcolor=vbblack
Next i

şeklinde bir uygulama yapmanız gerekecek..

Yani etkilemek istediğiniz nesne neredeyse sırayla yazmanız iyi olacaktır. Şöyle ki..

Kod: Tümünü seç
Userform1.Frame2.Controls("Label" & sıra).yapılacakislem=IstenenSonuç
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#16)  ahmed_ummu » 10 Ağu 2013 00:30

Teşekkürler Erhan Bey.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#17)  ahmed_ummu » 10 Ağu 2013 00:41

Ozan Bey size de çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkteki kodlar çok karışık içinden çıkamam.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Label veya İmage Nesnesini Fare İle Sürükleyeblir miy

İleti#18)  ahmed_ummu » 10 Ağu 2013 01:00

Sağ tuşa tıklama yapıldığında (Formun sağ ve alt tarafında tıklama yapıldığında) gizli özelliği kaldırılan frame2'nin formun sağdan veya alt tarafından formun dışına taşmaması için imlecin solunda veya üstünde görünmesini istiyorum. Yani frame2'nin width değerinden, formun sağ tarafında tıklama yapınca formun sağ taraftan dışına kayıyor. Formun alt tarafında da frame2'nin height değerinden daha yakın bir yerde tıklama yapınca bu kezde formun alt tarafından taşıyor. Burada da frame2 imlecin üstünde görüntülensin istiyorum.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT




Forum Label

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe