7 sayfadan 4. sayfa

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 02:17
xemdarx
Basit oldu ama çözdüm. Silip yeniden ekleyince Listview düzeldi.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 08:07
feraz
Sevindim düzeldiğine.
Ben birkeresende Tollboxa sağ tıklayınca hiç birşey gelmediği için Tolboxa Pc yi formatlamıştım ne yaptıysam olmamıştı.

Yinede listview view kısmı dediğim gibi olacak.

Ek1,2 kısmı için ise tam son darbeyi indirecekti kapitalizmin çarkı(iş) beni çağırdı :)

Öğleden sonra paylaşırım dosyayı.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 17:00
feraz
Dim xx As Control, i As Byte, bul As Range

i = 8

For Each xx In Me.Controls

If TypeName(xx) = "TextBox" And LCase(Left(xx.Name, 2)) = "ek" Then
Set bul = Range("E:E").Find(ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).SubItems(3), , , , xlPart)
xx.Value = Cells(bul.Row - 1, i).Value
i = i + 1
End If
Next

i = Empty: Set bul = Nothing


Kod: Tümünü seç
Private Sub ListView1_Click()

Me.Image1.Picture = LoadPicture("")

If Dir(ThisWorkbook.Path & "\" & Me.ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).ListSubItems(1).Text & ".jpg") <> "" Then
    Me.Image1.Picture = LoadPicture _
    (ThisWorkbook.Path & "\" & Me.ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).ListSubItems(1).Text & ".jpg")
End If

'         OPTÝON Button
  If ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).SubItems(6) = "E" Then
    OptionButton5.Value = False
    OptionButton4.Value = True
  ElseIf ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).SubItems(6) = "H" Then
    OptionButton5.Value = True
    OptionButton4.Value = False
  End If
   '********************


   Dim xx As Control, i As Byte, bul As Range
   
    i = 8
   
    For Each xx In Me.Controls

        If TypeName(xx) = "TextBox" And LCase(Left(xx.Name, 2)) = "ek" Then
            Set bul = Range("E:E").Find(ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).SubItems(3), , , , xlPart)
            xx.Value = Cells(bul.Row - 1, i).Value
            i = i + 1
        End If
    Next
   
  i = Empty:  Set bul = Nothing

End Sub

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 18:40
xemdarx
Selamlar,
Değerler yerine tam olarak gelmiyor. Kaymalar oluyor.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 19:05
feraz
Evet tam test etmemişim dikkatlice.

xx.Value = Cells(bul.Row - 1, i).Value bunu
Kod: Tümünü seç
Controls("Ek" & i - 7) = Cells(bul.Row - 1, i).Value
ile değiştiriniz.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 20:15
xemdarx
Sayenizde bir basamak daha ilerledik. Ben soruyorum siz yapıyorsunuz. Benim emek sıfır diyebilirim. Kusuruma bakmazsınız inşallah.
* Kaydet değiştir ve sil den sonra
* Arama kalıyor yanılmıyorsam.
Teşekkürler. Eğitime faydalı bir program kazandırmış olacağız inşallah.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 10 Tem 2018 20:18
feraz
Arama sanırım yapılmıştı.Sadece bazı sütunlar eksikti.

Dosyaya yarın bakayım inşAllah.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 11 Tem 2018 21:20
feraz
Birşeyler yaptım.

Ad ve Soyadların aynı sütunda olması bayağı uğraştırttı.
AU:AV sütun aralığına yazdırttım ad ve soyadı parçalayıp.
Böyle yapılmazsa aramada hem ad hemde soyadda aranan olduğu için problem oluyordu.

G sütunundaki Saat kısmını userforma almamışsınız.

Bir deneyiniz dosyayı.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 12 Tem 2018 14:25
xemdarx
Feraz bey,
Sıra numarasını otomatik verebilir miyiz?

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 12 Tem 2018 14:29
feraz
Kolay o iş.Bugün hallederim.

Cevap: Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 12 Tem 2018 18:08
feraz
xemdarx yazdı:Feraz bey,
Sıra numarasını otomatik verebilir miyiz?


Dosyayı teferruatlıca bir deneyiniz.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 02:57
xemdarx
Feraz Bey,
Harika olmuş elinize sağlık. Mükerrer kayıtları engellemek için TC'yi kriter gösterebilir miyiz?

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 07:19
feraz
Tica ederim.
Veri doğrulamada eğersay ile yapılır.Bugün hallederim.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 13:58
feraz
Tc No giriş olayı için engellemeyi Userformdaki textboxa göremi yapacağız.

Yani userformdaki Tc No textboxundanmı sayfaya veri gireceksiniz sadece?

Buna göre hazırlayayım kodu.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 14:16
xemdarx
Evet.Sizce öyle daha doğru olmaz mı ?

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 14:56
feraz
Evet.Userformdan veri gerilmesi bencede iyi olur.

Bugün şunları yaparım fırsat bulunca.

*11 rakam ile sınırlandırıp 11 rakam girilmeyi mecbur tutarım.
*Sadece rakam girilmesine izin verdiririm.
*Benzersiz olmasını sağlarım.

Başka istediğiniz olursada yazarsınız.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 13 Tem 2018 21:45
feraz
Dediklerimi yaptım.

Ayrıyeten userform açılışında va değiştirme gibi olaylar için TC NO butonunu pasif yaptım aktif yapma düğmeside ekledim.

Deneyip sorun görürseniz yada başka sorunuz olursa bildirirsin hocam.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 14 Tem 2018 15:16
xemdarx
Üstadım, acaba yanlış dosyayı mı eklediniz?

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 14 Tem 2018 16:39
feraz
Evet yanlışlık olmuş.
Belkide kaydetmeyimi unuttum bilmiyorum.

Tekrar kodu hazırlayıp yüklerim.

Cevap: Resimli listview

İletiTarih: 14 Tem 2018 16:45
feraz
Kusura bakmayın hocam eski dosyayı yollamışım :)