Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

Metin Kutucuğu. Bir programcının olmazsa olmazlarındandır.

Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#1)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 11:02

Selamlar,

Dosyamda G1veH1 birleştirilmiş dolu hücrem var ve bu hücre içindeki veriyi Texboxa anlık olarak getirmek istiyorum fakat başaramadım UserForm_Initialize() muhabbetini çözemedim birden fazla UserForm_Initialize() komutunu nasıl yapmamız lazım.
böyle yaptığım zaman hata alıyorum
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.ControlSource = "sayfa3!G1"
End Sub


aktif olan UserForm_Initialize aşağıdaki gibi
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()

sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#2)  metehan8001 » 28 Ağu 2018 11:26

Aşağıdaki gibi olmalıdır. userform_Initilaze bir tane olmalı.

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Sheets("Sayfa3").Range("G1")
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub
Kullanıcı avatarı
metehan8001
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mete han
Kayıt: 18 Ekm 2011 10:30
İleti: 393
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: OSMANİYE

Cevap: Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#3)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 12:21

metehan8001 yazdı:Aşağıdaki gibi olmalıdır. userform_Initilaze bir tane olmalı.

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Sheets("Sayfa3").Range("G1")
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub


bu şekilde düzelttiğim zaman Userform1 e girişte hata veriyor :)
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

Cevap: Cevap: Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#4)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 12:33

tolgagursel yazdı:
metehan8001 yazdı:Aşağıdaki gibi olmalıdır. userform_Initilaze bir tane olmalı.

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Sheets("Sayfa3").Range("G1")
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub


bu şekilde düzelttiğim zaman Userform1 e girişte hata veriyor :)


Şöyle bir şey daha var kodlarım arasında bağlatılı olan

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton11_Click()
sds = Sheets("Pivot").[a65536].End(xlUp).Row
bs = sds + 1
Sheets("Pivot").Range("A" & bs) = ListBox1.Text
ListBox1 = Empty
UserForm_Initialize
End Sub


Private Sub UserForm_Initialize()
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#5)  metehan8001 » 28 Ağu 2018 12:42

Ben denedim test ettim kodları, hata yok bende.
Kullanıcı avatarı
metehan8001
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mete han
Kayıt: 18 Ekm 2011 10:30
İleti: 393
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: OSMANİYE

Cevap: Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#6)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 12:54

metehan8001 yazdı:Ben denedim test ettim kodları, hata yok bende.


sizin yapmış olduğunuz şekilde kodları ekledim fakat yapamadım dosya ekte müsaitseniz bakabilir misini?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#7)  metehan8001 » 28 Ağu 2018 13:20

tolgagursel yazdı:KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.ControlSource = "sayfa3!G1"
End Sub


İlk mesajınızda G1 değerinin SAYFA3 de olduğunu gördüm kodlarınızın arasında. Üst de alıntı yaptım. Bende buna göre yazmıştım kodları. Dosyanızı incelediğimde SAYFA3 adına sayfa olmadığını gördüm.

TextBox1.Text = Sheets("Sayfa3").Range("G1") Bu koddaki sayfa adını Pivot olarak düzeltin.
Kullanıcı avatarı
metehan8001
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mete han
Kayıt: 18 Ekm 2011 10:30
İleti: 393
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: OSMANİYE

Cevap: Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#8)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 13:41

metehan8001 yazdı:
tolgagursel yazdı:KOD: TÜMÜNÜ SEÇ
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.ControlSource = "sayfa3!G1"
End Sub


İlk mesajınızda G1 değerinin SAYFA3 de olduğunu gördüm kodlarınızın arasında. Üst de alıntı yaptım. Bende buna göre yazmıştım kodları. Dosyanızı incelediğimde SAYFA3 adına sayfa olmadığını gördüm.

TextBox1.Text = Sheets("Sayfa3").Range("G1") Bu koddaki sayfa adını Pivot olarak düzeltin.


ustam yaptım ama yok yine hata alıyorum hata mesajı(Run-Time Eror '9' Subscript out of range )
Kod: Tümünü seç
TextBox1.Text = Sheets("Pivot").Range("G1")
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#9)  metehan8001 » 28 Ağu 2018 13:51

Bende hata vermedi, Dosyanız ektedir.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Sheets("Pivot").Range("G1")
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
metehan8001
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mete han
Kayıt: 18 Ekm 2011 10:30
İleti: 393
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: OSMANİYE

Cevap: Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#10)  tolgagursel » 28 Ağu 2018 14:04

metehan8001 yazdı:Bende hata vermedi, Dosyanız ektedir.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = Sheets("Pivot").Range("G1")
sat = Sheets("Pivot").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
With ListBox1
    .ColumnCount = 20
    .ColumnHeads = True
    .RowSource = "'Pivot'!A4:K" & sat
End With
End Sub

çok enteresan normal masa üstünde evet hata yok şirket uzak masa üstünde hata var :)
teşekkür ederim yardımlarınız için
Kullanıcı avatarı
tolgagursel
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 19 Ekm 2017 13:48
Meslek: bilgisayar operatörü
Yaş: 28
İleti: 16
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: arnavutköy

Cevap: Hücredeki Veriyi Texboxa getirme

İleti#11)  metehan8001 » 29 Ağu 2018 22:19

--)(
Kullanıcı avatarı
metehan8001
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mete han
Kayıt: 18 Ekm 2011 10:30
İleti: 393
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: OSMANİYE


Forum TextBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe