[Yardım]  Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#1)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 12:39

Resim

Merhabalar,

Daha açıklayıcı olması nedeni ile resim üzerinde anlatmaya çalıştım ve umarım bu şekilde anlatmam forum kuralları açısından uygun olmayan bir davranış değildir.:oops:
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#2)  MDAGISTANLI » 10 Haz 2018 15:55

FR sayfasındaki değeri, YATAYARA, İNDİS ve KAÇINCI formülleriyle çağırabilirsiniz.
Aşağıdaki formülü siz yazdıysanız, dediğimi de yapabileceğinizi sanıyorum --)(
=EĞER(VE(TOPLA.ÇARPIM((B5:J5<>"")/EĞERSAY(B5:J5;B5:J5&""))<=2;MOD(TOPLA.ÇARPIM((B5:J5=B5)+(B5:J5=D5)+(B5:J5=E5)+(B5:J5=G5)+(B5:J5=H5)+(B5:J5=J5));18)=0);"AYNI";"")
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#3)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 16:54

Merhaba Sayın MDAGISTANLI ,
:oops: Ah keşke , o formülü yazabilecek düzeyde excel bilgim olsa [uzgun]

İnanın o formüle bakarak yada başkaca örneklere bakarak yapabilir miyim diye çok denemeler yaptım. Ama işin içinden çıkamadım gerçekten [uzgun]
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#4)  MDAGISTANLI » 10 Haz 2018 17:49

YATAYARA gerekmiyormuş.
İNDİS, KAÇINCI ve EĞER formülleri iş gördü.
Ekteki dosyada ilkel biçimde çözümü var. VB ile şık bir çözümü vardır mutlaka. Ustalardan bekleriz. [ilginc]
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#5)  MDAGISTANLI » 10 Haz 2018 17:51

MDAGISTANLI yazdı:YATAYARA gerekmiyormuş.
İNDİS, KAÇINCI ve EĞER formülleri iş gördü.
Ekteki dosyada ilkel biçimde çözümü var. VB ile şık bir çözümü vardır mutlaka. Ustalardan bekleriz. [ilginc]


aynı değer deneme_v2.zip
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#6)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 18:12

MDAGISTANLI yazdı:
MDAGISTANLI yazdı:YATAYARA gerekmiyormuş.
İNDİS, KAÇINCI ve EĞER formülleri iş gördü.
Ekteki dosyada ilkel biçimde çözümü var. VB ile şık bir çözümü vardır mutlaka. Ustalardan bekleriz. [ilginc]


aynı değer deneme_v2.zip


Sayın MDAGISTANLI, şkşk
Teşekkür ederim. Şimdi orjinal dosya üzerinde denemeler yapacağım ama sonuca ulaşmış görünüyor.
"Ekteki dosyada ilkel biçimde çözümü var. VB ile şık bir çözümü vardır mutlaka. Ustalardan bekleriz. " :oops: :oops:
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#7)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 18:19

Sayın MDAGISTANLI ,

Bir ricam daha olsa :oops:
Şöyle ki ;
Kod: Tümünü seç
=EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(E3=D3;E3=B3));G3;EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(G3=D3;G3=B3));E3;EĞER(YADA(H3=E3;J3=E3);E3;EĞER(YADA(H3=G3;J3=G3);G3;""))))


Bu kodlar T3 hücresinin kodları ve istediğimi veriyor aslında, lakin küçük bir şart ekleme imkanı olur mu?
Eğer ki; W3 hücresinde AYNI yazar ise S3 hücresini alması için şart koyabilir miyiz diyecektim.
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#8)  MDAGISTANLI » 10 Haz 2018 20:30

yesim_gurol yazdı:Sayın MDAGISTANLI ,

Bir ricam daha olsa :oops:
Şöyle ki ;
Kod: Tümünü seç
=EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(E3=D3;E3=B3));G3;EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(G3=D3;G3=B3));E3;EĞER(YADA(H3=E3;J3=E3);E3;EĞER(YADA(H3=G3;J3=G3);G3;""))))


Bu kodlar T3 hücresinin kodları ve istediğimi veriyor aslında, lakin küçük bir şart ekleme imkanı olur mu?
Eğer ki; W3 hücresinde AYNI yazar ise S3 hücresini alması için şart koyabilir miyiz diyecektim.


Buyrun; --)(

Kod: Tümünü seç
=EĞER(W3="AYNI";S3;EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(E3=D3;E3=B3));G3;EĞER(VE(YADA(H3=E3;J3=E3)+YADA(H3=G3;J3=G3)=2;YADA(G3=D3;G3=B3));E3;EĞER(YADA(H3=E3;J3=E3);E3;EĞER(YADA(H3=G3;J3=G3);G3;"")))))
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#9)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 20:50

Çoook teşekkür ederim. Sayın MDAGISTANLI, tam istediğim gibi oldu sayenizde şkşk şkşk --)(
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#10)  yesim_gurol » 10 Haz 2018 22:58

Tekrar Merhaba Sayın , MDAGISTANLI,

Formülde bir küçük ricam olacaktı. Orjinal verilerim arasında virgüllü sayılarda çıkınca , değeri "#YOK"uyarısını veriyor. [ilginc]
Ama tam sayılarda sıkıntı olmuyor.
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#11)  MDAGISTANLI » 11 Haz 2018 02:33

yesim_gurol yazdı:Tekrar Merhaba Sayın , MDAGISTANLI,

Formülde bir küçük ricam olacaktı. Orjinal verilerim arasında virgüllü sayılarda çıkınca , değeri "#YOK"uyarısını veriyor. [ilginc]
Ama tam sayılarda sıkıntı olmuyor.


Merhaba Yeşim Hanım.
Virgüllü hücrelerde hata verdiğini görmüşsünüzdür, 'Sayıya Çevir' önerisi veriyor, onu onaylayın. Hücre biçimleri METİN değil SAYI olmalı.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#12)  yesim_gurol » 11 Haz 2018 10:54

Merhaba Sayın MDAGISTANLI, :oops:

Son mesajınızdaki önerinizi denedim fakat bazı değerlerde aynı uyarıyı aldım. Lakin bazılarında olduğu için bu uyarı kontrol ederken şunu fark ettim [ilginc] Şöyle ki , çift rakamlarda sorun olmuyor (15,2 , 14,2 , 17,2 v.s.) ,tek haneli rakamlarda oluyor (8,2 , 9,2 ,5,2 v.s.)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#13)  MDAGISTANLI » 11 Haz 2018 13:39

yesim_gurol yazdı:Merhaba Sayın MDAGISTANLI, :oops:

Son mesajınızdaki önerinizi denedim fakat bazı değerlerde aynı uyarıyı aldım. Lakin bazılarında olduğu için bu uyarı kontrol ederken şunu fark ettim [ilginc] Şöyle ki , çift rakamlarda sorun olmuyor (15,2 , 14,2 , 17,2 v.s.) ,tek haneli rakamlarda oluyor (8,2 , 9,2 ,5,2 v.s.)


Son haline baktım; THO1'e 8,2 yazmışsınız ve FR tablosunda karşılığı yok. Yani hata vermesi normal. FR tablosunda 8,2 satırını eklemeniz lazım.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#14)  yesim_gurol » 11 Haz 2018 15:04

MDAGISTANLI yazdı:
yesim_gurol yazdı:Merhaba Sayın MDAGISTANLI, :oops:

Son mesajınızdaki önerinizi denedim fakat bazı değerlerde aynı uyarıyı aldım. Lakin bazılarında olduğu için bu uyarı kontrol ederken şunu fark ettim [ilginc] Şöyle ki , çift rakamlarda sorun olmuyor (15,2 , 14,2 , 17,2 v.s.) ,tek haneli rakamlarda oluyor (8,2 , 9,2 ,5,2 v.s.)


Son haline baktım; THO1'e 8,2 yazmışsınız ve FR tablosunda karşılığı yok. Yani hata vermesi normal. FR tablosunda 8,2 satırını eklemeniz lazım.


:oops: :oops: Çok özür dilerim,gerçekten.. :oops:

Rakamlar o kadar birbirine girdi ki, algı konusunda error vermiş durumdayım, MDAGISTANLI.
Tabiki de formül ne varsa onu verecek..Dikkatiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. --)( şkşk şkşk
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#15)  MDAGISTANLI » 11 Haz 2018 21:07

Estağfirullah ne özürü, forum bunun için var. ;;_)

Satır eklenince Ad Tanımlamaları değişecektir, formülde aralık yerine ad kullanmıştım. Ad tanımlamayı genişletmeli ya da ad yerine aralık seçmeli; FR_sutun yerine A3:a999 gibi.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#16)  yesim_gurol » 11 Haz 2018 22:11

MDAGISTANLI yazdı:Estağfirullah ne özürü, forum bunun için var. ;;_)

Satır eklenince Ad Tanımlamaları değişecektir, formülde aralık yerine ad kullanmıştım. Ad tanımlamayı genişletmeli ya da ad yerine aralık seçmeli; FR_sutun yerine A3:a999 gibi.


Satır eklemeyeceğim fakat ,E:G hücrelerine yeni veriler girdiğimde demiştiniz ya hani " sayı biçimine almanız gerekir" diye..
Onun önüne geçmek için bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa o şekilde çıktığında sayı biçimine dönüştür dediğimde bir defalık düzelir mi..Çünkü bu değerleri userform üzerinden gireceğim inşaAllah tamamlayabilirsem.
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkın

İleti#17)  MDAGISTANLI » 11 Haz 2018 23:01

yesim_gurol yazdı:Satır eklemeyeceğim fakat ,E:G hücrelerine yeni veriler girdiğimde demiştiniz ya hani " sayı biçimine almanız gerekir" diye..
Onun önüne geçmek için bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa o şekilde çıktığında sayı biçimine dönüştür dediğimde bir defalık düzelir mi..Çünkü bu değerleri userform üzerinden gireceğim inşaAllah tamamlayabilirsem.


E ve G sütunlarını bir kere SAYI yapmanız yeterli olmalı. Bu hücrelere elle veri giriyorsanız SAYI olarak kalacaktır.
Başka kaynaktan METİN biçimli veri yapıştırırsanız bozulur. 'Değer Yapıştır' yaparsanız bozulmaz.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır

İleti#18)  yesim_gurol » 11 Haz 2018 23:40

MDAGISTANLI yazdı:
yesim_gurol yazdı:Satır eklemeyeceğim fakat ,E:G hücrelerine yeni veriler girdiğimde demiştiniz ya hani " sayı biçimine almanız gerekir" diye..
Onun önüne geçmek için bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa o şekilde çıktığında sayı biçimine dönüştür dediğimde bir defalık düzelir mi..Çünkü bu değerleri userform üzerinden gireceğim inşaAllah tamamlayabilirsem.


E ve G sütunlarını bir kere SAYI yapmanız yeterli olmalı. Bu hücrelere elle veri giriyorsanız SAYI olarak kalacaktır.
Başka kaynaktan METİN biçimli veri yapıştırırsanız bozulur. 'Değer Yapıştır' yaparsanız bozulmaz.


"Textbox" nesnesi ile veri girişi yapacağım. "E ve G sütunlarını bir kere SAYI yapmanız yeterli olmalı." Sorun olduğunda dediğiniz gibi sorunlu hücrenin sol tarafındaki denetim uyarısını açtığımda sayıya dönüştür demiştim. Şu an için tekrar etmedi fakat ilerleyen zamanlarda sorun olur mu diye merak ediyorum açıkçası, o yüzden sürekli soruyor olmam. :oops:
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#19)  MDAGISTANLI » 12 Haz 2018 00:12

Textbox'a biçimli veri girilmediği için sorun olmayacaktır.
Kullanıcı avatarı
MDAGISTANLI
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 28 Arl 2017 18:57
Meslek: Microsoft Sistem Yöneticisi
Yaş: 39
İleti: 63
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Başakşehir

Cevap: Şarta Bağlı Ara / Bul / Yapıştır Hakkında...

İleti#20)  yesim_gurol » 12 Haz 2018 00:17

Çok teşekkür ederim ilginize MDAGISTANLI.. şkşk şkşk --)(
Kullanıcı avatarı
yesim_gurol
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 10 Haz 2018 12:35
Meslek: Hemşire
Yaş: 35
İleti: 80
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Sonraki

Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 2 misafir

Bumerang - Yazarkafe