Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#1)  Ersin Turgut » 15 Tem 2010 14:26

Merhabalar,

Excel'i açtığımda,excel'i gizleyip userformun görünmesini sağlıyorum,hatta userform açıkken excel üzerinde işlemde yapabiliyorum fakat;aynı şekilde excel gizli ve userform açıkken başka excel dosyasını açtığımda userform diğer excel dosyası'nın üzerinde de görünüyor.Belki userformu sağa sola çekerek açtığım excel dosyasında işlemlerimi yapabilirim ama,hazırlayacağım programda userform ekranı kaplayacak şekilde büyük olacak.Bütün işlemlerimi hazırlayacağım userform üzerinden yaptıracağım."XLtoEXE" programıyla'da içine birkaç tane daha excel dosyası yerleştireceğim.

Userform kullandığım excel dosyası açıkken o dosyadan bağımsız başka excel dosyası nasıl açtırabilirim.

Örnek dosya ektedir.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ersin Turgut
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersin Turgut
Kayıt: 30 Haz 2010 13:17
Konum: İzmir
Meslek: Bilgi İşlem ve Proje Sorumlusu
Yaş: 35
İleti: 602
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir / Bornova

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#2)  Tarkan VURAL » 15 Tem 2010 14:54

1• Başka bir Excel uygulaması başlatarak;
2• Excel UserForm'u API destekleri ile görev çubuğunda görünür, diğer programlar gibi minimize, maximize özellikleri kontrol edilebilir şekilde kullanarak;
3• Excel sayfasında çalışma ihtiyacınız olduğunda, UserForm üzerinde eklenebilecek bir buton ve bu butona atanabilecek kodlar ile, UserFormun sol-sağ-üst-alt noktalarda küçük bir şekilde görünmesini sağlayarak. UserForm'un sol üst köşesinde bir ToggleButton düşünün; basıldığında küçült, tekrar basıldığında büyüt gibi seçenekler eklemek şeklinde de çözülebilir.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26998
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#3)  Ersin Turgut » 15 Tem 2010 15:19

3.seçenek iyi görünüyor :)

Sağolun Tarkan bey,ben biraz çalışayım üstüne ;)
Kullanıcı avatarı
Ersin Turgut
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersin Turgut
Kayıt: 30 Haz 2010 13:17
Konum: İzmir
Meslek: Bilgi İşlem ve Proje Sorumlusu
Yaş: 35
İleti: 602
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir / Bornova

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#4)  Ersin Turgut » 15 Tem 2010 16:54

viewtopic.php?f=50&t=269

Buradaki örnek çok işime yaradı,teşekkürler ;)
Kullanıcı avatarı
Ersin Turgut
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersin Turgut
Kayıt: 30 Haz 2010 13:17
Konum: İzmir
Meslek: Bilgi İşlem ve Proje Sorumlusu
Yaş: 35
İleti: 602
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir / Bornova

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalı

İleti#5)  Cells » 25 Arl 2017 09:35

Tarkan VURAL yazdı:1• Başka bir Excel uygulaması başlatarak;
2• Excel UserForm'u API destekleri ile görev çubuğunda görünür, diğer programlar gibi minimize, maximize özellikleri kontrol edilebilir şekilde kullanarak;
3• Excel sayfasında çalışma ihtiyacınız olduğunda, UserForm üzerinde eklenebilecek bir buton ve bu butona atanabilecek kodlar ile, UserFormun sol-sağ-üst-alt noktalarda küçük bir şekilde görünmesini sağlayarak. UserForm'un sol üst köşesinde bir ToggleButton düşünün; basıldığında küçült, tekrar basıldığında büyüt gibi seçenekler eklemek şeklinde de çözülebilir.



Merhaba Tarkan Bey;

Öncelikle başta siz olmak üzere diğer katkısı olan arkadaşlara bilgi paylaşımlarından ötürü teşekkür ederim.
Xltoexe programının kullanım ara yüzünün nasıl kullanıldığına dair (Hangi form nesnesi ne için kullanılır...) bir bilgi paylaşımı
yapmanız mümkün mü?
Saygılarımla
Taner SEZER
Kullanıcı avatarı
Cells
 
Adı Soyadı:Taner Sezer
Kayıt: 11 Arl 2012 11:40
Konum: MUHASEBECİ
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 40
İleti: 3
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Tekirdağ/Çerkezköy

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#6)  doganhekiiim » 04 Nis 2019 08:34

Merhabalar,

Ben mi beceremiyorum anlamadım ama ben ekranda hem userform açık olsun hemde farklı bir excelde çalışma yapmak istiyorum ancak bir türlü istediğim olayı yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#7)  cem34 » 05 Nis 2019 10:27

Vbe üzerindeUserformunuzun properties sütunu içinde Showmodal satırını bulun ve buradaki true ibaresini false olarak değiştirin..
Kullanıcı avatarı
cem34
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:cem yılmaz yılmaz
Kayıt: 04 Eyl 2008 21:05
Yaş: 33
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#8)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 10:36

Merhaba Cem Bey,

Userformumu taradığımda showmodel satırını bulamadım. Uyarı ektedir. Teşekkürler.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalı

İleti#9)  Tarkan VURAL » 05 Nis 2019 11:35

Doğan bey, arkadaşımızın yazdığı ifadeyi tekrar okuyabilir misiniz ? CTRL + F ile arayamazsınız. Kod sayfasında sol alttaki Properties penceresindeki özelliklerden bulmanız gerekmekte.
cem34 yazdı:Vbe üzerindeUserformunuzun properties sütunu içinde Showmodal satırını bulun ve buradaki true ibaresini false olarak değiştirin..
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26998
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#10)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 14:07

Tarkan Bey ve Cem Bey,

Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim.Kodlamada daha yeniyim ilginiz içinde teşekkürler.

Bir sorunum daha var. Yardımlarınızı rica ederim.
Userform arkaplanda farklı bir excel açıksa veri çekmiyor. Kendi exceli açıkken sorun yok görseller ektedir.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalı

İleti#11)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 14:17

doganhekiiim yazdı:Tarkan Bey ve Cem Bey,

Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim.Kodlamada daha yeniyim ilginiz içinde teşekkürler.

Bir sorunum daha var. Yardımlarınızı rica ederim.
Userform arkaplanda farklı bir excel açıksa veri çekmiyor. Kendi exceli açıkken sorun yok görseller ektedir.


Kod yapım aşağıdaki gibidir.

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Value = Empty Then
MsgBox "Parça Numarasını Giriniz!", vbCritical, "UYARI"

End If

On Error Resume Next
Dim Bul As Range
Set Bul = Sheets("Sayfa1").Columns(1).Find(what:=TextBox1, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False)
TextBox2.Text = Bul.Offset(0, 1).Value
TextBox3.Text = Bul.Offset(0, 2).Value
TextBox4.Text = Bul.Offset(0, 3).Value
TextBox5.Text = Bul.Offset(0, 4).Value

TextBox73 = Int(TextBox2 * TextBox3 * TextBox4)
TextBox74 = TextBox2 * TextBox3

TextBox72.Value = "12000"

End Sub
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#12)  Tarkan VURAL » 05 Nis 2019 16:24

UserForm bir Excel dosyasından bağımsız çalışıyor ve aslında sadece bir dosyada veri transferi yapması gerekiyorsa, ilgili form belki ADO mantığıyla ihtiyaç duyduğu dosyadan veri çekmeli. Kodlamaları buna göre değiştirmek gerekebilir. Ya da problemi anlayamadım. :)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26998
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#13)  Erkan Akayay » 05 Nis 2019 16:27

Çalışma kitaplarında sıkıntı olmasın? Aktif kitap hangisi?
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 49
İleti: 4028
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#14)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 16:32

Tarkan Bey,

Peki ADO tarzında nasıl yapabilirim yani sadece bağlı olduğu kendi excelinden veri çekmesini istiyorum, doğrudur.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#15)  Tarkan VURAL » 05 Nis 2019 16:33

Önce şunu bilmek lazım. Bu UserForm illaki bir Excel dosyasında oluşturulup çalışıyor. Bu dosya aynı zamanda verilerin olduğu dosya mı yoksa Kişisel Makro Çalışma kitabı gibi şablon bir dosya içinde mi ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26998
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalı

İleti#16)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 16:38

Bu dosya aynı zamanda verilerin olduğu dosya evet.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#17)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 16:39

Bu benim son virajım yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum sonuca vardığımda stajım çok başarılı olmuş olacak sayenizde.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalışma.

İleti#18)  Tarkan VURAL » 05 Nis 2019 16:41

O zaman zaten dosyayı kapattığınızda UserForm da devreden çıkıyor. UserForm açıksa dosya da açıktır. Ama arka planda açıktır, ama önünde başka kitap vardır. Kodlardaki sayfa adlarının önüne bir de kitap adı eklerseniz en kolaydan böyle çözülür diye düşünüyorum.

Sheets("Sayfa1") yerine WorkBooks("KitabımınAdı").Sheets("Sayfa1") yazıp kodlarınızı elden geçiriniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26998
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyaların

İleti#19)  doganhekiiim » 05 Nis 2019 16:49

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Value = Empty Then
MsgBox "Parça Numarasını Giriniz!", vbCritical, "UYARI"

End If

On Error Resume Next
Dim Bul As Range
Set Bul = Sheets("Sayfa1").Columns(1).Find(what:=TextBox1, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False)
TextBox2.Text = Bul.Offset(0, 1).Value
TextBox3.Text = Bul.Offset(0, 2).Value
TextBox4.Text = Bul.Offset(0, 3).Value
TextBox5.Text = Bul.Offset(0, 4).Value

TextBox73 = Int(TextBox2 * TextBox3 * TextBox4)
TextBox74 = TextBox2 * TextBox3

TextBox72.Value = "12000"

End Sub[/quote]


Tarkan Bey,

Burada örnekleyebilir misiniz yazdım ama olmadı uzantılı ve uzantısız şeklini de denedim.
Kullanıcı avatarı
doganhekiiim
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 04 Nis 2019 07:42
Meslek: Öğrenci
Yaş: 23
İleti: 23
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Samsun/İlkadım

Cevap: Cevap: Userform açıkken,başka excel dosyalarında çalı

İleti#20)  Erkan Akayay » 08 Nis 2019 14:41

Erkan Akayay yazdı:Çalışma kitaplarında sıkıntı olmasın? Aktif kitap hangisi?


Sakalımız yokki, dediğimiz dinlensin :)
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 49
İleti: 4028
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Sonraki

Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 5 misafir

Bumerang - Yazarkafe