[Yardım]  LİSTBOX TARAMA

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

LİSTBOX TARAMA

İleti#1)  raburabu » 18 Kas 2018 12:03

Merhabalar. User form açılışında Listboxa 26 ColumnCount geliyor. Textboxlar da arama yaparken en fazla 10 ColumnCount oluyor Tarama yaparken de 26 ColumnCount olarak ayarlamaya çalışsam da her defasında hata veriyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#2)  ertugrul1956 » 18 Kas 2018 13:06

merhaba
add ıtem ile max 10 sütun
Kullanıcı avatarı
ertugrul1956
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ertuğrul şengün
Kayıt: 01 May 2014 19:05
Konum: istanbul/pendik
Meslek: emekli
Yaş: 62
İleti: 116
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul/pendik

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#3)  raburabu » 18 Kas 2018 15:36

Merhaba Ertuğrul Şengün bey. Çok teşekkür ederim. Formdaki bulduklarımı bir türlü taramaya uygulayamadım. Eğer uygulayıp kodları verebilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#4)  ertugrul1956 » 19 Kas 2018 10:44

Merhabalar
Aranan yere bilgi yazıp listboxa satırların gelmesini istiyorsan
ado ile sorgu yapıp ListBox1.Column = rs.getrows u kullan
Kullanıcı avatarı
ertugrul1956
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ertuğrul şengün
Kayıt: 01 May 2014 19:05
Konum: istanbul/pendik
Meslek: emekli
Yaş: 62
İleti: 116
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul/pendik

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#5)  raburabu » 19 Kas 2018 15:13

Merhaba Ertuğrul Şengün bey. ilginiz için çok teşekkür ederim ancak ben Kodlamadan çok fazla anlamıyorum. eğer örnek gönderdiğim dosyada yapıp gönderebilirseniz gerçekten çok memnun olurum. İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#6)  ertugrul1956 » 19 Kas 2018 18:55

Merhaba
kodlamadan anlamıyorum diyorsunuz ama çalışmanızda class modül bile var
istiyorsanız basit bir örnek yapabilirim
Kullanıcı avatarı
ertugrul1956
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ertuğrul şengün
Kayıt: 01 May 2014 19:05
Konum: istanbul/pendik
Meslek: emekli
Yaş: 62
İleti: 116
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul/pendik

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#7)  raburabu » 19 Kas 2018 19:43

Çok teşekkür ederim. Bunları hep formdan öğrendiklerim ile yapmaya çalışıyorum. Formda Bulduğum kodlar ile yapıyorum.
Formda birçok örnek var ancak benim gönderdiğim örnekteki claslı tarama "Tarama kodu" tam benim aradığım. örneklerden buna uyarlamaya çalışıyorum. Kopyala yapıştır anlayacağınız.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#8)  ertugrul1956 » 19 Kas 2018 19:58

Merhaba
Ben örneği gönderiyorum aynı metodla yapabilirsin sütun ve sayfa adlarına dikkat et modülü
eklemeyi unutma
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
ertugrul1956
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ertuğrul şengün
Kayıt: 01 May 2014 19:05
Konum: istanbul/pendik
Meslek: emekli
Yaş: 62
İleti: 116
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul/pendik

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#9)  raburabu » 19 Kas 2018 22:57

Merhaba Ertuğrul Şengün bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Ancak bu benim istediğim değil. Benim örnekte Textboxlar arası ilişki var. Aynı anda hepsinden ortak süzme işlemi yapıyor yapıyor.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#10)  ertugrul1956 » 20 Kas 2018 00:46

Merhaba
Tüm sütunları seçeceğinize 1 sütun seçip: sayfaya yazdırıp listbox rowsors yapabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
ertugrul1956
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ertuğrul şengün
Kayıt: 01 May 2014 19:05
Konum: istanbul/pendik
Meslek: emekli
Yaş: 62
İleti: 116
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul/pendik

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#11)  raburabu » 21 Kas 2018 07:25

Merhabalar. Aşağıdaki kod da nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor. Bu kod ile çoklu değişkene göre textboxlardan arama yapıyorum. Ancak Userform açıldığında listbox1.columcount =26 sütun geliyor. Textboxlarda tarama yaptığımda ancak 10 sutün geliyor. Formda bir çok örnek var ancak aşağıdaki koda bir türlü uygulayamadım.



Sub tarama()
ListBox1.Clear
ListBox1.ColumnCount = 8
ListBox1.ColumnWidths = "0;200;60;250;50;50;50;50"
s = 0
Set sh = Sheets("MÜŞTERİ")
Application.ScreenUpdating = False

For I = 1 To sh.Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
sat1 = 0
aranan1 = ""
aranan2 = ""

For Each Kontrol In UserForm3.Controls
If TypeName(Kontrol) = "TextBox" Then

sat1 = sat1 + 1
If UserForm1.OptionButton1.Value = True Then
aranan1 = aranan1 & UCase(Mid(sh.Cells(I, sat1).Value, 1, Len(Kontrol.Text)))
End If

If UserForm1.OptionButton2.Value = True Then
If Kontrol.Text <> "" Then
aranan1 = aranan1 & UCase(sh.Cells(I, sat1).Value)
End If
End If

If UserForm1.OptionButton3.Value = True Then
son = Len((Kontrol.Text))
If son > 0 Then
deg1 = 0
For M = 1 To Len(sh.Cells(I, sat1).Value)
kat1 = UCase(Mid(sh.Cells(I, sat1).Value, M, son))
kat2 = UCase(Kontrol.Text)
kat3 = UCase(Mid(sh.Cells(I, sat1).Value, M, son))
If UCase(Mid(sh.Cells(I, sat1).Value, M, son)) = UCase(Kontrol.Text) Then
deg1 = 1
deg2 = UCase(Mid(sh.Cells(I, sat1).Value, M, son))
Exit For
End If
Next

If deg1 = 1 Then
aranan1 = aranan1 & deg2
End If

End If
End If

aranan2 = aranan2 & UCase(Kontrol.Text)

End If
Next
aranan1 = UCase(Replace(Replace(aranan1, "I", "İ"), "i", "I"))
aranan2 = UCase(Replace(Replace(aranan2, "I", "İ"), "i", "I"))

If aranan1 = aranan2 Then
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(s, 0) = I
ListBox1.List(s, 1) = sh.Cells(I, "a")
ListBox1.List(s, 2) = sh.Cells(I, "b")
ListBox1.List(s, 3) = sh.Cells(I, "c")
ListBox1.List(s, 4) = sh.Cells(I, "d")
ListBox1.List(s, 5) = sh.Cells(I, "e")
ListBox1.List(s, 6) = sh.Cells(I, "f")
ListBox1.List(s, 7) = sh.Cells(I, "g")
ListBox1.List(s, 8) = sh.Cells(I, "h")

s = s + 1
End If
Next I

Application.ScreenUpdating = True

End Sub
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#12)  raburabu » 25 Kas 2018 12:42

Merhabalar Yardımcı olabilecek arkadaşlar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: LİSTBOX TARAMA

İleti#13)  raburabu » 03 Arl 2018 12:08

Merhabalar

Yardımcı olabilecek arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
raburabu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ramazan yıldırım
Kayıt: 21 Eyl 2011 02:02
İleti: 22
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe