UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#1)  enginabaci » 11 Haz 2009 13:40

Merhaba Arkadaşlar ;

Fiyat Hesaplama Tablosunun Örneğini Ekte Sunuyorum. UserForma Uyarlama Gibi bir ihtimalim varmı ?
Nasıl Bir Yol İzlememi Önerirsiniz.?

Saygılarımla,
Engin ABACI
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enginabaci
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ENGİN ABACI
Kayıt: 26 Eyl 2008 15:38
Konum: Dünya
Meslek: Muhasebe ve Pazarlama&Satış
Yaş: 37
İleti: 310
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#2)  torrasar » 16 Haz 2009 11:14

Veritabanı olarak kullandığınız tablodan hangi verileri hangi koşulla çekeceğinizi daha net açıklayabilirseniz yardımcı olacak çok kişi çıkabilir. Açıkçası ben hangi veriyi hangi formülle çekmek istediğinizi dosyadan çözemedim.
Kullanıcı avatarı
torrasar
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Levent Saraç
Kayıt: 27 Ekm 2008 12:58
Konum: Ankara
Yaş: 44
İleti: 148
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara

Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#3)  enginabaci » 17 Haz 2009 00:03

torrasar yazdı:Veritabanı olarak kullandığınız tablodan hangi verileri hangi koşulla çekeceğinizi daha net açıklayabilirseniz yardımcı olacak çok kişi çıkabilir. Açıkçası ben hangi veriyi hangi formülle çekmek istediğinizi dosyadan çözemedim.


Veri Tabanı Yok Sadece Yapmak İstediğim Excel Şablonunu Tamamı ile userforma taşımak.
Yani Oluşturmuş olduğum user formda verileri görüntülemek istiyorum ama yenilenmesini sağlamaymıyorum
veriler user form açıldığında o anki hali ile geliyor ama tonaj girdiğimde hesaplamayı yapmıyor yani formülleri tanımıyor ?? Hesapla tuşumu ilave etmem gerekiyor ?? Nasıl Bir yol izleyeceğimi tam kavrayamadım.
Kullanıcı avatarı
enginabaci
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ENGİN ABACI
Kayıt: 26 Eyl 2008 15:38
Konum: Dünya
Meslek: Muhasebe ve Pazarlama&Satış
Yaş: 37
İleti: 310
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#4)  Tarkan VURAL » 17 Haz 2009 10:16

UserForm_Initialize kodlarını şöyle yaptım :
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim ie As Object, ara As String, a As Long
Set ie = CreateObject("internetexplorer.application")

    a = Sheets("sheet3").Range("a65536").End(3).Row
    TextBox76.Value = Format(Date, "dd.mm.yyyy")

With ie
    .navigate "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html"
    Do While .busy: Loop
    ara = Mid(.document.all.Item(0).innertext, 1, 1000)
    kur = Replace(LTrim(RTrim(Mid(ara, InStrRev(ara, "EURO", -1) + 42, 15))), ".", ",") * 1
   
End With
    TextBox78.Value = CDbl(kur)
    TextBox80.Value = Format(DateSerial(Year(Date), Month(Date) + 1, Day(Date)), "dd.mm.yyyy")
Set ie = Nothing
ara = vbNullString
a = Empty
End Sub



Butonlara basıldığında da oluşacak değerleri aşağıdaki gibi yaptım :
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton8_Click()
TextBox74.Value = CommandButton8.Caption
TextBox72.Value = "20.04.2009"

a = 4
For i = 5 To 41 Step 6
Me.Controls("TextBox" & i).Value = Sheets("sheet2").Cells(a, 3).Value + 20
Me.Controls("TextBox" & i + 1).Value = Sheets("sheet2").Cells(a, 4).Value + 20
a = a + 1
Next i

TextBox35.Value = Sheets("sheet1").Range("g19").Value
TextBox36.Value = Sheets("sheet1").Range("h19").Value
TextBox41.Value = Sheets("sheet1").Range("g20").Value
TextBox42.Value = Sheets("sheet1").Range("h20").Value

End Sub



Veri değişiminde hesaplama yapıp diğer kutucuklara değer yazdıracak kodları şöyle yaptım :
Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox11_Change()
TextBox7.Value = CDbl(TextBox11.Value * kur) / 1000
TextBox8.Value = CDbl(TextBox11.Value * kur * 1.18) / 1000
End Sub

Private Sub TextBox12_Change()
TextBox9.Value = CDbl(TextBox12.Value * kur) / 1000
TextBox10.Value = CDbl(TextBox12.Value * kur * 1.18) / 1000
End Sub


Hangi butona basarsanız basın üstteki rakamları hesaplayıp sıralıyor. Alt kısım kaldı. Peşin Vadeli kısımlarını da ToggleButton ile yapıyordum ki, mola verdim. Sonra da baktım hepsini neden ben yapıyorum dedim kendi kendime... [ilginc] Gerisini de tamamlamak için siz biraz çalışın dilerseniz. Dosyayı da ekleyeyim , incelersiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27077
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#5)  enginabaci » 21 Haz 2009 15:46

Sayın Tarkan Vural ;

Eline, Bilgine Sağlık ne demeliyim bilemiyorum Sen Bir tanesin Tebrik ediyorum Teşekkür Ediyorum.

şkşk şkşk
Kullanıcı avatarı
enginabaci
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ENGİN ABACI
Kayıt: 26 Eyl 2008 15:38
Konum: Dünya
Meslek: Muhasebe ve Pazarlama&Satış
Yaş: 37
İleti: 310
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#6)  Tarkan VURAL » 29 Tem 2009 23:26

Estağfurullah da merak ettiğim konu devamını yaptınız mı ? Yaptıysanız paylaşır mısınız ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 46
İleti: 27077
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: UserFormda Anlık Veri Alış Verişi ??

İleti#7)  enginabaci » 21 Ağu 2009 14:50

Tarkan VURAL yazdı:Estağfurullah da merak ettiğim konu devamını yaptınız mı ? Yaptıysanız paylaşır mısınız ?



HAYIR YAPMADIM SİZİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ DOSYA AYNEN DURUYOR.
ÇÜNKÜ
1 - EVİMDEKİ BİLGİSAYARI DEVRETTİM.
2 - İŞYERİNDE KODLAMA YAPACAK PEK VAKTİM OLMUYOR ( CEVAP YAZMAYA VAKTİNİZ OLUYORYA DİYECEKSİNİZ )
3 - VBA DAN ANLAMADIĞIMA KADAR VERDİM AKLIM BASMIYOR. SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
ANLAYAN İNSANLARIN OLMASI GÜZEL UMARIM OĞLUMUN ÖĞRENMESİNİ SAĞLARIM ARTIK !!!
Kullanıcı avatarı
enginabaci
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ENGİN ABACI
Kayıt: 26 Eyl 2008 15:38
Konum: Dünya
Meslek: Muhasebe ve Pazarlama&Satış
Yaş: 37
İleti: 310
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot, Bing[Bot], Sogou ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe