[Yardım]  Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#1)  djipaska » 18 May 2019 12:34

Merhabalar;

Buradaki arkadaşların hazırladığı ve düzenlediği bir program var.
Kullandıkça eksik görülen yerler oluyor, onlarla ilgili birkaç yardım istediğinde bulanacaktım.

1) "Veri girişi" formuna bir textbox ekleyip, "Forma giriş" formunda görünmesini istiyorum. (Textbox ekliyorum, sayfa2 de görülüyor, ama Forma Giriş kısmında gösteremiyorum.)

2)"Veri Girişi" formunda , tüm textboxlar dolu olmadan kayıt yapmaya çalıştığımızda hata verip kayıt yapmamasını istiyorum.( Bunu da yapıyorum, ama bu sefer tüm seçenekler dolu olsa bile eksik bilgi hatası veriyor.)

O Yüzden dosyanın orjinalini paylaşıyorum.

Birde Sayfa2'ye sadece form üzerinden bilgi girişi yapılmasını nasıl sağlayabilirim. "Sayfayı Koru" veya "Sayfayı Gizle" yaptığım zaman Sayfa2'Den bilgi girişi yapılamıyor ama formlar üzerinden de bilgi girişi yapılamıyor.

Bu konularda yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler..
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#2)  djipaska » 19 May 2019 23:17

Arkadaşlar, yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
En azından nereye nasıl kod eklemem lazım bunun bilgisini verseniz.
İnternetten araştırdım, forumdan da örnek dosyaları indirdim ama hep hata alıyorum.
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#3)  feraz » 20 May 2019 00:47

Deneyebilirsiniz.
.Unprotect "12345" ve .Protect "12345" olan yerdeki değerleri değiştirebilirsiniz sayfa koruma şifre için.


Kod: Tümünü seç
Sub test(txt1 As MSForms.TextBox, combo1 As MSForms.ComboBox)

    Dim i As Integer, arr, son As Integer
   
    Me.TextBox3.Value = ""
    With Sheets("Sayfa2")
        son = .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        arr = .Range("A2:C" & son).Value
        For i = LBound(arr) To UBound(arr)
            If Format(CDate(arr(i, 1)), "dd.mm.yyyy") & "|" & arr(i, 2) = Format(CDate(txt1.Value), "dd.mm.yyyy") & "|" & combo1.Value Then
            Me.TextBox3.Value = arr(i, 3)
            Exit For
            End If
        Next
    End With
   
Erase arr

End Sub


Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_Change()
    Call test(Me.TextBox1, Me.ComboBox1)
End Sub


Kod: Tümünü seç
Private Sub ComboBox1_Change()
    Call test(Me.TextBox1, Me.ComboBox1)
End Sub


Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
'kayýt ekle
On Error Resume Next

With Me
    If .TextBox1.Value = "" Or .ComboBox1.Value = "" Or .TextBox3.Value = "" Then
        MsgBox "Veriler Bos Olamaz", vbCritical, "Hata"
        Exit Sub
    End If
End With

With Sheets("Sayfa2")
    .Unprotect "12345"
    .Select
    .Range("a65000").End(3)(2, 1).Select
    ActiveCell.Offset(0, 0).Value = Format(CDate(TextBox1.Value), "dd.mm.yyyy")
    ActiveCell.Offset(0, 1).Value = Me.ComboBox1.Value
    ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox3.Value
    .Protect "12345"
End With

MsgBox ("Kayýt Tamamlandý")

End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#4)  feraz » 20 May 2019 01:09

ilgili kodu alttaki gibi değiştirirseniz hata durumunda textbox3 temizlenir ve hata silinir.

Kod: Tümünü seç
Sub test(txt1 As MSForms.TextBox, combo1 As MSForms.ComboBox)

    Dim i As Integer, arr, son As Integer
    On Error GoTo son
    Me.TextBox3.Value = ""
    With Sheets("Sayfa2")
        son = .Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        arr = .Range("A2:C" & son).Value
        For i = LBound(arr) To UBound(arr)
            If Format(CDate(arr(i, 1)), "dd.mm.yyyy") & "|" & arr(i, 2) = Format(CDate(txt1.Value), "dd.mm.yyyy") & "|" & combo1.Value Then
            Me.TextBox3.Value = arr(i, 3)
            Exit For
            End If
        Next
    End With

Erase arr
Exit Sub
son:
Me.TextBox3.Value = ""
End Sub
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#5)  djipaska » 20 May 2019 16:18

Hocam cevabın için teşekkür ederim.
Biraz senin verdiğin bilgiler biraz internet araştırması, biraz deneme yanılma ile sorun çözüldü.

Yalnız; Veri Girişi formuna verdiğin bilgilerle yeni eklediğim textbox'ın yanındaki 'resim' bütonuna tıklayıp resmi bulunca, resim adresinin textbox'ta görünmesini nasıl sağlayabilirim ?
Sonra 'Forma Giriş' kısmına girdiğim zaman kod bölümünde görünecek olan resimin adresini link haline getirebilir miyim ?
Örnek dosya ekte.

Bu konuda da bilgi verebilir misiniz ?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#6)  feraz » 20 May 2019 17:33

Rica ederim.
Akşamdan sonra bakarım inşAllah unutmazsam.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#7)  feraz » 20 May 2019 20:11

.Filters.Add "Resimler", "*.bmp; *.png; *.gif; *.jpg; *.jpeg; *.tiff", 1 daha fazla resim formatı ekleyebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton3_Click()

    Dim ac As FileDialog

    Set ac = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
    With ac
        .InitialFileName = "C:\Users\" & Environ$("Username") & "\Desktop"
        .Filters.Clear
        .Filters.Add "Resimler", "*.bmp; *.png; *.gif; *.jpg; *.jpeg; *.tiff", 1
        .FilterIndex = 1
   
        If .Show = -1 Then Me.TextBox4.Value = .SelectedItems(1) 'Dosya yolu uzantili
'        If .Show = -1 Then Me.TextBox4.Value = .InitialFileName 'Dosya yolu
    End With
    Set ac = Nothing
End Sub
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#8)  feraz » 20 May 2019 20:38

Tümünü listeleme koduda ekledim.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
   Dim ac As FileDialog

    Set ac = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
    With ac
        .InitialFileName = "C:\Users\" & Environ$("Username") & "\Desktop"
        .Filters.Clear
        .Filters.Add "Resimler", ("*.bmp; *.png; *.gif; *.jpg; *.jpeg; *.tiff")
        .Filters.Add "Tümü", "*.*"
        .FilterIndex = 1
   
        If .Show = -1 Then Me.TextBox1.Value = .SelectedItems(1) 'Dosya yolu uzantili
'        If .Show = -1 Then Me.TextBox4.Value = .InitialFileName 'Dosya yolu
    End With
    Set ac = Nothing
End Sub
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#9)  djipaska » 20 May 2019 21:12

Teşekkür ederim, bunu da ekledim dosyaya.
Diğer 2 sorumla alakalı inceleyebildiniz mi ?
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#10)  feraz » 20 May 2019 21:14

Ben sadece textboxa adres yazdırmayı görmüşüm.
Diğerlerinede bakarım bugün.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#11)  feraz » 20 May 2019 23:04

Userform2 deki comboboxa benzersiz veri aldırıp ve alfabetik sıralattım.(Forma Giriş için data sayfası zoktu hata veriyordu)
Textbox için köprü olayını bilmiyorum.Şöyle yaptım bir deneyin.
Textboxun sağında 3 noktalı işarat çıkıyor textboxa adres alınınca 3 noktaya tıklayın resim açılır.Textboxa fareyi getirince el işaretinide ekledim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#12)  feraz » 20 May 2019 23:36

Textbox yerine Label olarak kullanırsanız videodaki gibide yapabilirsiniz köprü için.
https://youtu.be/YgbhX1DFRDM
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görü

İleti#13)  djipaska » 21 May 2019 00:34

feraz yazdı:Userform2 deki comboboxa benzersiz veri aldırıp ve alfabetik sıralattım.(Forma Giriş için data sayfası zoktu hata veriyordu)
Textbox için köprü olayını bilmiyorum.Şöyle yaptım bir deneyin.
Textboxun sağında 3 noktalı işarat çıkıyor textboxa adres alınınca 3 noktaya tıklayın resim açılır.Textboxa fareyi getirince el işaretinide ekledim.

