1 sayfadan 1. sayfa

Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 06 Tem 2017 13:24
huskiyak
Herkese iyi günler dilerim.
Makine veya ekipmanlar için saat bazında veya tarihe göre Planlı bakım takibi yapabileceğimiz bir program yaptık ama başlangıç sayfasından (işin yapıldığı saat veya tarihi düzelt) butonuyla girdiğimiz ikinci sayfa da (Userform2)de çok deneme yapmama rağmen muvaffak olamadım.
Yardımlarınızı istirham ederim. Saygılar

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 06 Tem 2017 13:29
huskiyak
Tarkan Bey ve değerli üyeler yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 15 Tem 2017 21:56
huskiyak
Değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 17 Tem 2017 21:20
Ali ÖZ
Merhaba,
Yapılmasını istediğiniz işlemleri ve şartları detaylı olarak belirtirmisiniz.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 17 Tem 2017 23:44
huskiyak
Ali bey ilginizden dolayi çok teşekkür ederim
Başlangıç sayfasından (işin yapıldığı saat veya tarihi düzelt) butonuyla girdiğimiz ikinci sayfa da (Userform2)de duzltme yapmak istediğim ileri listeden secip duzeltme yapabilmek veya zamanindan once yaptigim isin yapilma saatini user form üzerinden. PMS sayfasina girmeden yapmak istiyorum.
Bu konuda yardimlarinizi istirham ediyorum. Şimdiden Allah razı olsun.

Cevap: Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamı

İletiTarih: 18 Tem 2017 16:32
huskiyak
Ali ÖZ yazdı:Merhaba,
Yapılmasını istediğiniz işlemleri ve şartları detaylı olarak belirtirmisiniz.


Ali bey User Form 2 de Düzeltme sayfasında makine/ekipmanı ve ona bağlı işleri formda listeleyip seçilen işin bilgilerini form üzerinden güncelle düğmesine bastığımızda , PMS sayfasında ilgili işin bilgilerini değiştirme/düzeltme imkanımız var mı. PMS excel sayfasına girmeden.

Cevap: Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamı

İletiTarih: 20 Tem 2017 17:06
huskiyak
Ali ÖZ yazdı:Merhaba,
Yapılmasını istediğiniz işlemleri ve şartları detaylı olarak belirtirmisiniz.

[resim][/resim]

Lütfen yardım edin. Günlerdir uğraştım ama Combobox dan makine seçimi yapınca , Listboxda sadece o makineye ait işlerin listelenmesini istiyorum ama başaramadım.
Birde güncelle butonuna hangi kodları yazmam gerek.
Allah rızası için yardım edecek yok mu acaba ?

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 20 Tem 2017 20:14
Ali ÖZ
Hangi iş hangi makineye ait ? dosya üzerinde şu seçilirse şunlar gelmeli şeklinde örneklendirirmisiniz.

Cevap: Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamı

İletiTarih: 20 Tem 2017 21:04
huskiyak
Ali ÖZ yazdı:Hangi iş hangi makineye ait ? dosya üzerinde şu seçilirse şunlar gelmeli şeklinde örneklendirirmisiniz.


Ali bey ilginiz için çok müteşekkirim. Allah razı olsun.

Makine ve işlerin olduğu ana sayfa PMS sayfası. PMS sayfasında D3:I3 sütünlarında makine isimleri ;

D4:D19 sutununda No:1 Makineye ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri ,
E4:E19 sutununda No:2 Makineye ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri ,
F4:F19 sutununda No:3 Makineye ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri ,
G4:G19 sutununda No:4 Makineye ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri ,
H20:H46 sutununda No:1 JENERATÖR 'e ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri ,
I20:I46 sutununda No:2 JENERATÖR 'e ait işlerin yapıldığı saat ve tarih bilgileri var.

C4:C19 sutununda No:1,2,3,4 Makineye ait ortak işlerin isimleri yazıyor.
C20:C46 sutununda No:1,2 Jeneratöre ait ortak işlerin isimleri yazıyor.

Dosyayı tekrar yükledim. Makinelere ait olan sutunları belli olması için renklendirdim. User formda Düzelt butonuna tıklayınca açılan User Form 1 sayfasından ComboBox1 listesinden makine seçimi yapınca , ListBox1 de sadece o makineye ait iş listesinin görünmesi ve TextBox1 de ListBox1'de seçilen işin yapıldığı saatin gelmesi ve güncelle butonuna basınca TextBox1 'e yazılan yeni bilginin ilgili hücreye kaydedilmesi gerekiyor.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 20 Tem 2017 22:13
Ali ÖZ
Kontrol edin.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 20 Tem 2017 22:20
huskiyak
Ali bey Rabbim ne muradınız varsa versin. Süpersiniz valla. Tekrar çok teşekkür ederim.
Birde bu Programda Her Pazartesi ve Her ayın 1. günü otomatik yedek alma işlemi yaptırabilir miyiz.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 20 Tem 2017 22:37
huskiyak
Ali bey bir sorum/ricam daha olacak. Listbox ve Combobox daki isimleri maouse tekerleği ile kaydırabilirmiyiz.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 20 Tem 2017 22:39
Ali ÖZ
Amin cümlemizin.
Belirttiğiniz şartlarda masaüstüne kaydedecek şekilde düzenledim.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Workbook_Open()
If Format(Now, "dd") = "01" Or Format(Now, "DDDD") = "Pazartesi" Then
  dosya = ThisWorkbook.FullName
  Set st = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
  uzanti = st.GetExtensionName(dosya)
  ThisWorkbook.Save
  kayitadi = Split(ThisWorkbook.Name, ".")(0)
  Application.DisplayAlerts = False
  kayityeri = CreateObject("wscript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & "\" & kayitadi & "-" & Format(Now, "dd-mm-yyyy")
  st.CopyFile dosya, kayityeri & "." & uzanti
End If
End Sub

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 21 Tem 2017 11:07
huskiyak
Hayırlı Cumalar Ali bey. Siteden arama yapıp Combobox ve Lİstbox içindeki listeleri mause tekerleği ile kaydırmak için gerekli işlemleri kopyalayıp denedim. Ama benim bilgisayarımda çalışmadı. İndirdiğim örnek dosyalarda çalışmadı. Acaba yapmam gereken bir ayar mı var. Excel VBA da Tools menüsündeki Refecenses de seçmem gereken bir yer mi eksik acaba.

Cevap: Makine Pbs takip (bul değiştir kısmını yapamıyorum)

İletiTarih: 27 Tem 2017 20:58
huskiyak
textbox tarih formatı sorunu.JPG


Userform içindeki güncelleme işin (hem saat , hem tarih) formatında verilerin alındığı Texbox içindeki tarih formatında sorun yaşıyorum. Mecburen form üzerine açıklama yazmak zorunda kaldım. Bu sorunu gidermek için bir kod veya bir çözüm yöntemi varmıdır ?
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.