[Yardım]  Ado Tarih format sorun.

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Ado Tarih format sorun.

İleti#1)  feraz » 08 May 2018 21:27

Merhaba.

sql = "select format(f1,'dd.mm.yyyy'),f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
yukarıdaki kod hata veriyor.Tabi hata userformun comboboxundaki kodu etkiliyor.Kod çalışınca zaten hataya gider.
Hata format(f1,'dd.mm.yyyy') dolayından oluyor.

Acaba nedir çözümü?



Sub Listbox()
On Error Resume Next

ListBox1.Clear
' sql = "select f1,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
sql = "select format(f1,'dd.mm.yyyy'),f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
If ComboBox1.Text <> "" Then sql = sql & " and val(Format(f1,'yyyy')) = " & Val(ComboBox1.Value)
If ComboBox2.Text <> "" Then sql = sql & " and f2 = '" & ComboBox2.Value & "'"
If ComboBox3.Text <> "" Then sql = sql & " and f3 = '" & ComboBox3.Value & "'"
If ComboBox4.Text <> "" Then sql = sql & " and f4 = '" & ComboBox4.Value & "'"

Set rs = con.Execute(sql)
ListBox1.ColumnCount = rs.Fields.Count
ListBox1.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#2)  alican60 » 08 May 2018 22:01

On error resume satirini kaldirdigim halde hata vermedi.Sadece temizle butonuna basınca hata veriyor.
Kullanıcı avatarı
alican60
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ali can
Kayıt: 14 Ağu 2011 13:18
Konum: Tokat
Meslek: İnşaat Teknikeri
Yaş: 38
İleti: 380
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Eskişehir

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#3)  feraz » 08 May 2018 22:09

Haklısınız.O kadar deneme yapmıştımki kafa karışmıştı.Yanlış satırı pasif yapmışım kodda.
Hata gifteki gibi.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#4)  feraz » 08 May 2018 22:28

Gif eklemeyide unutmuşum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#5)  Ali ÖZ » 09 May 2018 14:13

Merhaba Zafer bey nasılsınız.
Geçen gün laf atmışsınız cevap veremedim kusura bakmayın.
Bu iki kodu bu şekilde güncelleyin.
Kod: Tümünü seç
Sub Listbox()
    On Error Resume Next
    ListBox1.Clear
   ' sql = "select f1,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
    sql = "select f1,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
    If ComboBox1.Text <> "" Then sql = sql & " and year(f1) = " & Val(ComboBox1.Value)
    If ComboBox2.Text <> "" Then sql = sql & " and f2 = '" & ComboBox2.Value & "'"
    If ComboBox3.Text <> "" Then sql = sql & " and f3 = '" & ComboBox3.Value & "'"
    If ComboBox4.Text <> "" Then sql = sql & " and f4 = '" & ComboBox4.Value & "'"
   
    Set rs = con.Execute(sql)
    ListBox1.ColumnCount = rs.Fields.Count
    ListBox1.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
End Sub

Sub Combo(ByVal Tablo As String)
'    On Error Resume Next
    If Tablo = "" Then Tablo = "[Sayfa1$A2:D65536]"
    ComboBox1.Column = con.Execute("select distinct year(f1) from (" & Tablo & ")where not isnull(f1)").GetRows
    ComboBox2.Column = con.Execute("select distinct F2 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox3.Column = con.Execute("select distinct F3 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox4.Column = con.Execute("select distinct F4 from (" & Tablo & ")").GetRows
End Sub

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9459
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#6)  feraz » 09 May 2018 14:52

Şükür Ali hocam.Sizleri sormalı.

Laf atmak kelimesi belki yanlış anlaşılabilir :)

Selam vermek istemiştim kodları öğrenirken çok yardımlarınız olmuştu.
Bu arada çok başınızı ağrıtmıştım:)

Şimdi benim f1 e tarih formatı yapmak amacım listboxa veriler gelirken belki ters formatta gelebilir diye öyle formatlamatı planlamıştım.

Yani format(f1,'dd.mm.yyyy') bu şekilde yapmanın bir yolu yokmudur?
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#7)  feraz » 10 May 2018 17:53

Nerdesiniz Ali hocam bekleme modundayım herdaim :)
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#8)  Ali ÖZ » 10 May 2018 18:27

Zafer bey,
On error resume next i aktif ettiğinizde çalışmıyor mu ?
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9459
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#9)  feraz » 10 May 2018 18:35

O kodu yazınca comboların bağlantılı özelliği ortadan kalkıyor malisef.

Combolar birbirine bağlı olarak çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#10)  Ali ÖZ » 11 May 2018 09:56

Zafer bey,
Ekran görüntüsünde olduğu gibi mi istiyorsunuz ?

Kod: Tümünü seç
Sub Listbox()
'   On Error Resume Next
   
    ListBox1.Clear
   ' sql = "select f1,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
    sql = "select f1,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null"
    If ComboBox1.Text <> "" Then sql = sql & " and right(f1,4) = '" & ComboBox1.Value & "'"
    If ComboBox2.Text <> "" Then sql = sql & " and f2 = '" & ComboBox2.Value & "'"
    If ComboBox3.Text <> "" Then sql = sql & " and f3 = '" & ComboBox3.Value & "'"
    If ComboBox4.Text <> "" Then sql = sql & " and f4 = '" & ComboBox4.Value & "'"
   
    Set rs = con.Execute(sql)
    ListBox1.ColumnCount = rs.Fields.Count
    ListBox1.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
End Sub

Sub Combo(ByVal Tablo As String)
'    On Error Resume Next
    If Tablo = "" Then Tablo = "[Sayfa1$A2:D65536]"
   
    ComboBox1.Column = con.Execute("select distinct right(f1,4) from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox2.Column = con.Execute("select distinct F2 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox3.Column = con.Execute("select distinct F3 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox4.Column = con.Execute("select distinct F4 from (" & Tablo & ")").GetRows
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9459
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#11)  feraz » 11 May 2018 11:40

Alttaki sorgudaki f1 öyle olmalı hocam.
Yani bu şekilde yapınca comboboxların bağlantılı özelliği gidiyor.

sql = "select f1,,f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null" böyle kod hata vermiyor.

format(f1,'dd.mm.yyyy') yani ortalık böyle karışıyor lakin böyle formatlı olmalı.

Hata dediğim kodun hatası değil mesela combo1 2015 ise combo2ye 2015 e göre göre veriler gelecek yani.

Kod: Tümünü seç
sql = "select format(f1,'dd.mm.yyyy'),f2,f3,f4 from [Sayfa1$A2:D65536] Where F1 is not null
"
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#12)  Ali ÖZ » 11 May 2018 11:48

Zaten format belirttiğiniz şekilde,resimde görülüyor.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9459
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#13)  feraz » 11 May 2018 11:51

format(f1,'dd.mm.yyyy') resimdeki sql deki f1 formatı böyle değil hocam.

Zaten sadece f1 yazılsa sorun yok.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#14)  Ali ÖZ » 11 May 2018 11:56

Zafer bey anlayamadığımdan soruyorum.Benim eklediğim resimdeki listboxda tarih formatı nasıl görünüyor ?
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9459
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#15)  feraz » 11 May 2018 12:08

Ali hocam yalın olarak yani f1 olarak yazmışsınız.
Ve alt kodlarada sağdan kodunu eklemişssiniz.

Anlaşamadığımız nokta listboxttaki sql = "select f1 f1 böyle değilde cdate olur yada format (f1,'#,##0.00') gibi olmalı.Bu şekilde hedefe kilitlenmeliyiz sayın hocam.

Yani bizim işimiz f1e tarih formatı uygulatmak.

Bunu istememdeki amaç mesela a1 hücresinde 05.04.2018 varsa listboxa veri gelirken ay ve günlerin yeei değişip 04.05.2015 gibi gelmemesi.Eşşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum :)
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#16)  feraz » 11 May 2018 12:12

Birazdan birde verdiğiniz resimdekine format uygulatayım.Belki sağdan koduyla olabilir sonuç.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#17)  feraz » 12 May 2018 01:33

Ali hocam kodları ve comboları kısalttım.

Sub Listbox() içindeki sql = "select format(f1,'dd.mm.yyyy'),f2 from [Sayfa1$A2:B65536] Where F1 is not null" kodda format(f1,'dd.mm.yyyy') böyle formatlı olmak kaydıyla nasıl olabilir.

Combobox2 deki Kurt10 u seçerseniz combobox1 de 2018 çıkması gerek lakin hepsi listeleniyor combobox1 de.

Ado nun birtek bu kısmını çözemedim.O kadar Moderatör var sitede bir yardımcı olan yok arkadaş :(
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#18)  haskan6961 » 12 May 2018 13:06

DATEPART() İlgili alandaki tarih / saat verisinden istenilen bölümü alır.
Alınabilecek bölümlerden bazıları: yy(YEAR), mm(MONTH), dd(DAY), hh(HOUR), mi(MINUTE)
Kod: Tümünü seç
Select Adi, DATEPART(yy, kayit_tar) From Personel


Kayit_tar alanında ki verinin rakamsal olarak hangi yıla ait olduğunu verir.
Kullanıcı avatarı
haskan6961
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Kani ACAR
Kayıt: 26 Ekm 2008 22:51
Konum: Sakarya
Meslek: Muhasebe
Yaş: 48
İleti: 56
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sakarya/Merkez

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#19)  feraz » 12 May 2018 13:31

Sağolun fakat o şekilde yapınca tarih olarak listelenmiyor listboxta.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Ado Tarih format sorun.

İleti#20)  feraz » 13 May 2018 00:20

Sanırım pek anlaşılmadı konu.

Zar zor yaptım.Biraz uzadı fakat doğru sonuç veriyor.İlgili kodları alttaki gibi yaptım.Arşivde bulunsun.
daha kısa kod olursa hayır demem.


Kod: Tümünü seç
Sub Combo(ByVal Tablo As String)

    Dim i As Integer, say As Integer

    On Error Resume Next
    ComboBox1.List = ListBox1.List: ComboBox2.List = ListBox1.List: ComboBox3.List = ListBox1.List
    ComboBox4.List = ListBox1.List: ComboBox5.List = ListBox1.List
    say = 0
   
    If Tablo = "" Then Tablo = "[Sayfa1$A2:E65536]"
   
    If Len(Tablo) <= 18 Then '18  [Sayfa1$A2:D65536] uzunlugu *********************************
        If say = 0 Then
            ComboBox1.Column = con.Execute("select distinct year(f1) from (" & Tablo & ")Where F1 is not null").GetRows
            GoTo var
        End If
    End If '***********************************************************************************
   
    ComboBox1.Column = con.Execute("select distinct year(format(f1,'dd.mm.yyyy'))" & Mid(Tablo, 31)).GetRows '31 sayisi select format(f1,'dd.mm.yyyy') karakter sayisi
   
   If Me.ComboBox1.ListCount > 1 Then 'combobox1 dekileri tek yapar --------------------------
    For i = Me.ComboBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
        If Right(Me.ListBox1.Column(0, i), 4) = Right(Me.ListBox1.Column(0, i + 1), 4) Then
             Me.ComboBox1.RemoveItem (i + 1)
        End If
    Next
   End If '-----------------------------------------------------------------------------------
       
var:
    say = 1

    ComboBox2.Column = con.Execute("select distinct F2 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox3.Column = con.Execute("select distinct F3 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox4.Column = con.Execute("select distinct F4 from (" & Tablo & ")").GetRows
    ComboBox5.Column = con.Execute("select distinct F5 from (" & Tablo & ")").GetRows
    say = Empty: i = Empty
   
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5219
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Sonraki

Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Yandex[Bot] ve 4 misafir

Bumerang - Yazarkafe