Bul Sil Değiştir Otopark Programı

Bul Sil Değiştir Otopark Programı

Forum kurallarına ve Türkçe imla kurallarına uygun olmayan mesajları buraya alıyoruz. Lütfen aynı hataları tekrarlamayın!

Bul Sil Değiştir Otopark Programı

İleti#1)  mrarslan » 20 Ekm 2008 16:48

Merhaba arkadaşlar.
Kısa bir süre için otopark programı hazırlayayım dedim. Normalde excelde formüllerle felan oluşturmayı düşünüyordum. Fakat metinözlü arkadaşımızın göndermiş olduğu bulsildeğiştir adlı vba projesini bir siteden buldum indirdim. İnceledikten sonra gerek bu siteden gerekse excel.web.tr sitesinden birkaç yardım daha aldıktan sonra otopark dosyamı oluşturdum. Henüz bitmedi ama dosyamın şekli belli oldu ve bence güzel birşey çıktı ortaya. Sizlerinde incelemesi ve fikir edinmesi için buraya bırakıyorum. Her iki site sayesinde çok faydalı şeyler öğrendim.Bilgisini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Açık dosya halinde gönderipte öğrenmemizi sağladıkları içinde ayrıca teşekkür ederim. Ve bir özel teşekkürde Hakan-Erkan ve Tarkan arkadaşlarımıza.Umarım benimde diğer arkadaşlarıma bir katkım olur.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
En son mrarslan tarafından, 22 Ekm 2008 11:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#2)  mrarslan » 20 Ekm 2008 16:53

Bu arada programa login ekranı ve değişik sorgulama menüleride ekleyeceğim tam bitirince tekrar son halini paylaşırım.
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

REKLAM

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#3)  Erkan Akayay » 20 Ekm 2008 16:54

Mehmet Bey , siteye kaydolalı 3 gün oldu , ilk paylaşımınızı yaptınız, sitemizde her zaman görmekten memnun olduğumuz paylaşımcı üyelerden biri olacağınız belli oluyor. Paylaşımınız için teşekkür eder, devamını rica ederiz.
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Adı Soyadı: Erkan AKAYAY
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: (Ev:Avcılar - İş:Şişhane)/İST Memleket:YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 44
İleti: 2397
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#4)  mrarslan » 20 Ekm 2008 17:02

Erkan Bey evet üç gün oldu belki ama uzun süredir excel ile çalışmıyordum. Aslında o kadar çok şey öğrendimki hepsi siz ve sizler gibi paylaşımcılar sayesinde. Öğrenmenin bir ayağıda paylaşmak değilmi? :) Formülleri felan iyi biliyorum. Veri tabanı bağlantılarını, excel veri aktarımlarını, makroları. Ama vba hiç cesaret edemediğim girmeye korktuğum bi alan zira hiç alt yapım yok. Komutlar kodlar o kadar uzakki bana. Ama böylesi örneklerle yorum yaparak geliştirmeye çalışacağım kendimi. Dediğim gibi henüz bitirmiş değilim. Öncelik login ekranı koymayı düşünüyorum. Sonra bir kaç sorgulayıcı tablo oluşturacağım. Birde kaydet bul butonlarına f tuşlarını atamak istiyorum. O konuyu hiç araştırmadım. Tavsiyesi olan arkadaşlarımız olursa şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#5)  Tarkan VURAL » 20 Ekm 2008 18:03

Katılım vepaylaşımlarınız için teşekkür ediyoruz.
Sitede örnek kodlar bölümünde login sayfa örnekleri vardı. Dilerseniz inceleyin.
Hatta F1 F2 vs tuşlarına işlem yaptırmak için de kod örneği eklemiştim, linkini vereyim incelersiniz.
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=37&t=223

İyi çalışmalar.
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...

Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 40
İleti: 23484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#6)  mrarslan » 20 Ekm 2008 19:40

Teşekkür ederim tarkan bey ilk mesajımda "Ve bir özel teşekkürde Hakan arkadaşımıza" demişim yanlış yazmışım Tarkan arkadaşımız olacaktı. Verdiğiniz linkide inceleyeceğim zaten bir çok kodu sizin paylaşımlarımınızdan faydalanarak yapmıştım.
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#7)  Tarkan VURAL » 20 Ekm 2008 22:56

mrarslan yazdı:Teşekkür ederim tarkan bey ilk mesajımda "Ve bir özel teşekkürde Hakan arkadaşımıza" demişim yanlış yazmışım Tarkan arkadaşımız olacaktı.
Hakan darılacak şimdi [komik] Hakan beyin örnekten daha ziyade çözüm biçimlerini, ders anlatım makalelerini inceleyin, oldukça profesyonel ve %99,9 nokta atışlıdır. --)(
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...

Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 40
İleti: 23484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#8)  Hakan Behcan » 20 Ekm 2008 22:59

Teşekkür ederim ltifatlara. Ama o kadar da değil.
Kullanıcı avatarı
Hakan Behcan
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Hakan BEHCAN
Kayıt: 15 Haz 2008 01:31
Konum: Çerkezköy - Tekirdağ
Meslek: Belli bir meslek yoktur.
Yaş: 44
İleti: 1354
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Çerkezköy

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#9)  Erkan Akayay » 20 Ekm 2008 23:01

Tamam o kadar değil Hakan , %99.89
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Adı Soyadı: Erkan AKAYAY
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: (Ev:Avcılar - İş:Şişhane)/İST Memleket:YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 44
İleti: 2397
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#10)  mrarslan » 20 Ekm 2008 23:28

Pardon bende diyorum Hakan nerden girdi aklıma :)) Sitede yeniyim öle pekde sayfa sayfa dolanamadım o an aklımda kalan isimdi. Sonradan Tarkan Bey yazınca Hakan değil Tarkan dı demek dedim :) Demekki her iki arkadaşımızında bilgilerinden faydalanmışım son düzeltme Hakan ve Tarkan arkadaşımıza teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#11)  mrarslan » 21 Ekm 2008 09:43

Tarkan VURAL yazdı:Katılım vepaylaşımlarınız için teşekkür ediyoruz.
Sitede örnek kodlar bölümünde login sayfa örnekleri vardı. Dilerseniz inceleyin.
Hatta F1 F2 vs tuşlarına işlem yaptırmak için de kod örneği eklemiştim, linkini vereyim incelersiniz.
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=37&t=223

İyi çalışmalar.

Tarkan bey merhaba verdiğiniz linkte f tuşlarına işlem yaptırmak için dün gece baya bi uğraştım. Ama dediğim gibi vba bana çok uzak ancak örnek çalışmaları inceleyerek kapabiliyorum.
Const KEY_F1 = &H70
Const KEY_F2 = &H71
Const KEY_F3 = &H72
Const KEY_F4 = &H73
Const KEY_F5 = &H74
Const KEY_ESCAPE = &H1B


kodunu general dan declarations olarak kaydettim. Daha sonra

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
Select Case KeyCode
Case KEY_F1 ' F1 - Tarih
MsgBox Date$
Unload Me
End Select
End Sub


kodunuda yerleştirdim. Sormak istediğim burda userform bendeki formun ismi frmbulsil olarakmı değişecem. Bir diğeride Case KEY_F1 tuşu na kaydet butonunu eklemek istiyorum. Nasıl olarak bir türlü çözemedim. F2 F3 F4 tuşlarınıda sizin anlatımlarınız neticesinde eklemeyi düşünüyorum. Kodu uyarlayabilirseniz teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#12)  Erkan Akayay » 21 Ekm 2008 11:56

mrarslan yazdı:Sormak istediğim burda userform bendeki formun ismi frmbulsil olarakmı değişecem.

Evet
mrarslan yazdı:Bir diğeride Case KEY_F1 tuşuna kaydet butonunu eklemek istiyorum.

Burada bir sıkıntı oluşacaktır. Userform üzerinde bir nesne varsa örneğin Textbox1 focus o nesne üzerinde olacaktır. Dolayısıyla Textbox1 içinde bu tuşlar çalışmaz. Ama kodları Textbox içine yazarsanız, çalışır.
Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_KeyUp(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
Select Case KeyCode
Case KEY_F1 ' F1 - Tarih
MsgBox Date$
Case KEY_F2 ' F2 - Saat
MsgBox Time$
Case KEY_F3 ' F3 - Gün
MsgBox Format(Date, "dddd")
Case KEY_F4 ' F4 - Uygulama Adı ve version
MsgBox Application.Name & " " & Application.Version
Case KEY_F5 ' F5 - Dosyayı mail ile yolla
Application.Dialogs(xlDialogSendMail).Show
Case KEY_ESCAPE ' ESC - Çıkış
Unload Me
End Select
End Sub
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Adı Soyadı: Erkan AKAYAY
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: (Ev:Avcılar - İş:Şişhane)/İST Memleket:YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 44
İleti: 2397
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#13)  mrarslan » 22 Ekm 2008 11:06

Merhaba arkadaşlar.
Programın son halini verdim sonunda sadece F tuşlarını ve login ekranını yapmadım. Şu an için zamanım yok. Programın son hali çok daha güzel oldu. Buraya arkadaşlarımızın incelemesi için bırakıyorum. Erkan Bey açıklamalarınız için teşekkür ederim. F tuşlarıyla ilgili cumartesi yeniden uğraşmaya başlayacağım açıklamalarınızdan faydalanarak. Bu arada belki sizde programı incelersiniz. Sayenizde ufkum genişledi. Şimdi visual basic kullanarak sql bağlantılı program yapmaya çalışmayı düşünüyorum. İyi günler
Kullanıcı avatarı
mrarslan
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Mehmet Ramazan Arslan
Kayıt: 17 Ekm 2008 19:11
Konum: Sorumlu
Meslek: Muhasebe
Yaş: 37
İleti: 27
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#14)  Tarkan VURAL » 22 Ekm 2008 11:27

Tüm nesne modelleri için F tuşlarının kullanılması için Class Module desteğine ihtiyaç var, şu an linki ekleyemiyorum ama form üzerinde çok nesne varsa her nesnenin KeyUp olayına yazmaya gerek kalmaz bu sayede tek kod ile F tuşları çalışır.
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...

Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 40
İleti: 23484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#15)  Erkan Akayay » 22 Ekm 2008 11:35

Şu linki uyarlayabiliriz sanırım.
viewtopic.php?f=78&t=4&p=1235&hilit=esc#p1235
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Adı Soyadı: Erkan AKAYAY
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: (Ev:Avcılar - İş:Şişhane)/İST Memleket:YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 44
İleti: 2397
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#16)  Tarkan VURAL » 22 Ekm 2008 11:37

Evet --)( daha önce işlenen ekleyemediğim link oydu..
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...

Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 40
İleti: 23484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#17)  şeko » 23 Kas 2008 15:20

[TESEKKÜR]
Kullanıcı avatarı
şeko
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı: Şerafettin KOSER
Kayıt: 28 Eyl 2008 21:21
Konum: Edirne
Meslek: Mali Müşavir
Yaş: 43
İleti: 40
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul-Rami

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#18)  GoRo » 14 Oca 2009 23:06

Bu örnek dosya içinde cbmennedeni ,cbcinsi gibi gibi combobox ların rowsource ları hangi kodlarla sabitler worksheetinden çekiliyor? saatlerdir arıyorum bulamıyorum lütfen yardımcı olun...
Kullanıcı avatarı
GoRo
 
Adı Soyadı: Gürkan Dursun
Kayıt: 24 Kas 2008 12:41
Yaş: 29
İleti: 4
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bostancı

bulsuldeğiştir ile otopark programı

İleti#19)  Tarkan VURAL » 14 Oca 2009 23:30

VBE penceresini açın bakın , oradan projeye gömülü RowSource işlemi uygulanmış.
Resmini ekliyorum daha iyi anlarsınız. ;;_)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...

Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı: Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 40
İleti: 23484
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Bul Sil Değiştir Otopark Programı

İleti#20)  hasan64 » 18 May 2009 17:31

bu program bana acil lazım 1 haftaya kadar yaptıysanız benimlede paylaşırmısınız... :oops:
Kullanıcı avatarı
hasan64
 
Adı Soyadı: hasan senturk
Kayıt: 18 May 2009 17:09
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: usak

Sonraki

Forum Çöp Kutusu

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir