[Çözüldü]  Tek UserFom'daki Label'a Diğer UserForm Label'ları Eşitleme

Programınızda alanları adlandırmada kullanacağınız etiket nesnesi.

Tek UserFom'daki Label'a Diğer UserForm Label'ları Eşitleme

İleti#1)  pissluck » 13 Arl 2013 23:42

Merhaba

Belgemde kullandığım userform üzerinde ki label3 'ün değerini aynı useform üzerinden açılabilen diğer 3 usefrom üzerinde label3 'e göre sabitlemek istiyorum, diğer userformlarda ki label'lerin tümü label1 dir.
Userform isimleri Userform6 Userform7 Userform8 dir. Bu 3 userforma hangi kodu eklemeliyim ?
Kullanıcı avatarı
pissluck
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:nehir yılmaz
Kayıt: 18 Kas 2012 19:07
Konum: istanbul
Meslek: perakende
Yaş: 31
İleti: 211
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul b. paşa

Cevap: Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eş

İleti#2)  Tarkan VURAL » 13 Arl 2013 23:44

pissluck yazdı:Merhaba

Belgemde kullandığım userform üzerinde ki label3 'ün değerini aynı useform üzerinden açılabilen diğer 3 usefrom üzerinde label3 'e göre sabitlemek istiyorum, diğer userformlarda ki label'lerin tümü label1 dir.
Userform isimleri Userform6 Userform7 Userform8 dir. Bu 3 userforma hangi kodu eklemeliyim ?

Ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Label nesnesine neyi sabitleyeceksiniz ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26827
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eş

İleti#3)  pissluck » 13 Arl 2013 23:48

Userform5 Label3 te değer var bu değer listview nesnesinden seçimle geliyor bu değeri diğer formları açtığımda labellarında görmek istiyorum Tarkan Bey. Diğer 3 form sadece userform5 üzerinden açılabiliyor yani userform5 sadece açık iken.
Kullanıcı avatarı
pissluck
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:nehir yılmaz
Kayıt: 18 Kas 2012 19:07
Konum: istanbul
Meslek: perakende
Yaş: 31
İleti: 211
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul b. paşa

Cevap: Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eş

İleti#4)  Enes Recep BAĞ » 14 Arl 2013 00:18

Nehir Hanım, userform5 açıkken userform2,3,4 veya 5 deki label1 deki değeri mi göstermek istiyorsunuz.
Buysa sorunuzun yanıtı,
Userform5 UserForm_Initialize olayına aşağıdaki gibi kodlarınızı ekleyin.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
Label1 = UserForm5.TextBox1
End Sub

Sonra yapmak istediğiniz işlem ne ise örnek bir buton atayın ve butona aşağıdaki gibi kodları ekleyin.
Kod: Tümünü seç
UserForm5.Hide
UserForm2.Show

Userform2 UserForm_Initialize olayına da aşağıdaki gibi kodlarınızı ekleyin.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
Label1 = UserForm2.TextBox1
End Sub

şeklinde deneyiniz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8243
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eşitleme

İleti#5)  Erhan Yavuz » 14 Arl 2013 00:32

Nehir hanım:

Tüm UserFormlarınızın; (UserForm6, UserForm7, UserForm8 gibi örneğin) Initialize prosedürüne aşağıdaki kodu eklerseniz olur..

UserForm6 için;
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm6.Label1.caption = UserForm5.Label3.Caption
End Sub



UserForm7 için;
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm7.Label1.caption = UserForm5.Label3.Caption
End Sub



UserForm8 için;
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm8.Label1.caption = UserForm5.Label3.Caption
End Sub


Ancak ben programlarımda; ortak bilgi için kullanacağım Label numaralarını veya Label isimlerini her UserForm için aynı kullanmayı tercih ediyorum..

Örneğin Module1 içine yazdığım; Zamanı hesapladığım bir kod bloğunu,

'
Kod: Tümünü seç
Sub ZamanG(SS As Integer)
    Yıl = Range("A1"): Gün = Range("B1"): Saat = Range("C1")
   ..........
   ...........
   ..........
    Zaman = Format(Yıl, "0##") & " : " & Format(Gün, "0##") & " : " & Format(Saat, "0#")
    Range("A1") = Yıl: Range("B1") = Gün: Range("C1") = Saat
End Sub


Kullandığım her userforma eklediğim ZamanS isimli Label nesnesine;

UserForm kodlarından aşağıdaki şekilde bilgi aktarıyorum..

Kod: Tümünü seç
ZamanG (0): ZamanS.Caption = Zaman
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eş

İleti#6)  Murat OSMA » 14 Arl 2013 00:58

Alternatif olarak bu konu da incelenebilir; viewtopic.php?f=35&t=10387
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Tek userfomda ki label'a diğer userform label'ları eş

İleti#7)  pissluck » 14 Arl 2013 01:16

Teşekkür ederim halletim sayenizde :)
Kullanıcı avatarı
pissluck
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:nehir yılmaz
Kayıt: 18 Kas 2012 19:07
Konum: istanbul
Meslek: perakende
Yaş: 31
İleti: 211
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul b. paşa


Forum Label

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe