Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

Metin Kutucuğu. Bir programcının olmazsa olmazlarındandır.

Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#1)  Dilaver » 16 Arl 2010 15:09

Merhaba,

Aşağıdaki kodla userformdaki 32 tane textbox ı temizlemek istiyorum ama bir yerde hata var yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla

Private Sub CommandButton2_Click()
For i = 1 To 32
TextBox & i = Empty

Next i
End Sub
En son Murat OSMA tarafından, 04 May 2011 23:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Başlık düzeltildi...
Kullanıcı avatarı
Dilaver
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:MURAT DİLAVER
Kayıt: 23 Tem 2010 15:25
İleti: 157
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: Userformdaki alanları temizleme

İleti#2)  Ali Kırksekiz » 16 Arl 2010 15:15

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim sil As Control
    For Each sil In UserForm1.Controls
        If TypeName(sil) = "TextBox" Then
            sil.Text = ""
        End If
    Next sil
End Sub


şeklinde denermisiniz.
Ali Kırksekiz
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali Kırksekiz
Kayıt: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Yaş: 45
İleti: 1567
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sivas

Cevap: Userformdaki alanları temizleme

İleti#3)  Dilaver » 16 Arl 2010 15:20

Ali Bey,

Teşekkürler.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Dilaver
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:MURAT DİLAVER
Kayıt: 23 Tem 2010 15:25
İleti: 157
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: Userformdaki alanları temizleme

İleti#4)  Emrah ÇANAKKALE » 16 Arl 2010 23:27

Ali beyin önerdiği yöntemle tüm textboxlardaki verileri silebilirsiniz. Nesneleri döngülerde konrol için alttaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton2_Click()
For i = 1 To 32
controls("TextBox" & i )= Empty
Next i
End Sub


Yada,


Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton2_Click()
For i = 1 To 32
controls("TextBox" & i ).text= sheets("data").cells(1,i).value
Next i
End Sub


Ek bilgi olsun. İyi çalışmalar.
İletilerinizde Türkçemizi koruma ve formumuzun kuralları gereği yazım kurallarına özen gösteriniz. Form kurallarına uymayan sorulara yanıt verilmiyor.

FORUM KURALLARI : viewtopic.php?f=28&t=101

20 . Türkçe yazım kurallarında; cümlede kelimelerin ilk harfi büyük olur, özel isimlerin baş harfi büyük olur, noktadan sonra başlayan her kelimenin baş harfi büyük olur, mesaj içindeki tüm harfler büyük yazılmaz yahut tümü küçük yazılmaz.
Kullanıcı avatarı
Emrah ÇANAKKALE
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Emrah Çanakkale
Kayıt: 24 Oca 2009 12:30
İleti: 1224
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Uşak

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#5)  cglrkltfn » 11 Şub 2020 12:11

Hocam Merhaba
Verdiğiniz tüm kodları denedim fakat hata almaya devam ediyorum. Amacım kaybet butonuna bastığımda textbox1 hariç diğer girdiğim tüm verilere excele aktarıp userformdan silsin. Yardımcı olabilirmisiniz?
Dosyayı ekte yolluyorum.
TEşekkürler.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#6)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 13:39

Öncelikle şunu belirteyim: Lütfen eklediğiniz Excel dosyalarınızın Visible özelliklerini ve şifreleri kaldırarak ekleyin.
Özellikle Application.Visible
Lütfen site yöneticileri de bu işe destek olsun, duyurulara, genel kurallara vs. eklensin.
Ve insanlar da bir zahmet bunları okuyup, uysunlar.
Çünkü artık bana "gına" geldi...

Yardımseverlik adına buradayız, bir de böyle durumlarla uğraşmayalım; mevcut çalışmalarımıza ve yardım istenilen kişilere zarar veriyorsunuz böylelikle.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 417
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#7)  Miraç CAN » 11 Şub 2020 14:11

Kod: Tümünü seç
Dim sil As Control
For Each sil In UserForm1.Controls
    Select Case TypeName(sil)
    Case "TextBox"
        Select Case Val(Replace(sil.Name, "TextBox", ""))
        Case 2 To 9, 13 To 145, 156 To 165
            sil.Text = Empty
        End Select
    Case "ComboBox"
        Select Case Val(Replace(sil.Name, "ComboBox", ""))
        Case 1 To 5, 9 To 48
            sil.Text = Empty
        End Select
    End Select
Next sil
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 38
İleti: 417
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya\Adana

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#8)  cglrkltfn » 11 Şub 2020 15:39

Teşekkürler. Kusura bakmayın lütfen. Bİr dahaki sefer dikkat edeceğim.
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#9)  cglrkltfn » 12 Şub 2020 07:34

Hocam tekrar merhaba,
Bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Yapmak istediğim şey Textbox1 ve Textbox2 deki rakamların ortamalasını Textbox3 'e bir düğme yardımıyla getirmek.
Yardımcı olabilirmisiniz?
TEşekkürler.
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#10)  feraz » 12 Şub 2020 08:15

Txt3.value= (txt1.value+0+txt2.value+0)/2

Yada

txt3.value= (cdbl(txt1.value)+cdbl(txt2.value))/2
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#11)  cglrkltfn » 12 Şub 2020 08:33

Merhaba,
Kod için teşekkürler. Son sorum ise virgülden sonra iki rakamdan fazla çıkmamasını istiyorum. Örn; 6,21 ile 5,26 nın ortalaması 5,735 çıkıyor ben bunu 5,73 olarak yazılmasını istiyorum. Bunun içinde yardımcı olursanız çok sevinirim.
TEşekkürler.
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#12)  feraz » 12 Şub 2020 08:59

Rica ederim.
Txt3.value = format(txt3.value,"#.##0,00")

Bu koduda eklermisiniz öncekilerin altına.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#13)  cglrkltfn » 12 Şub 2020 09:21

Hocam Merhaba

Ekleme yaptım. Fakat bir hata daha alıyorum. Örneğin; tex167 den tex170 e kadar doldurup tex171 den sonrası için hata alıyorum.

NErede bir yanlışlık yapıyorum acaba. Aşağıdaki yazdığım kodları ekliyorum.


Private Sub CommandButton2_Click()

TextBox167.Value = (CDbl(TextBox126.Value) + CDbl(TextBox137.Value)) / 2
TextBox167.Value = Format(TextBox167.Value, "#.##0,00")
TextBox168.Value = (CDbl(TextBox127.Value) + CDbl(TextBox138.Value)) / 2
TextBox168.Value = Format(TextBox168.Value, "#.##0,00")
TextBox169.Value = (CDbl(TextBox128.Value) + CDbl(TextBox139.Value)) / 2
TextBox169.Value = Format(TextBox169.Value, "#.##0,00")
TextBox170.Value = (CDbl(TextBox129.Value) + CDbl(TextBox140.Value)) / 2
TextBox170.Value = Format(TextBox170.Value, "#.##0,00")
TextBox171.Value = (CDbl(TextBox130.Value) + CDbl(TextBox141.Value)) / 2
TextBox171.Value = Format(TextBox171.Value, "#.##0,00")
TextBox172.Value = (CDbl(TextBox131.Value) + CDbl(TextBox142.Value)) / 2
TextBox172.Value = Format(TextBox172.Value, "#.##0,00")
TextBox173.Value = (CDbl(TextBox132.Value) + CDbl(TextBox143.Value)) / 2
TextBox173.Value = Format(TextBox173.Value, "#.##0,00")
TextBox174.Value = (CDbl(TextBox133.Value) + CDbl(TextBox144.Value)) / 2
TextBox174.Value = Format(TextBox174.Value, "#.##0,00")
TextBox175.Value = (CDbl(TextBox134.Value) + CDbl(TextBox145.Value)) / 2
TextBox175.Value = Format(TextBox175.Value, "#.##0,00")
TextBox176.Value = (CDbl(TextBox135.Value) + CDbl(TextBox166.Value)) / 2
TextBox176.Value = Format(TextBox176.Value, "#.##0,00")

End Sub
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#14)  feraz » 12 Şub 2020 11:22

Cdbl yerine +0 olan kodu deneseniz.

Textbox boşsa ondan hata olabilir.Alttaki gibi bir deneyin txt1 iki ve üç için.Hata olacakmı.Birini boş bırakıpta deneyin.

Txt3.value= format((txt1.value+0+txt2.value+0)/2,"#.##0,00")
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#15)  feraz » 12 Şub 2020 11:40

"#.##0,00" yerine "#,##0.00" denermisinizi kafadan yazmıştım , ve ç yer değişmesi gerek.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#16)  feraz » 12 Şub 2020 11:41

feraz yazdı:"#.##0,00" yerine "#,##0.00" denermisinizi kafadan yazmıştım , ve ç yer değişmesi gerek.


"#.##0,00" yerine "#,##0.00" denermisinizi kafadan yazmıştım , ve . yer değişmesi gerek
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#17)  feraz » 12 Şub 2020 11:44

Bilgisayrda debedim alttaki gibi sonuç olumlı boş olsa dahi birisi.

Kod: Tümünü seç
TextBox3.Value = Format((IIf(TextBox1.Value = "", 0, TextBox1.Value) + IIf(TextBox2.Value = "", 0, TextBox2.Value)) / 2, "#,##0.00")
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#18)  feraz » 12 Şub 2020 11:54

feraz yazdı:Bilgisayrda debedim alttaki gibi sonuç olumlı boş olsa dahi birisi.

Kod: Tümünü seç
TextBox3.Value = Format((IIf(TextBox1.Value = "", 0, TextBox1.Value) + IIf(TextBox2.Value = "", 0, TextBox2.Value)) / 2, "#,##0.00")


Yukardakini tekrar denedim garip sonuç çıktı ve alttaki heralde iş görür. :)

Kod: Tümünü seç
    TextBox3.Value = Format((IIf(TextBox1.Value = "", 0, CDbl(TextBox1.Value)) + IIf(TextBox2.Value = "", 0, CDbl(TextBox2.Value))) / 2, "#,##0.00")
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#19)  feraz » 12 Şub 2020 12:00

Onlarda olmazsa artık uzun yoldan alttaki gibi yapılabilir.

Kod: Tümünü seç
  If TextBox1.Value = "" Then
        TextBox1.Value = 0
    Else
        TextBox1.Value = CDbl(TextBox1.Value)
    End If
   
    If TextBox2.Value = "" Then
       TextBox2.Value = 0
    Else
        TextBox2.Value = CDbl(TextBox2.Value)
    End If
       
    TextBox3.Value = Format((TextBox1.Value + TextBox2.Value) / 2, "#,##0.00")
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 17:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 40
İleti: 6185
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Bütün TextBox'ların İçeriğini Temizleme

İleti#20)  cglrkltfn » 12 Şub 2020 12:02

Merhabalar
Maalesef hata alıyorum. Ekte dosyayı gönderiyorum. Bir türlüde düzeltmedim. Yardımcı olabilirmisiniz?
TEşekkürler
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
cglrkltfn
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Nis 2016 07:39
Meslek: İş Geliştirme
Yaş: 31
İleti: 46
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İStanbul / Beylikdüzü

Sonraki

Forum TextBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe