TextBox'da Binlik ve Ondalık Ayracı Sorunu

Metin Kutucuğu. Bir programcının olmazsa olmazlarındandır.

TextBox'da Binlik ve Ondalık Ayracı Sorunu

İleti#1)  ycelikster » 15 Nis 2012 03:56

Bütün ExcelVBA.Net üyelerine selamlar.

Benim sizlerden rica edip de çözmenizi istediğim sorunum şu şekilde;

Textbox a hem binlik ayracına hemde ondalık ayracına sahip olan bir kilogram değerini yazmak istiyorum fakat bütün denemelerime rağmen başaramadım. [ilginc]

Yazmak istediğim kilo değeri şu şekilde olacak 1.150,350

Bana bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Teşekkürler , iyi çalışmalar.
En son Murat OSMA tarafından, 15 Nis 2012 14:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Başlık düzeltildi...
Kullanıcı avatarı
ycelikster
 
Adı Soyadı:ayvaz çelik
Kayıt: 11 Oca 2011 01:31
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa osmangazi

Cevap: Textbox da binlik ve ondalık ayracı sorunu

İleti#2)  Tarkan VURAL » 15 Nis 2012 04:04

Bu değeri yazmanızda herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Yazmaktan sonraki işlemlerinizde mi sorun yaşıyorsunuz ? Mesela yazdığınız değeri bir sayı ile mi topluyor ya da çarpıyorsunuz ? Eklediğim örnek size yeteri kadar fikir veriyor mu ?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Textbox da binlik ve ondalık ayracı sorunu

İleti#3)  ycelikster » 15 Nis 2012 04:15

Sayın Tarkan Hocam öncelikle hayırlı geceler.

Derdimi az önce tam anlatamadım , özür diliyorum.

İstediğim tam olarak şöyle; textbox a örneğin 1150,440 gibi bir değer girildiğinde format otomatik olarak binlik ayracını koysun.

Tabi ben de ondalık ayracını kendim koyabileyim ve de hücreye değer bu şekilde aktarılsın.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Vaktinizi harcadığınız için ayrıca teşekkür ederim, saygılar.
Kullanıcı avatarı
ycelikster
 
Adı Soyadı:ayvaz çelik
Kayıt: 11 Oca 2011 01:31
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa osmangazi

Cevap: TextBox'da Binlik ve Ondalık Ayracı Sorunu

İleti#4)  kovanci » 02 May 2012 16:30

Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "###,###,###.000")
End Sub

Kod TexBox1'den çıktığınız an çalışır.Ondalık kısmı 3 basamak şeklinde yazar. Ondalık kısmın basamak sayısını azatmak ve arttırmak için, formatın sonundaki 0 (sıfırları) arttırın veya azaltın.
En son Murat OSMA tarafından, 02 May 2012 16:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Kodlar [code][/code] tagları arasına alındı...
Kullanıcı avatarı
kovanci
 
Adı Soyadı:Erkan Kovanci
Kayıt: 15 Nis 2012 20:27
İleti: 9
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: TextBox'da Binlik ve Ondalık Ayracı Sorunu

İleti#5)  bulent.tozun » 22 Ekm 2018 23:20

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
bulent.tozun
 
Kayıt: 22 Ekm 2018 15:05
Meslek: DATA SORUMLUSU
Yaş: 41
İleti: 2
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: antalya


Forum TextBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe