[Yardım]  Secili Alandaki Verileri Birleştirme

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#1)  erciyan » 23 Haz 2020 07:14

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin .
Bir problemim var yardımcı olan olursa sevinirim.

1- hücreleri fare ile sececeğim.
2-Userform üzerinden seçim tamam diyeceğim
3-Sectiğim sırayla bir hücre içine metin birleştirme yapacağım.

konu vba veya fonksiyonda olabilir.

yardımcı olan olursa çok sevinirim

Allah'a emanet olun.
Kullanıcı avatarı
erciyan
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Arl 2017 20:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 43
İleti: 96
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmit /merkez

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#2)  Justmag » 23 Haz 2020 08:32

Kod: Tümünü seç
sub commandbutton1_click()
dim bir as string
  bir=textbox1.value & " " & textbox2.value 'çoğaltabilirsiniz
    range("A1").value=bir
end sub
Kullanıcı avatarı
Justmag
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 Nis 2020 15:03
Meslek: Diğer
Yaş: 34
İleti: 141
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Diğer

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#3)  erseldemirel2 » 23 Haz 2020 08:49

Bu kod geliştirilebilir.

Mouse ile seçtiğiniz hücreleri G sütununa döker

Kod: Tümünü seç
Sub Makro()
a = 1
Kelime = Split(Selection.Address, ",")
For x = 0 To UBound(Kelime)
Range("g" & a) = Kelime(x)
a = a + 1
Next x
For i = 1 To Range("g65536").End(3).Row
Range("g" & i) = Range(Range("g" & i))
Next i
End Sub
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 36
İleti: 847
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#4)  erciyan » 26 Haz 2020 15:34

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Tam çalıştıramadım.

Aradığım aslında ,
1-macro çalışınca bir üser form açılsın , sec butonuna basarak , Ctrl ile istediğim kadar hücre seceyim
2-Seçimi bitir butonuna basınca bunların içeriklerini dizi veya kütüphaneye alsın
3-Sonuc yazacağım hücreyi sectiğimde , secim yaptığım hücre içeriklerini birleştirerek sectiğim hücreye yazsın istiyorum.

ne yazıkki kendim yapamadım.
Kullanıcı avatarı
erciyan
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Arl 2017 20:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 43
İleti: 96
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmit /merkez

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#5)  Miraç CAN » 28 Haz 2020 15:07

Ekteki Userform'u çalışmanıza "İmport" edin.
Daha sonra VBA perceresi, Userform bölümü Toolbox araç kutusu (Sağ klik) Additional Controls/RefEdit.Ctrl seçili olduğundan emin olun.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 543
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#6)  erciyan » 28 Haz 2020 21:07

Çok teşekkür ederim
Aradığım yapı yanlız ben Additional Controls/RefEdit.Ctrl kontrolünü bulamadım.
2010 kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
erciyan
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Arl 2017 20:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 43
İleti: 96
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmit /merkez

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#7)  Miraç CAN » 29 Haz 2020 07:20

2010'da RefEdit.dll olması lazım. Bu resimdeki gibi olmalı:
https://bettersolutions.com/vba/control ... ntrols.png

Ayrıca şunu da inceleyin:
https://docs.microsoft.com/tr-tr/office ... a-userform.

2010 hakkında daha fazla bilgim yok açıkçası.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 543
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Secili Alandaki Verileri Birleştirme

İleti#8)  erciyan » 29 Haz 2020 09:39

Çok teşekkür ederim. 2016 işyerinde kullanıyorum.
2016 da improt kısmında hata vermeden import ettim ve çalıştı.

2010 evde kullandığım versiyon.
2010 da ise userform u iptal ederekken hata veriyor ve sonrasında şu andada gönderidğin kısım listede hiç yok.

2016 da ise refedit.ctrl hem var hemde kendiliğinde seçili.

gerisini uğrasarak çözerim . Tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
erciyan
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 01 Arl 2017 20:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 43
İleti: 96
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmit /merkez


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot], Justmag, Yandex[Bot] ve 0 misafir

Bumerang - Yazarkafe