Kod: Tümünü seç

Private Sub Worksheet_Activate()
   Sheets("Sayfa2")
    .Unprotect "12345"
    .Select
Range("A:D").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Selection.Sort Key1:=Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal
    Range("A:A").Select
   .Unprotect "12345"
End Sub


Sayfayı açtığımda ürüne göre otomatik sıralama yapsak olur mu ki ?
o zaman her iki taraftada ürün kutucuğu sıralı olur.
ben yukarıdaki kodu denedim ama hata alıyorum. (Hata: userform 2 üzerinden kayıt yapılmıyor)
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#14)  feraz » 21 May 2019 02:17

Sayfa2 ye kaydetme kodunuda değiştirdim hata varmış ve on error resume next yaptığınız için hata görükmüyordu hatalı olduğu halde.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_Activate()

    ActiveSheet.Unprotect "12345"
        Range("A1:C" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Sort _
        key1:=Range("B1"), Order1:=xlAscending, _
        key2:=Range("A1"), Order2:=xlAscending, Header:=xlYes
    ActiveSheet.Protect "12345"

End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#15)  djipaska » 21 May 2019 02:50

Allah razı olsun.
Eline koluna yüreğine sağlık.
İşlem tamamdır... şkşk
Kullanıcı avatarı
djipaska
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ağu 2018 14:27
Meslek: Yok
Yaş: 28
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Mersin

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#16)  feraz » 21 May 2019 10:46

Sizdende Allah razı olsun,kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#17)  feraz » 22 May 2019 23:01

Merhaba.

Kaydetme kodundaki
.Cells(son, 1).Value = Format(CDate(TextBox1.Value), "dd.mm.yyyy")
yerine alttaki gibi yaparsanız daha iyi olur tarih kaydetme için.

Kod: Tümünü seç
.Cells(son, 1).Value = CDate(Format(TextBox1.Value, "dd.mm.yyyy"))
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#18)  feraz » 22 May 2019 23:13

Yada önceki gibi kalsın.Eğer tarih olan sütun biçim Metin olarak formatlandıysa gün ve ay yerlerini ters çeviriyor en son yazdığım.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bir foruma Textbox ekleyip, diğer forumda görünmesi

İleti#19)  feraz » 22 May 2019 23:40

Yada alttaki gibi yapın kaydetme kodunu.Tarih olayı benimde kafamı karıştırdı ve böyle en iyisi oldu.


Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
'kayýt ekle
On Error Resume Next
Dim son As Long
With Me
    If .TextBox1.Value = "" Or .ComboBox1.Value = "" Or .TextBox3.Value = "" Then
        MsgBox "Veriler Bos Olamaz", vbCritical, "Hata"
        Exit Sub
    End If
End With

With Sheets("Sayfa2")
   son = .Range("a" & Rows.Count).End(3).Row + 1
    .Unprotect "12345"
    .Range("A:A").NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
    .Cells(son, 1).Value = CDate(Format(TextBox1.Value, "dd.mm.yyyy"))
    .Cells(son, 2).Value = Me.ComboBox1.Value
    .Cells(son, 3).Value = TextBox3.Value
    .Cells(son, 4).Value = TextBox4.Value
    .Select
    .Protect "12345"
End With

MsgBox ("Kayýt Tamamlandý")

End Sub
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 5994
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot, Google [Bot] ve 0 misafir

Bumerang - Yazarkafe