ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İlerleme çubuğu

ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#1)  kan-nas » 02 Haz 2009 17:10

Selamlar; ProgressBar'ın çalışması il ilgili basit bir örnek yazabilir misiniz.? Ekteki örnekler biraz karışık geldi.

;;_) ;;_) ;;_)
Kullanıcı avatarı
kan-nas
Site Dostu
 
Adı Soyadı:özkan asan
Kayıt: 05 Eyl 2008 13:03
Konum: ÇOK UZAK
Meslek: bankacı
Yaş: 44
İleti: 529
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istANBUL

Cevap: basit örnek

İleti#2)  Erhan Yavuz » 02 Haz 2009 17:17

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
    For X = 1 To 1000
    ProgressBar1.Value = (X / 1000) * 100
    Application.CalculateFull
    Label1.Caption = Format(ProgressBar1.Value, "% 00")
    DoEvents
    Next X
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: basit örnek

İleti#3)  kan-nas » 03 Haz 2009 10:20

şkşk şkşk şkşk şkşk şkşk
Kullanıcı avatarı
kan-nas
Site Dostu
 
Adı Soyadı:özkan asan
Kayıt: 05 Eyl 2008 13:03
Konum: ÇOK UZAK
Meslek: bankacı
Yaş: 44
İleti: 529
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istANBUL

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#4)  sonraull » 05 Eyl 2010 17:05

--)(
Kullanıcı avatarı
sonraull
 
Adı Soyadı:Barış Çimen
Kayıt: 19 Tem 2010 16:52
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Batman

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#5)  egon77 » 05 Eyl 2010 21:50

şkşk şkşk şkşk
Kullanıcı avatarı
egon77
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:orhan özTÜRK
Kayıt: 23 Eyl 2008 11:05
Konum: istanbul
Meslek: finans
Yaş: 41
İleti: 335
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: avcılar

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#6)  apple-adige » 07 Ekm 2010 21:12

[TESEKKÜR] şkşk
Erhan bey ben bu konu ile ilgili birtürlü cözemediğim bir sorun paylaşmak istiyorum. Projemin belirli yerlerinde Progressbar kullanmak istedim fakat tam olarak çalıştıramadım, örneğin;
Kaydet butonuna bastığımda progressbar çalışıyor ve %100 tamamlanıyor fakat kaydetme işlemi için birkaç saniye daha bekliyorum. Yani tam olarak entegre edemedim, anlayamadım daha doğrusu.
Progressbar kodlarından sonra butonun kaydetme kodunu veriyorum yinede her ikiside birbirinden bağimsız çalışıyor..
Dahada önemlisi Programın başlangıcında yaklaşık 10 saniye kadar veritabanına bağlanmasından sanırım bekleme yaşanıyor; bende auto_open sub için programdan önce açılacak bir loading form oluşturmak istedim, üzerinde progressbar ve otomatik açılınca %100 tamamlandıgında index.show ve ardından da unload me verdim ama tamamlanma bitti tekrar index açılışını 10 saniye kadar bekliyorum.
inşallah karıştırmamışımdır souyu :)
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
apple-adige
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Erkan YILDIZ
Kayıt: 08 Eyl 2010 19:37
Konum: balıkesir
Meslek: Bilgiişlem
Yaş: 37
İleti: 92
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir/Kepsut

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#7)  Erhan Yavuz » 08 Ekm 2010 10:35

Erkan bey, ProgressBar da kullanılan döngü, progressbar ın nesnel uzunluğu ve bunu adımlattığınız döngü sayısı ile ilgili... Save ve Load olaylarında bunu uygulayabilmek için -aklıma gelen fikir olarak söylüyorum, deneme şansım yok ama- program boyutunun, bilgisayarın matematiksel işlem hızı ile progressbar uzunluğu arasında denge kurarak yapmak lazım.. Bizim Excelde kullanduğımız progressbar uygulaması ise basit bir döngü olayını renklendirmekten öte değil..
Belki bekleme için kullanılan Doevents yerine timer kullanırsanız, belki daha tatmin edici olur sadece göz yanılmasına yarar...
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#8)  Ersoy AYDIN » 24 May 2012 14:49

Office 2007 de ProgresBar referansının adı nedir ? 2003 için verilen örneğe göre aradım , ilgili referans benim kütüphanelerim arasında yok...Ne yapmalıyım ?
Kullanıcı avatarı
Ersoy AYDIN
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersoy AYDIN
Kayıt: 28 Ekm 2008 11:04
Konum: İstanbul
Meslek: LSU
Yaş: 41
İleti: 836
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ataşehir / İstanbul

Cevap: ProgressBar İçin Basit Bir Örnek

İleti#9)  Murat OSMA » 24 May 2012 15:03

Microsoft Windows Common Controls (6.0)
Gerekli Ocx : MSCOMCTL.OCX
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 05 Arl 2008 00:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 33
İleti: 14316
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL


Forum ProgressBar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe