[Yardım]  Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

İleti#1)  igabakci » 12 Nis 2017 12:52

Kullanmış olduğum muhasebe programı veritabanı olarak Firebird 2.1 sürümünü kullanıyor. Terminal makine üzerinden veritabanına bağlanmak istiyorum. Veritabanı yolu ağ üzerinde yok. Veritabanının adını, tablo isimlerini bilmiyorum. ADODB ile bu veritabanına nasıl bağlanabilirim.

Şimdiden vereceğiniz destekler için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
igabakci
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:İsmail GABAKÇI
Kayıt: 24 Mar 2009 20:00
Konum: Karatay / Konya
Meslek: Ön Muhasebe
Yaş: 42
İleti: 64
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Konya

Cevap: Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

İleti#2)  Erkan Akayay » 12 Nis 2017 14:11

Hiç bir connection bilgisi olmadan bir şey yapamazsınız. Kullandığınız program adı nedir?

Arama yaparsanız bazı bilgilere erişeceksiniz. search.php?keywords=firebird
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Kayıt: 20 Ağu 2008 13:59
Konum: YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 48
İleti: 3918
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ümraniye

Cevap: Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

İleti#3)  Zeki Gürsoy » 12 Nis 2017 17:06

Firebird, keyifle ilgilendiğim bir konudur. Firebird için ücretsiz olarak bildiğim tek bir ODBC sürücüsü var.
Aşağıdaki bağlantıdan en son ve uygun olan (32/64 bit) ODBC sürücüsünü indirin.

https://www.firebirdsql.org/en/odbc-driver/

Connection string parametreleri çok olmasına rağmen zorunlu olanların kullanımı için örnek connection stringler:

https://www.connectionstrings.com/ibpho ... bc-driver/

Not: Eğer dış veri al yöntemi kullanmadan önce dsn oluşturun; sonra bu dsn' i seçtirin.


.
Kullanıcı avatarı
Zeki Gürsoy
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Zeki Gürsoy
Kayıt: 18 Eyl 2011 23:43
Konum: Sakarya
Meslek: Muhasebe
Yaş: 40
İleti: 90
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sakarya/Hendek

Cevap: Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

İleti#4)  igabakci » 12 Eyl 2018 14:12

Merhaba arkadaşlar,

Server üzerinde Firebird veritabanı bağlantısını başarılı bir şekilde uyguladım. Fakat terminal bilgisayarda ODBC sürücüsünü yüklememe rağmen (server ile aynı sürücü) DNS ayarları içinde Firebird veritabanına ulaşılamadı hatası veriyor.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. Vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek bağlantı cümlesi:
Set Baglanti = New ADODB.Connection
Baglanti.Open "DSN=AKINSOFT;Driver=Firebird/InterBase(r) driver;Dbname=D:\xxxxx\xxx\*.fdb;CHARSET=NONE; "
Kullanıcı avatarı
igabakci
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:İsmail GABAKÇI
Kayıt: 24 Mar 2009 20:00
Konum: Karatay / Konya
Meslek: Ön Muhasebe
Yaş: 42
İleti: 64
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Konya

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Firebird veritabanına nasıl bağlatı kurabiliriz.

İleti#5)  Zeki Gürsoy » 13 Eyl 2018 19:44

Önceki mesajımda verdiğim bağlantıda connection string örneklerini dikkatli incelememişsiniz anlaşılan.
Uzak bağlantı ve makro içinde kullanabileceğiniz connection string örneği aşağıdaki gibi olmalıdır.
Eğer değiştirilmemişse varsayılan port 3050 dir. "192.168.1.150" server IP örnektir. Ya da IP yerine server adını yazabilirsiniz.
Makro ile kullanacağınız için DSN kurmanıza ve kullanmanıza gerek yoktur.

Kod: Tümünü seç
DRIVER=Firebird/InterBase(r) driver;UID=SYSDBA;PWD=masterkey;DBNAME=192.168.1.150/3050:C:\database\myData.fdb;
Kullanıcı avatarı
Zeki Gürsoy
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Zeki Gürsoy
Kayıt: 18 Eyl 2011 23:43
Konum: Sakarya
Meslek: Muhasebe
Yaş: 40
İleti: 90
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sakarya/Hendek


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot ve 6 misafir

Bumerang - Yazarkafe