[Yardım]  Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdır

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdır

İleti#1)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 May 2018 18:12

Değerli Forum arkadaşlarım
Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var

Bir klasör içinde 15 ile 25 arasında excel dosyaları var
her excel dosyasıda bazan bir sayfa bazanda iki sayfa oluyor
her seferinde exceli açıp ayrı ayrı yazdırmamgerekiyor

Bir makro ile 15 tane excel dosyasını tek tek açsa ve kaç sayfa varsa yazdırsa ve kapatsa olabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#2)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 May 2018 18:32

Şu kodu buldum ama istediğim dosyaları yazmadı
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#3)  askmadige34 » 11 May 2018 18:49

Örnek dosyanızı eklerseniz daha iyi olurdu.
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod: Tümünü seç
Sub Tümünü_Yazdir()
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
For Each dosya In CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(ThisWorkbook.Path).Files
    If dosya.Name <> ThisWorkbook.Name And VBA.Left(dosya.Name, 2) <> "~$" Then
        Set dosyaac = Workbooks.Open(dosya)
        For i = 1 To dosyaac.Worksheets.Count
            dosyaac.Sheets(i).Range("C3:H25").PrintOut 'Sadece C3 H25 aralığını yazdırır. Range kısmını silerseniz sayfayı yazdırır.
            dosyaac.Close , True
        Next i
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#4)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 10:59

Bu kodu denemiştim ama yazdırmadı
nasıl kullanmam lazım
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#5)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 11:00

Sadece tek sayfa yazdırıyor
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#6)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 11:02

Ekteki klasörde "dene yazdır" dosyasını açacağım diğerlerini açmadan yazdıracağım..

Yani içinde bulunan klasörün kendi hariç diğer excel dosyalarını "içinde kaç sayfa varsa" yazdır..
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#7)  askmadige34 » 12 May 2018 11:30

Dosya kapatma işlemini next i den sonra almak gerekiyor.
Kod: Tümünü seç
Sub Tümünü_Yazdir_1()
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
For Each dosya In CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(ThisWorkbook.Path).Files
    If dosya.Name <> ThisWorkbook.Name And VBA.Left(dosya.Name, 2) <> "~$" Then
        Set dosyaac = Workbooks.Open(dosya)
        For i = 1 To dosyaac.Worksheets.Count
            dosyaac.Sheets(i).Range("A1:H25").PrintOut 'Sadece C3 H25 aralığını yazdırır. Range kısmını silerseniz sayfayı yazdırır.
        Next i
        dosyaac.Close , True
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#8)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 13:01

Nasıl çalışıyor
Bulunduğu sayfayıda yazdırıyor mu
Makronun bulunduğu dosya nerde olacak
nerdeki excel leri yazdırıyor
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#9)  askmadige34 » 12 May 2018 13:07

Excel ile yazdırmak istediğiniz dosyalar aynı klasörde olması gerekli. Farklı yerde ise ThisWorkbook.Path olanını çift tırnak içerisinde hangi klasörü yazdıracaksanız onun yolunu yazın.dosya.Name <> ThisWorkbook.Name ile kendi dosyasını pasif hale getiriyor. Yani benim haricimdeki dosyaları aç diyor.
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#10)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 13:12

Birde
Yazdırma alanı nı sildim ama yazmadı hata verdi

Yani
Sayfad ane varsa yazsın bir aralık belirlemyeelim
Range olmasın yani
kodu düzenledim am aolmadı
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#11)  askmadige34 » 12 May 2018 13:17

dosyaac.Sheets(i).PrintOut şeklinde yazdı iseniz çalışıyor bende.
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#12)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 13:22

Tamam [oley]
Çok teşekkür ederim kardeşim
eline sağlık
kullanmaya başladım, şkşk
çalışıyor
işimi görüyor --)(
eline sağlık tekrardan
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#13)  askmadige34 » 12 May 2018 13:25

Rica ederim. Kolay gelsin.
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#14)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 13:29

Yolu bu
Birde yolunu vererek klasörden yazdırmayı kod içinde yazarmısınız

"D:\22 08 2016 GENEL EVRAK DOSYASI\A DEVAMLI BELGELER\Tek tuşla tüm exceli yazdır"
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#15)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 13:34

Birde
Bu yolu
A1 hücresine yazsam kod A1 den alsa olur mu ?

D:\22 08 2016 GENEL EVRAK DOSYASI\A DEVAMLI BELGELER\Tek tuşla tüm exceli yazdır
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#16)  askmadige34 » 12 May 2018 16:09

For Each dosya In CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(ThisWorkbook.Path).Files sarıtını
For Each dosya In CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(Range("A1").value).Files şeklinde değiştirin.
ya da
yol=Range("A1").value
For Each dosya In CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(yol).Files şeklinde kullanın.
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#17)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 16:11

Şmdi deniyorum
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#18)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 May 2018 16:21

Tamam çok iyi oldu.. Eline sağlık
Çook işimizi görecek ve görüyor..
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 11:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 37
İleti: 1494
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara-GİMAT

Cevap: Klasör içinde excel dosyalarını kaç sayfa varsa yazdı

İleti#19)  askmadige34 » 12 May 2018 16:38

Rica ederim.
askmadige34
Forum Moderatörü
 
Kayıt: 20 Kas 2015 13:04
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 1492
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Kırşehir


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Bing[Bot], Yandex[Bot] ve 3 misafir

Bumerang - Yazarkafe