[Yardım]  Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

Programınızda alanları adlandırmada kullanacağınız etiket nesnesi.

Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#1)  Erhan Yavuz » 05 May 2014 14:03

Arkadaşlar; UserForm üzerinde Label1302 adlı bir Label nesnesi var..

Değerleri aşağıdaki gibi..
Label1302.Left = 340
Label1302.Height = 64
Label1302.Top = 230
Label1302.Width = 64

Mouse; -MouseMove ile- Label üzerine geldiği ve Label üzerinde gezindiği sürece Label1302.Caption="Tamam" yazsın istiyorum.

Mouse Label üzerinden ayrılınca Caption="" olsun.. [evet]
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label üzerinde MouseMove olayı..?

İleti#2)  Haldun Alay » 05 May 2014 14:15

Erhan Abi merhaba,

aşağıdaki kodlar işini görür umarım. Label1302 AutoSize'ı false yapman gerekecek.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Label1302_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    Label1302.Caption = "Tamam"
End Sub

Private Sub UserForm_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    Label1302.Caption = ""
End Sub
Kullanıcı avatarı
Haldun Alay
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Haldun Alay
Kayıt: 15 Haz 2008 02:14
Konum: Rakım 0
Meslek: Turizm
Yaş: 48
İleti: 1241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aydın/Kuşadası

Cevap: Label üzerinde MouseMove olayı..?

İleti#3)  Erhan Yavuz » 05 May 2014 15:09

Haldun varlığını bu vesile nedeniyle duyumsamak çok hoş, sağ olasın.. Tabii ben -konu çok dallanmasın diye- olayı özet geçmiştim..

Aslında Formda 7 adet Label nesnesi var ve hepsinde resim yüklü, MouseMove ile üzerlerine gelindiğinde resimler Left,Top, Height ve Width değerleriyle oynanarak büyüyorlar.. Label üzerinden mouse çekince normal ölçülerine gelsin istedim..

UserForm_MouseMove olayını uygulamam için 7 label'in asıl değerlerine dönüşmesini burada uygulamam gerekecek.. Ben daha kısa bir yöntem bulabilirmiyim diyordum.. şkşk
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label üzerinde MouseMove olayı..?

İleti#4)  Murat OSMA » 05 May 2014 20:40

Erhan Yavuz yazdı:Haldun varlığını bu vesile nedeniyle duyumsamak çok hoş
Kesillikle öyle. [evet]
Selam Haldun abi. --)( [op]

Erhan abi istediğin gibi bir örnek hazırladım, ama sen de örnek dosyanı yollar mısın ? :D :lol:
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#5)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 00:29

Olur canım, ancak biliyorsun benim oyun için gerekli bu, ama yarın senin için bir dosya hazırlarım. [evet]
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#6)  Enes Recep BAĞ » 06 May 2014 00:41

Erhan abi oyunun bitmesine ne kadar kaldı? [ilginc]
Sabırsızlıkla bekliyoruz. [evet]
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8243
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#7)  Ozan İLGÜN » 06 May 2014 01:17

Şu şekilde çalışıyor ancak hızlı mouse hareketlerini algılamıyor.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Label1302_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
If X > 0 And X < Label1302.Width - 1 And Y > 0 And Y < Label1302.Height - 1 Then
Label1302.Caption = "Tamam"
Else
Label1302.Caption = ""
End If
End Sub
ozanilgun@mynet.com

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2634
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#8)  Murat OSMA » 06 May 2014 02:46

Erhan Yavuz yazdı:Olur canım, ancak biliyorsun benim oyun için gerekli bu, ama yarın senin için bir dosya hazırlarım. [evet]

;;_) Anlaştık.
Hatirlarsan yavaşca aşağıya yukariya kayan bir resim örneği icin kod vermiştim. Bu da ayni mantıkla olacak.

Yarin sabahtan disarida bir işim var 12 gibi ancak gelirim, hatirimda kaldigi kadariyla bahsettigim kod şöyleydi Erhan abi;
Mousemove olayına....
Kod: Tümünü seç
= label1.top
Do
Doevents
i
=i+1
label1
.height = i
label1
.width = i
Doevents
Loop while label1
.width >= 125
Baska bir öneri gelmezse eve geldigimde dosyan uzerinde hazirlayip yollarim. --)(


Ozan, benim anladigim kadariyla Erhan abi'nin yapmak istediği (kendisinin de söylediği); 7 adet Label var ve bu label'larin üzerine geldiğinde, belirtilen (dur denilen) ebata kadar resim yavaşca büyüyecek. Label üzerinden fareyi çekince de eski boyutuna geri dönecek ama yavaşca küçülecek mi yoksa birden eski halini mi alacak bunu belirtmemis Erhan abi, ama nasıl büyüdüyse öyle de küçülmesi daha hoş olur. [evet]
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#9)  Ozan İLGÜN » 06 May 2014 02:55

Şimdi kaptım. Efekt bizim işimiz. 8-)
ozanilgun@mynet.com

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2634
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#10)  Murat OSMA » 06 May 2014 03:04

Haaaydi bastırr. [komik]

Yukarida bir örnek verdim haberin olsun. ;;_)

Hadi iyi geceler. --)(
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#11)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 10:59

Canlar sizleri seviyorum..

Daha ayrıntılı bilgi vereyim.. Ben oyunda -Transparent resimlerde- .png türü resimler kullandığım için artık Image nesnesi kullanmıyorum. Label nesnesi dememin nedeni bu öncelikle..

Dediğim gibi ekranda 7 adet Label nesnesi var ve bu Label'larda .png resimler yüklü.. Yani UserFor'da 7 adet gezegen resmi var..

Mouse ile bu label'lara gelindiğinde resimler büyüsün istiyorum.. Ama büyümenin daha doğal olması için Left ve Top değerleri (-10) azalırken Height ve Width (+20) artıyor..

Bu değerleri görsel olarak arttırmak güzel bir ayrıntı olur ama asıl yapılmak istenen Mouse'u Label üzerinden çektiğimizde Label resminin asıl ebatlarına dönmesi..

Bu konuda aşağıdaki kodları kullanıyorum ama Murat'ın dediği gibi bir animasyon olursa çok daha iyi olur tabii. Aşağıdaki kodları görünce örnek dosya eklememin zor olduğunu anlayacaksınız..

Gezegen Label'ları Label1302 den Label1308 kadar 7 adet.
Açıklamalar kodun içinde..

Kod: Tümünü seç
Private Sub Label1308_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    If Img = Cells(Cells(ST_R + Img, Gal + 5).Value + 7, 1).Value Then ' Img bu Label da resim var mı? belirleniyor..
        Gezegen_Al (7)  ' Yedi nolu gezegenin bilgilerini ekrana yaz..
        ' Label1038 in Left değeri=500 den 490 a düşüyor... Height ve Widht değeri 40 dan 60 a çıkıyor
        Label1308.Left = 490 * CX: Label1308.Height = 60 * CY: Label1308.Top = 20 * CY: Label1308.Width = 60 * CX
        ' Burada CX ve CY değerleri UserForm ve Üzerindeki nesnelerin Tam Ekran olması için belirlenen oranlar..

    Else
       'Eğer 7 nolu gezegen yoksa çık..
        Exit Sub
    End If
End Sub


İşte MouseMove olayı sona erince yani Mouse'u UserForm'un herhengi bir yerine kaydırınca aşağıdaki olay gerçekleşiyor..

Kod: Tümünü seç
'
Private Sub UserForm_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    Label1302.Left = 340 * CX: Label1302.Height = 72 * CY: Label1302.Top = 230 * CY: Label1302.Width = 72 * CX
    Label1303.Left = 600 * CX: Label1303.Height = 64 * CY: Label1303.Top = 230 * CY: Label1303.Width = 64 * CX
    Label1304.Left = 310 * CX: Label1304.Height = 64 * CY: Label1304.Top = 140 * CY: Label1304.Width = 64 * CX
    Label1305.Left = 640 * CX: Label1305.Height = 56 * CY: Label1305.Top = 140 * CY: Label1305.Width = 56 * CX
    Label1306.Left = 360 * CX: Label1306.Height = 48 * CY: Label1306.Top = 70 * CY: Label1306.Width = 48 * CX
    Label1307.Left = 620 * CX: Label1307.Height = 48 * CY: Label1307.Top = 70 * CY: Label1307.Width = 48 * CX
    Label1308.Left = 500 * CX: Label1308.Height = 40 * CY: Label1308.Top = 30 * CY: Label1308.Width = 40 * CX
End Sub


İşte benim yapmak istediğim -varsa- bunun başka ve güzel bir yolunu bulmak.. [op]

Biliyorsunuz kodların mantığını ve işleyişini -No su ve ebatları vb. - kendinize göre yapabiliyorsanız/yapsanız bile bana yeter ben düzenlemesini yaparım.
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#12)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 11:00

Enes Recep BAĞ yazdı:Erhan abi oyunun bitmesine ne kadar kaldı? [ilginc]
Sabırsızlıkla bekliyoruz. [evet]



Enes Piknik de yine fikirlerinize danışacağım ama sanırım 2015 de..
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#13)  Murat OSMA » 06 May 2014 14:41

Erhan abi, yapmak istediğin böyle mi ?

1. Alternatif;
Resim

2.Alternatif;
Resim
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#14)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 15:25

İkinci alternatif çok daha güzel görünüyor.. şkşk

Yanlız Height ve Width büyürken, Top ve Left de 1 er azalsa daha güzel olur, gerekirse ben ekleme yapabilirim de.. [op]
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#15)  Ozan İLGÜN » 06 May 2014 16:15

İkinci alternatif çok güzel.
ozanilgun@mynet.com

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 14:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 32
İleti: 2634
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#16)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 18:55

Murat vaktin olursa bu gece bakarsın değil mi.?
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#17)  Murat OSMA » 06 May 2014 20:27

Erhan abi dosya hazır zaten de ufak tefek işler vardı onları aradan çıkardıktan sonra başka neler yapabilirim diye bakıp öyle yollarım demiştim. [evet]

Neyse.. Birazdan dosyayı eklerim.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#18)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 21:19

Murat OSMA yazdı:Erhan abi dosya hazır zaten de ufak tefek işler vardı onları aradan çıkardıktan sonra başka neler yapabilirim diye bakıp öyle yollarım demiştim. [evet]

Neyse.. Birazdan dosyayı eklerim.



Tamam kardeşim, ne zaman son hali içine sinerse o zaman ekle, çok acelemiz yok.. Ben aslında pikniğe kadar kaydettiğim ilerlemeyi sizlere göstermek istiyorum o kadar.. [evet]
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#19)  Murat OSMA » 06 May 2014 21:20

Erhan abi beklettim kusura bakma (misafir vardı).

Dosyayı ekliyorum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Label Üzerinde MouseMove Olayı..?

İleti#20)  Erhan Yavuz » 06 May 2014 22:24

Üzerinde biraz çalışmak gerekecek.. [ilginc]
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler


Forum Label

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe