ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Doğru

İlerleme çubuğu

ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Doğru

İleti#1)  samsun2008 » 28 Mar 2010 23:49

Selamlar,

Üzerinde Çalıştığım Uygulamaya ProgressBar Eklemeye Çalıştım Fakat 1 den 100 ' e doğru değilde ;Tam tersine 100 den 1' e doğru Çalışıyor .Bu konuda çalışmam ektedir. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. İyi Geceler.

PROGRESSBAR_YEVMIYE.rar
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
samsun2008
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:FARUK UÇAR
Kayıt: 09 Tem 2009 08:12
Konum: Balıkesir -Edremit
Meslek: Muhasebe Kamu
Yaş: 48
İleti: 75
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BALIKESİR

Cevap: ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Doğru

İleti#2)  Tarkan VURAL » 29 Mar 2010 00:52

Faruk bey selamlar.

UserForm kodlarınızı sildim. Aşağıdaki kodları düzenledim. Ayrıca ScreenUpdating( Ekran tazeleme ) özelliğini kod başlangıcında kapattım ve işlem daha hızlı sonuç verdi.
Kod: Tümünü seç
Sub yevmiye_topla()
Dim sayi As Double, sayi1 As Double
Dim i, k, j
Dim PctDone As Single
Application.ScreenUpdating = False
Sayfa26.Cells.ClearContents

Worksheets("fisler").Select
    Range("E2:G65536").Select
    Selection.Interior.ColorIndex = xlNone

Call veri_al

son = Range("a65536").End(3).Row
Me.ProgressBar1.Min = 2
Me.ProgressBar1.Max = son

For i = son To 2 Step -1
a = a + 1
        sayi = 0
        sayi1 = 0
       
        If Cells(i, 1).Value = "" Then GoTo atla
        If Cells(i, 2).Value <> Cells(i + 1, 2).Value Then
        For k = i To 2 Step -1
        sayi = sayi + CDbl(Cells(k, 6))
        sayi1 = sayi1 + CDbl(Cells(k, 7))
        If Cells(k, 2).Value <> Cells(k - 1, 2).Value Then GoTo atla1
        Next k
atla1:
            Rows(i + 1).Insert Shift:=xlDown
                Rows(i + 2).Insert Shift:=xlDown
            Rows(i + 3).Insert Shift:=xlDown
       
        Cells(i + 2, 5).Value = "Yevmiye (" & Format(Cells(i, 2), "000") & ") Toplamı : "
                Cells(i + 2, 6).Value = sayi
                    Cells(i + 2, 9).Value = sayi
                Cells(i + 2, 7).Value = sayi1
                    Cells(i + 2, 10).Value = sayi1
                Range("E" & i + 2 & ":G" & i + 2).Interior.ColorIndex = 8
                    GoTo atla
       
End If

DoEvents
Me.ProgressBar1.Value = a
Me.Label3.Visible = True
Me.Label2.Caption = Val(a * 0.37) + 1 & " %"
atla:
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Sub veri_al()
   
    Sheets("fis_veri").Select
    Columns("A:G").Select
    Selection.Copy
    Sheets("fisler").Select
    Columns("A:A").Select
    ActiveSheet.Paste

End Sub

Private Sub Label1_Click()
Call yevmiye_topla
End Sub

Private Sub UserForm_Activate()
ProgressBar1.Value = 0
End Sub



Deneyiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26715
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Doğru

İleti#3)  samsun2008 » 30 Mar 2010 00:26

Tarkan Bey Selamlar,

Öncelikle İlginize Teşekkür ederim. Hazırladığınız Kodlar gayet güzel çalışıyor. Yalnız veri sayısı arttığında Progressbar değeri 100 'ü geçiyor.

Öğrenmek amaçlı soruyorum yazmış olduğunuz kodlarda Progressbar değeri yapılan işlemlere paralel mi? yoksa 1 den 100 'e kadar bağımsızmı? artıyor. Bu konuda vaktiniz olurda açıklama yapabilirseniz sevinirim. Saygılar İyi geceler.
Kullanıcı avatarı
samsun2008
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:FARUK UÇAR
Kayıt: 09 Tem 2009 08:12
Konum: Balıkesir -Edremit
Meslek: Muhasebe Kamu
Yaş: 48
İleti: 75
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BALIKESİR

Cevap: ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Doğru

İleti#4)  Tarkan VURAL » 30 Mar 2010 02:42

Verilere oranlanıyor ama ben aldığım oranı manuel yazmıştım çünkü ilk aklıma o gelmişti. Haklısınız, verilerin artması azalması durumunda doğru sonuç üretilmez. Siz otomatik yazarak , ne kadar veri olursa olsun, 100 sayısını sabitleyebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
Me.Label2.Caption = Val(a * 0.37) + 1 & " %"

Yerine
Kod: Tümünü seç
Me.Label2.Caption = Val(a * (100/son)) + 1 & " %"

Şeklinde deneyin bakalım doğru oluyor mu ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26715
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: ProgressBar Tersine Çalışıyor. 100 den 1 'e Do

İleti#5)  samsun2008 » 30 Mar 2010 23:37

Tarkan VURAL yazdı:Verilere oranlanıyor ama ben aldığım oranı manuel yazmıştım çünkü ilk aklıma o gelmişti. Haklısınız, verilerin artması azalması durumunda doğru sonuç üretilmez. Siz otomatik yazarak , ne kadar veri olursa olsun, 100 sayısını sabitleyebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
Me.Label2.Caption = Val(a * 0.37) + 1 & " %"

Yerine
Kod: Tümünü seç
Me.Label2.Caption = Val(a * (100/son)) + 1 & " %"

Şeklinde deneyin bakalım doğru oluyor mu ?




[TESEKKÜR]
Tam olarak mükemmel oldu sayenizde döngüde Progressbar kullannım mantığını öğrendim. İyi Çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
samsun2008
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:FARUK UÇAR
Kayıt: 09 Tem 2009 08:12
Konum: Balıkesir -Edremit
Meslek: Muhasebe Kamu
Yaş: 48
İleti: 75
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BALIKESİR


Forum ProgressBar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe