[Yardım]  TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırma

Metin Kutucuğu. Bir programcının olmazsa olmazlarındandır.

TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırma

İleti#1)  Metin1981 » 09 Ağu 2018 15:42

İyi günler ekli dosyada TextBox1'deki veriyi DropButtonClick ile kopyalama yapıyorum.Benim Yapmak istediğim DropButtonClick ile kopyalanan veri aynı zamanda TextBox2'ye yapıştırmak .Bu konu ile ilgili yardımcı olur musunuz ?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Metin1981
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Metin KOT
Kayıt: 21 Haz 2012 10:29
Konum: Samsun
Meslek: Memur
Yaş: 40
İleti: 673
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#2)  Ali ÖZ » 04 Eyl 2018 17:13

Merhaba Bu şekilde olmaz mı ?

Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_DropButtonClick()
    Dim d As New DataObject
    If Sheets("Sayfa1").TextBox1.Text = "" Then
        MsgBox ("textbox1 kopyalanacak veri bulunamadı")
    Else
        d.SetText Sheets("Sayfa1").TextBox1.Text
        d.PutInClipboard
        Sheets("Sayfa1").TextBox2.Text = Sheets("Sayfa1").TextBox1.Text
    End If
End Sub
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9535
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#3)  xpeker » 07 Eyl 2018 10:29

Sayın Ali ÖZ, peki 2 adet userformumuz oldugunu ve userform1.textbox1'deki verileri bir command button yardımı ile userform2.textbox1'e göndermek için nasıl bir kod yazılması gerekir?
Kullanıcı avatarı
xpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Oca 2015 19:41
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 94
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#4)  Ali ÖZ » 07 Eyl 2018 10:51

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
userform2.textbox1.Value = userform1.textbox1.Value
End Sub
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9535
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#5)  xpeker » 07 Eyl 2018 11:34

Teşekkür ederim ancak userform2 userform1 üzerinde açık olduğundan sanırım, daha öncede denediğim bu kod işlem yapmıyor yada userform.textbox1 için userform1 sayfasında bulunan kodlar nedeniyle işlem yapmıyor çözemedim basit bir olayı bir türlü :(
Kullanıcı avatarı
xpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Oca 2015 19:41
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 94
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#6)  Ali ÖZ » 07 Eyl 2018 11:45

Dosyanızı eklerseniz kontrol edebiliriz.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9535
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#7)  xpeker » 07 Eyl 2018 12:05

Ali bey, userform1 üzerindeki TC no sorgulama ile açılan userform2 üzerindeki tektbox.15 e girilen değeri userform1.textbox1 e göndermek istiyorum.
Ayrıca dosyayı aldıktan sonra forumdan silmeniz mümkün ise size zahmet silebilirsek sevinirim (kişi bilgileri sıkıntı cikarmasin diye)
Kullanıcı avatarı
xpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Oca 2015 19:41
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 94
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#8)  Ali ÖZ » 07 Eyl 2018 15:26

Bu şekilde çalışıyor.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
   UserForm1.TextBox1.Value = UserForm2.TextBox15.Value
End Sub


Yada;
Kod: Tümünü seç
UserForm1.MultiPage1.Pages(0).TextBox1.Value = UserForm2.TextBox15.Value
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9535
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#9)  xpeker » 07 Eyl 2018 15:36

[bamm] Sabahtan beri tam tersi işlem yapıyormuşum, farkında değilim.
Teşekkür ederim Ali bey.
Kullanıcı avatarı
xpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Oca 2015 19:41
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 94
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#10)  Tarkan VURAL » 07 Eyl 2018 15:40

xpeker yazdı:[bamm] Sabahtan beri tam tersi işlem yapıyormuşum, farkında değilim.
Teşekkür ederim Ali bey.


Ali ÖZ yazdı:Bu şekilde çalışıyor.

KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
Private Sub CommandButton1_Click()
   UserForm1.TextBox1.Value = UserForm2.TextBox15.Value
End Sub


Kafanız karışmasın, sadece odaklanın.

Kodun kısaca anlamı :
Şu kutuya değeri = şu kutudan al ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TextBox1'deki Kopyalanan Veriyi TextBox2'ye Yapıştırm

İleti#11)  xpeker » 07 Eyl 2018 15:54

Tarkan Bey Excelvba ailesi sayesinde yıllardır kendimce bayagı bir mesafe kaydettim, hiç değilse kendi basit işlerimi halledebiliyorum artık, hepinize bu konuda ilginiz için minnetarım, eksik olmayın şkşk
Kullanıcı avatarı
xpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Oca 2015 19:41
Meslek: memur
Yaş: 37
İleti: 94
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Balıkesir


Forum TextBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe