[Çözüldü] ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

Basma düğmesi

[Çözüldü] ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#1)  Yasin KARACA » 05 Şub 2010 23:50

Arkadaşalar İyi Geceler; 6 adet toglebuttonum var ve karşılarında birer tane texbox var. Herhangi birine tıkladığımda karşısındakı texboxa X işaretini koysun. İkinci kex tıkladığımda işareti kaldırsın. Dosyam ekte.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#2)  Tarkan VURAL » 05 Şub 2010 23:58

Buton basılı olduğunda Value değeri True döner, diğer şartta False.
Deneyiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
    TextBox1.Value = "X"
Else
    TextBox1.Value = Empty
End If
End Sub
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27383
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#3)  Yasin KARACA » 06 Şub 2010 00:08

Yazmayı unuttum, aynı konuya ek olarak 2 tane daha toglebutton ile 2 tane texbox var. Bu texboxların aynı zamanda ikisinin işaretlenmesine izin vermemesi lazım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Yeni haliyle dosyayı ekledim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldı

İleti#4)  Yasin KARACA » 06 Şub 2010 00:10

Tarkan VURAL yazdı:Buton basılı olduğunda Value değeri True döner, diğer şartta False.
Deneyiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
    TextBox1.Value = "X"
Else
    TextBox1.Value = Empty
End If
End Sub

Tarkan Bey çok hızlısınız. Teşekkür ediyorum. Diğer soruya da bakabilirmisiniz.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#5)  Tarkan VURAL » 06 Şub 2010 00:54

Yasin bey, OptionButton kullanmanız sanki daha mantıklı olur gibi geldi bana.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27383
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldı

İleti#6)  Yasin KARACA » 06 Şub 2010 01:24

Tarkan VURAL yazdı:Yasin bey, OptionButton kullanmanız sanki daha mantıklı olur gibi geldi bana.

Tarkan Bey; OptıonButton ile yapılması konusunda haklısınız ancak; projemde 22 frame üzerinde 2 şer üçer ve dörder tane optionbuttonlardan seçim yapacağım. Sonra bunları kaydedeceğim. Bunun için kod yazma fazlaca uğraştıracağını düşündüm.
Optıonbutton kullanmadan kod ile halledebilirsem benim için daha kolay olacak.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#7)  Tarkan VURAL » 06 Şub 2010 01:35

Her frame içindeki OptionButton' lar ayrı olarak gruplanmış olurlar. Bir Frame içindeki tıklandığında aynı Frame içindeki aktif olmaz, ancak diğer Frame içindekini aktif edebilirsiniz. Bence daha kullanışlı olur ama siz bilirsiniz.

Şu mantığı deneyin.
Kod: Tümünü seç
Private Sub ToggleButton7_Click()
TextBox7.Value = Replace(Replace(ToggleButton7.Value, "False", ""), "True", "X")
ToggleButton8.Value = False
End Sub

Private Sub ToggleButton8_Click()
TextBox8.Value = Replace(Replace(ToggleButton8.Value, "False", ""), "True", "X")
ToggleButton7.Value = False
End Sub
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27383
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldı

İleti#8)  Yasin KARACA » 06 Şub 2010 02:24

Tarkan VURAL yazdı:Buton basılı olduğunda Value değeri True döner, diğer şartta False.
Deneyiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
    TextBox1.Value = "X"
Else
    TextBox1.Value = Empty
End If
End Sub

Tarkan bey; Çok teşekkür ediyorum. Şimdide aklıma şöyle bir soru geldi. Proğramıma ilerleyen zamanda "Formu Temizle" butonu ekleyeceğim. Texboxlar silindiği zaman togglebuttonlar basılı durumdan kurtarılması gerekiyor. Burdaki bahsettiğiniz false konusu butonun basılı kalıp kalmaması konusumu. Öyle ise, bu değişikliği özelliklerde mi yoksa kodda mı yapacağım.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN

Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldırma

İleti#9)  Tarkan VURAL » 06 Şub 2010 08:34

False durumu butonun basılı olmadığı durumdur. Temizlik kodlarında ToggleButton' ların Value özelliklerini False yaptığınızda basılı olma durumundan çıkarmış olursunuz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27383
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: ToggleButton İle Texboxa İşaret Koyma Ve Kaldı

İleti#10)  Yasin KARACA » 06 Şub 2010 20:29

Tarkan VURAL yazdı:False durumu butonun basılı olmadığı durumdur. Temizlik kodlarında ToggleButton' ların Value özelliklerini False yaptığınızda basılı olma durumundan çıkarmış olursunuz.

Tarkan Bey teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Yasin KARACA
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Yasin KARACA
Kayıt: 17 Oca 2010 22:01
İleti: 136
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: GİRESUN


Forum ToggleButton

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe