[Yardım]  Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#21)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 Şub 2020 10:28

evet.. doğru Miraç bey..
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#22)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 12:10

Sorumun yanıtına gerek kalmadı, umarım doğru anlamışımdır.
Deneyip geri dönüş sağlarsınız.
Ali Bey'in derlemesinden revize ettim;
Kod: Tümünü seç
Sub cari()
  Application.ScreenUpdating = False
    For i = Range("a65536").End(3).Row To 2 Step -1
      If Range("c" & i).Value <> Range("c" & i - 1).Value Then
        Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
        sat = IIf(Application.CountBlank(Range(Range("g" & i + 3), Range("g" & i + 3).End(4))) > 0, 1, Range("g" & i + 3).End(4).Row - i - 2)
        Range("g" & i + 3).Offset(sat, 0).Formula = "=SUM(R[-" & sat & "]C:R[-1]C)"
        Range("h" & i + 3).Offset(sat, 0).Formula = "=SUM(R[-" & sat & "]C:R[-1]C)"
        Range("h" & i + 3).End(4).Offset(1, 0).Formula = "=R[-1]C[-1]-R[-1]C"
     
         Range("g" & i + 3).End(4).Offset(0, 0).Font.Color = 12458
         Range("g" & i + 3).End(4).Offset(0, 0).Font.Bold = True
         Range("H" & i + 4).End(4).Offset(-1, 0).Font.Color = 12458
         Range("H" & i + 4).End(4).Offset(-1, 0).Font.Bold = True
         Range("H" & i + 4).End(4).Offset(0, 0).Font.Color = 3284
         Range("H" & i + 4).End(4).Offset(0, 0).Font.Bold = True
     
      End If
    Next
  Application.ScreenUpdating = True
 
  Call ilk_ucunu_sil
End Sub
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi h

İleti#23)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 Şub 2020 12:17

Miraç CAN yazdı:Sorumun yanıtına gerek kalmadı, umarım doğru anlamışımdır.
Deneyip geri dönüş sağlarsınız.

End Sub[/code]


Denedim harika olmuş eline sağlık Miraç bey..

Tek sorun var.
İlk satırın altına 3 satır ekleme yapıyor
bu durum düzeltilemez mi ?
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#24)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 12:42

Call ilk_ucunu_sil bu satır siliyordu, ek bir makro ile,
veya bu satırı silip yerine Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp içeriğini yapıştırın.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#25)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 Şub 2020 12:48

Böyle değilde ilk başlama satırı 2 olarak başlatsak o zaman bu hata olmaz
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#26)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 13:07

Hangi hatadan bahsettiğinizi anlamadım açıkçası.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#27)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 Şub 2020 13:47

2. Satırdan itibaren 3 satır boş satır ekliyor
bu 3 satırı her carinin sonuna eklemesi lazım
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi h

İleti#28)  Bedrettin DEMİRCİ » 11 Şub 2020 14:48

Miraç CAN yazdı:Hangi hatadan bahsettiğinizi anlamadım açıkçası.



Aşağıda resmini paylaştım
Kırmızı satırlar fazla ve gereksiz
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#29)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 14:56

Bir kaç cevap yukarıda yazdığım değişimi yapmamışsınız da ondan Bedrettin Bey.
Call ilk_ucunu_sil bu satırı silip, yerine Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp yazmanız kafiydi ama...

Öncekini "komple" silip bunu ekleyin;
Kod: Tümünü seç
Sub cari()
Application.ScreenUpdating = False
For i = Range("a65536").End(3).Row To 2 Step -1
  If Range("c" & i).Value <> Range("c" & i - 1).Value Then
    Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
    sat = IIf(Application.CountBlank(Range(Range("g" & i + 3), Range("g" & i + 3).End(4))) > 0, 1, Range("g" & i + 3).End(4).Row - i - 2)
    Range("g" & i + 3).Offset(sat, 0).Formula = "=SUM(R[-" & sat & "]C:R[-1]C)"
    Range("h" & i + 3).Offset(sat, 0).Formula = "=SUM(R[-" & sat & "]C:R[-1]C)"
    Range("h" & i + 3).End(4).Offset(1, 0).Formula = "=R[-1]C[-1]-R[-1]C"
 
     Range("g" & i + 3).End(4).Offset(0, 0).Font.Color = 12458
     Range("g" & i + 3).End(4).Offset(0, 0).Font.Bold = True
     Range("H" & i + 4).End(4).Offset(-1, 0).Font.Color = 12458
     Range("H" & i + 4).End(4).Offset(-1, 0).Font.Bold = True
     Range("H" & i + 4).End(4).Offset(0, 0).Font.Color = 3284
     Range("H" & i + 4).End(4).Offset(0, 0).Font.Bold = True
 
  End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp
End Sub
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#30)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 Şub 2020 07:34

Miraç bey "Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp" bu kod zaten 2-3-4. satırları silmekiçin. silmeden ilk eklenen o üç satırı hiç eklettirmesek olmaz mı ?
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi h

İleti#31)  Miraç CAN » 12 Şub 2020 09:00

Bedrettin DEMİRCİ yazdı:Miraç bey "Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp" bu kod zaten 2-3-4. satırları silmekiçin. silmeden ilk eklenen o üç satırı hiç eklettirmesek olmaz mı ?

Olur tabii ama önce ekliyor, sonra siliyor ve siz bunu görmüyorsunuz bile.
Neden takıldınız anlayamadım buna.

Bu satırı; Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
Bununla değiştirin: If i = 2 Then i = -1 Else Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
Ve Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp bu satırı da silin.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#32)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 Şub 2020 09:33

Miraç bey takılmamın sebebi kodlarla neler yapılacağını bilmemden kaynaklanıyor
eğer kod doğru yazılmışsa ilave olarak düzeltmek için başka bir koda ihtiyaç bırakmaz.
Yok eğer kod doğru yazılmamışsa yani her durum gözetilmeden tek taraflı yazılmışsa
o kod her dudurmda çalışmaz her durumda iş görmez..
vede sizin yapabileceğinizi anladım. Bunu bildiğim için ısrar ettim :)
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi h

İleti#33)  Miraç CAN » 12 Şub 2020 09:59

Bedrettin DEMİRCİ yazdı:Miraç bey takılmamın sebebi kodlarla neler yapılacağını bilmemden kaynaklanıyor
eğer kod doğru yazılmışsa ilave olarak düzeltmek için başka bir koda ihtiyaç bırakmaz.
Yok eğer kod doğru yazılmamışsa yani her durum gözetilmeden tek taraflı yazılmışsa
o kod her dudurmda çalışmaz her durumda iş görmez..
vede sizin yapabileceğinizi anladım. Bunu bildiğim için ısrar ettim :)


Hem fikirim. Bunu konuya en vakıf kişiler yapmalı ki bunların önüne azami geçilebilsin.
Tasarladığınız şeyi tasarlayan kişiye tam ve eksiz olarak aktaramazsanız ki benim gibi konuya alakasız biri, öngörüleri yetersiz kalabiliyor ya da atlayabiliyor.
Bu yüzdendir; yazılımcılar, kodlayıcılar tüm programlara, gerektiğinde, zaman zaman güncelleme (Update) yapar, düzeltilir.
Çünkü programlayan o işin uzmanı olmasa dahi, uzmanından daha iyi derecede hesaplar ve çözümler sunar.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bakiyeyi hesapla

İleti#34)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 Şub 2020 10:15

Farklı bakışa sahip olabilmek ve ihtiyaçların hangi ihtimalleri içerdiğini bilip aktarmak gerekir ki kod yazan doğru yazabilsin haklısınız..
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Cevap: Cevap: Cevap: Cari isimlerini ayır cari toplam ve bak

İleti#35)  Bedrettin DEMİRCİ » 12 Şub 2020 10:50

Miraç CAN yazdı:
Bedrettin DEMİRCİ yazdı:Miraç bey "Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp" bu kod zaten 2-3-4. satırları silmekiçin. silmeden ilk eklenen o üç satırı hiç eklettirmesek olmaz mı ?

Olur tabii ama önce ekliyor, sonra siliyor ve siz bunu görmüyorsunuz bile.
Neden takıldınız anlayamadım buna.

Bu satırı; Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
Bununla değiştirin: If i = 2 Then i = -1 Else Range("a" & i & ":a" & i + 2).EntireRow.Insert
Ve Rows("2:4").Delete Shift:=xlUp bu satırı da silin.



Tamam Miraç bey.. --)(
Eline sağlık şkşk tam istediğim gibi olmuş
Kullanıcı avatarı
Bedrettin DEMİRCİ
Site Dostu
 
Kayıt: 19 Oca 2015 09:45
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 39
İleti: 1742
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ATB/YENİMAHALLE

Önceki

Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe