[Çözüldü]  hücreden textboxa veri getirme

Metin Kutucuğu. Bir programcının olmazsa olmazlarındandır.

hücreden textboxa veri getirme

İleti#1)  suludag » 26 Ekm 2018 10:46

merhaba arkadaşlar.
hücreyi tıkladığım zaman userform üzerindeki textboxlara verilerin gelmesini istiyorum.
siteden bulabildiğim kadarıyla kodları yazdım fakat hücreyi ilk tıkladığımda verileri getiriyor, userform açıkken diğer hücreyi tıkladığımda verileri getirmiyor.

ayrıca userforma resimi nasıl yükleyebilirim. resimlerin yolu

resim = "C:\Resimler\" & Cells(ActiveCell.Row, 1) & ".jpg"

yardımcı olur musunuz.
iyi günler.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
suludag
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:serkan uludağ
Kayıt: 03 Ağu 2009 01:41
Yaş: 36
İleti: 10
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Cevap: hücreden textboxa veri getirme

İleti#2)  Ali ÖZ » 26 Ekm 2018 11:21

Merhaba,
UserForm_Initialize kodlarını silip sayfa kodlarını bu şekilde değiştirin.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If CheckBox1 = True Then
On Local Error Resume Next
    Cancel = True
  If Not (Intersect(Target, Range("a2:m2000")) Is Nothing) Then
  UserForm1.Show 0
  UserForm1.TextBox1.Text = Cells(ActiveCell.Row, 1).Value
UserForm1.TextBox2.Text = Cells(ActiveCell.Row, 2).Value
UserForm1.TextBox3.Text = Cells(ActiveCell.Row, 3).Value
UserForm1.TextBox4.Text = Cells(ActiveCell.Row, 4).Value
UserForm1.TextBox5.Text = Cells(ActiveCell.Row, 5).Value
If Err Then GoTo cik
Cancel = True
Exit Sub
If Err Then GoTo cik
Cancel = True
cik:
Err.Clear
End If
End If
End Sub
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9526
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: hücreden textboxa veri getirme

İleti#3)  Enes Recep BAĞ » 26 Ekm 2018 11:25

Userform içindeki kodları silin ve sayfa içine aşağıdaki kodları uygulayın.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

If CheckBox1 = True Then
On Local Error Resume Next
    Cancel 
= True
  If Not 
(Intersect(Target, Range("a2:m2000")) Is Nothing) Then
UserForm1
.TextBox1.Text = Cells(ActiveCell.Row, 1).Value
UserForm1
.TextBox2.Text = Cells(ActiveCell.Row, 2).Value
UserForm1
.TextBox3.Text = Cells(ActiveCell.Row, 3).Value
UserForm1
.TextBox4.Text = Cells(ActiveCell.Row, 4).Value
UserForm1
.TextBox5.Text = Cells(ActiveCell.Row, 5).Value
UserForm1
.Image1.Picture = LoadPicture("")
UserForm1.Image1.Picture = LoadPicture("C:\Resimler\" & Cells(ActiveCell.Row, 1) & ".jpg")
UserForm1.Show 0
 If Err Then GoTo cik
Cancel = True
Exit Sub
If Err Then GoTo cik
Cancel = True
cik:
Err.Clear
End If
End If
End Sub
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: hücreden textboxa veri getirme

İleti#4)  suludag » 26 Ekm 2018 13:31

Sn Ali ÖZ ve Sn Enes Recep BAĞ
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için,tam istediğim gibi olmuş.

eğr image1 resim boyutu kodu da verebilirseniz sevinirim.resim image1' sığmıyor. küçültmem gerekli. Aşağıdaki şekilde yazdım ama hiçbir faydası olmadı.

UserForm1.Image1.Picture = LoadPicture("")
UserForm1.Image1.Picture = LoadPicture("C:\Resimler\" & Cells(ActiveCell.Row, 1) & ".jpg")

Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeStretch
Image1.Width = 70
Image1.Height = 40
Kullanıcı avatarı
suludag
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:serkan uludağ
Kayıt: 03 Ağu 2009 01:41
Yaş: 36
İleti: 10
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: hücreden textboxa veri getirme

İleti#5)  suludag » 26 Ekm 2018 15:11

image1 özelliklerden
picturesizemode 1-fmpicturesizemodestrech şeklinde değiştirdiğimde sorun çözüldü.

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
suludag
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:serkan uludağ
Kayıt: 03 Ağu 2009 01:41
Yaş: 36
İleti: 10
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir


Forum TextBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe