[Yardım]  vade terihine göre sıralama

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

vade terihine göre sıralama

İleti#1)  hutupis » 21 Oca 2019 12:24

Merhaba,

Ekli dosyadaki 5 ayrı sayfada olan sütunları tek bir sayfada vade tarihine göre sıralanacak şekilde nasıl yeni bir safya oluşturabiliriz.
Ve de mümkünde her hafta için de alttoplam alsın.
Bir de yeni bilgi girişi yaptıkça yeni sayfa da yenilemeyi nasıl yapabilirim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#2)  CENGİZHANTAHA » 21 Oca 2019 13:43

viewtopic.php?f=4&t=19219 Bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Sorununuza çözüm olmaz ise örnek dosya yükleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CENGİZHANTAHA
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Kas 2018 09:29
Meslek: EMEKLİ
Yaş: 47
İleti: 53
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAKARYA

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#3)  hutupis » 21 Oca 2019 13:49

merhaba,

Yönlendirme için teşekkürler İnceledim fakat olmadı.
Örnek dosyayı da ekte gönderdim. bunun üzerinden yardımcı olabilir misiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#4)  şahin » 22 Oca 2019 23:01

Her sayfada sütun dizilimi aynı olursa daha iyi sonuç çıkar, ekte bişeyler yapmaya çalıştım
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
şahin
Site Dostu
 
Kayıt: 30 Eyl 2016 21:24
Meslek: memur
Yaş: 29
İleti: 525
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#5)  hutupis » 23 Oca 2019 14:14

şahin yazdı:Her sayfada sütun dizilimi aynı olursa daha iyi sonuç çıkar, ekte bişeyler yapmaya çalıştım


Merhaba,

aslında bir şeyi eksik yazmışım. Dosyadaki banka müşteri satıcı ve diğer sayfalardaki verileri ben kendim manuel takip ediyorum.
fakat çekleri kullandığımız programdan raporla alıp buraya yapıştırıyorum. Çekleri diğer sayfalardaki gibi düzene getirip sonradan anasayfada sırasıyla BANKA-veya cari USD EUR TL VADE AÇIKLAMA şekilnde getirebilir mi?
Sıralama da vade tarihine göre olacak şekilde.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Cevap: vade tarihine göre sıralama

İleti#6)  hutupis » 20 Şub 2019 10:13

Merhaba,

Kodu denedim fakat bilgiler iki kere geldi. Ekte yeni bir doysa ekledim.
Çalışma kitabındaki banka, çekler, müşteri, satıcı ve diğer sayfalarının tablo sayfasında birleştirebilir miyiz?
Birinci sütundan başlayarak sırasıyla bütün sütunlar tablo sayfasına gelebilirler mi ?

Sıralaması da vade tarihine göre olursa güzel olur.

Şimdiden teşekkürler.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#7)  hutupis » 21 Şub 2019 13:26

yardımcı olabilecek yok mu ?
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#8)  tasad » 21 Şub 2019 20:07

Dosyayı inceleyin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#9)  hutupis » 22 Şub 2019 08:48

Açıkçası eline sağlık. tarih aralığı benim aklıma gelmemişti. çok iyi fikir.

Tarih aralığı yaptığın "veri getir" butonuna eklenebilir mi?

2. si veriler vade tarihi, banka, tp ye göre sıralı gelebilir mi?
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#10)  tasad » 24 Şub 2019 12:03

Dosyayı inceleyin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#11)  hutupis » 25 Şub 2019 09:33

Dosyayı inceledim. tekrar teşekkür.

Birkaç rica olacak yine.
1. Makroyu çalıştırdıktan sonra gelen verilerin ( birleştirdiğimiz sayfaların) vade tarihi, banka, tp ye göre özel sıralanması.
2. D1 ve E1 deki seçimleri de ayrı ayrı yapabilir miyim.
yani sadece çeki seçince bütün çekleri vade tarihine göre getirsin. illa bankası bilgisi de seçmek zorunda olmayayım. veya tam tersi. bankayı seçince o bankadaki bütün bilgiler gelsin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#12)  tasad » 25 Şub 2019 13:33

D1 ve E1 boş ise tarih aralığına göre tüm verileri alır.d1 doluysa d1 deki ,d1 ve e1 doluysa bunlara göre veri alır.
Kodlar sayfa koduna yazılmıştır.hücrelerdeki değerlere göre çalışır.Dosyayı inceleyin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#13)  hutupis » 25 Şub 2019 15:41

tasad yazdı:D1 ve E1 boş ise tarih aralığına göre tüm verileri alır.d1 doluysa d1 deki ,d1 ve e1 doluysa bunlara göre veri alır.
Kodlar sayfa koduna yazılmıştır.hücrelerdeki değerlere göre çalışır.Dosyayı inceleyin.


Şöyle bir durum var. Makroyu çalıştırmadan önce D1 de ÇEK seçiyorum sonra Makroyu çalıştırınca yine bütün bilgileri getiriyor.
Aynı şey E1 de AKbank seçip yaparsam da bütün bilgiler geliyor. veya D1 çek E1 ziraat bankası seçip makroyu çalıştırdığım zaman da bütün bilgiler geliyor
fakat sadece tarih aralığı seçili D1 ve E1 boş bırakılıp makro çalıştırıyorum. veriler geliyor. Veriler geldikten sonra D1 Çek secersem çekler tahsilat secersem tahsilatlar geliyor. E1 i de akbank seçersem çek+akbank bilgileri geliyor. Burda sorum yok. Sorun makroyu çalıştırdıktan sonra Sadece E1 Akbank seçersem yine bütün veriler geliyor. Bunlar düzeltilebilir mi ?

Bir de gelen bilgilerin vade tarihi, banka, tp ye göre özel sıralı gelsin ki aynı gün neler var hepsini göreyim. Bu haliyle sayfa adına göre geliyor. Bunu da yapabilir misiniz.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#14)  tasad » 25 Şub 2019 16:08

Siz makro çalıştırmayın..sadece e1 ve d1 de değer seçin.gerisini kod kendisi yapıyor.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Cevap: Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#15)  hutupis » 25 Şub 2019 16:11

hutupis yazdı:
tasad yazdı:D1 ve E1 boş ise tarih aralığına göre tüm verileri alır.d1 doluysa d1 deki ,d1 ve e1 doluysa bunlara göre veri alır.
Kodlar sayfa koduna yazılmıştır.hücrelerdeki değerlere göre çalışır.Dosyayı inceleyin.


Şöyle bir durum var. Makroyu çalıştırmadan önce D1 de ÇEK seçiyorum sonra Makroyu çalıştırınca yine bütün bilgileri getiriyor.
Aynı şey E1 de AKbank seçip yaparsam da bütün bilgiler geliyor. veya D1 çek E1 ziraat bankası seçip makroyu çalıştırdığım zaman da bütün bilgiler geliyor
fakat sadece tarih aralığı seçili D1 ve E1 boş bırakılıp makro çalıştırıyorum. veriler geliyor. Veriler geldikten sonra D1 Çek secersem çekler tahsilat secersem tahsilatlar geliyor. E1 i de akbank seçersem çek+akbank bilgileri geliyor. Burda sorum yok. Sorun makroyu çalıştırdıktan sonra Sadece E1 Akbank seçersem yine bütün veriler geliyor. Bunlar düzeltilebilir mi ?

Bir de gelen bilgilerin vade tarihi, banka, tp ye göre özel sıralı gelsin ki aynı gün neler var hepsini göreyim. Bu haliyle sayfa adına göre geliyor. Bunu da yapabilir misiniz.


aslında benim için önemli olan vade aralıklarını seçtikten sonra gelen bilgilerin vade tarihi, banka, tp ye göre özel sıralı gelmesi.
D1 ve E1 işin tatlı kısmı :)
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#16)  tasad » 25 Şub 2019 16:17

Başka bir sorun kalmadı herhalde..
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#17)  hutupis » 25 Şub 2019 16:23

tasad yazdı:Siz makro çalıştırmayın..sadece e1 ve d1 de değer seçin.gerisini kod kendisi yapıyor.


tamam öyle yaptım. e1 te veya e1-d1 beraber seçersem bilgiler ona göre geliyor. fakat e1 boş d1 i seçersem bütün bilgiler geliyor ?
Bunu düzeltilebilir mi ?

aslında benim için önemli olan vade aralıklarını seçtikten sonra gelen bilgilerin vade tarihi, banka, tp ye göre özel sıralı gelmesi.
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#18)  tasad » 25 Şub 2019 16:30

d1 de banka bilgisine göre mi veri almak istiyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Cevap: Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#19)  hutupis » 25 Şub 2019 16:33

tasad yazdı:d1 de banka bilgisine göre mi veri almak istiyorsunuz?


nasıl E1 tek seçersem sadece seçtiğim bilgiler geliyorsa D1 i de tek seçersem sadece seçtiğim bilgiler gelsin.

Ayrıca gelen bilgilerin sıralaması vade tarihi, banka, tp ye göre otomatik özel sıralı gelebilir mi ?
Kullanıcı avatarı
hutupis
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Ekm 2018 10:26
Meslek: ticaret
Yaş: 36
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: vade terihine göre sıralama

İleti#20)  tasad » 25 Şub 2019 16:39

Mesala d1 de B-ÖDEME yi seçince ona ait veriler geliyor.e1 de bankayı seçince ona göre fitreleme yapıyor.Anlattıklarınızdan anladığım kadar bir şeyler yaptım.ama tam olarak ne istediğinizi anlamadığım için bundan sonrası için yapacak bir şey kalmadı.
Kullanıcı avatarı
tasad
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 04 Şub 2018 09:46
Meslek: muhasebeci
Yaş: 27
İleti: 484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ısparta

Sonraki

Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: ASYAASYA, Yandex[Bot] ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe