[Çözüldü]  Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değiştir

Kulanıcı arayüz formu

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#181)  Volkan CANPOLAT » 07 Nis 2016 22:08

Tarkan Bey Merhaba,
Bende detaylı bir hem departman hemde bayilerin bilgilerini içeren bu tarz bir tablo hazırlıyordum fakat benim ki tbai ki çok basit gelişmiş filitreden yapmış olduğum bir tabloydu

Acaba sizin bu tablonuz da ;
Adı SoyAdı
Mail Adresi
Telefon ve Adres
BU bilgilerin olduğu bölümün yazılarını nasıl değiştirebilirim bir de o bölümde ki seçenekleri nasıl çoğaltabilirim
Örnek

Bayi Adı
Resmi Adı
Markası şeklinde eklemek istediğim bir kaç nokta var
bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Saygılarımla,
İyi Çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
Volkan CANPOLAT
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 09 Şub 2016 22:17
Meslek: Satış Pazarlama Yöneticisi
Yaş: 36
İleti: 39
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul Beylikdüzü

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#182)  hakilkan » 08 Nis 2016 21:42

Sayfa açıldığı anda geliştirici bölümüne girdiğiniz anda oradan bu labelları değiştirme imkanınız olur.
Kullanıcı avatarı
hakilkan
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Hakan Amaç
Kayıt: 19 Arl 2010 00:38
Konum: İzmir
Meslek: Tekstil
Yaş: 48
İleti: 463
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir/Bornova



Cevap: Cevap: UserForm Üzerinden Hücreye Bilgi Girişi

İleti#183)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 12:03

ALIŞMA_PBS_2015.rar
ALIŞMA_PBS_2015.rar
Tarkan VURAL yazdı:İki buton daha ekleyip Sil ve Değiştir seçenekleri ekledim.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton4_Click()
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa1.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
    If bul.Value = ComboBox1.Value Then
        bul.Select
        Selection.EntireRow.Delete
        For i = 2 To Range("a65536").End(3).Row
            Cells(i, 1).Value = i - 1
        Next i
    End If
Next bul
End Sub

Private Sub CommandButton5_Click()
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa1.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
    If bul.Value = ComboBox1.Value Then
        bul.Offset(0, -1).Activate
        bul.Offset(0, 1).Value = TextBox1.Value
        bul.Offset(0, 2).Value = TextBox2.Value
        bul.Offset(0, 3).Value = TextBox4.Value
    End If
Next bul
End Sub


Yeni dosyayı bu mesajdan indirebilirsiniz. Yazılan bilgiler ( telefon, email, adres ) gerçek değildir. Lütfen gerçek olarak dikkate almayınız.


Tarkan Bey Merhaba,
Yapmış olduğunuz çalışmanın üzerinde biraz değişikliler yapmaya çalıştım ama bir yerde hata yapıyorum bulamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Dosya ektedir.
Teşekkürler iyi çalışmalar.
ALIŞMA_PBS_2015.rar
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Cevap: Cevap: UserForm Üzerinden Hücreye Bilgi Girişi

İleti#184)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 12:37

osmanlixxx yazdı:
ALIŞMA_PBS_2015.rar
ALIŞMA_PBS_2015.rar
Tarkan VURAL yazdı:İki buton daha ekleyip Sil ve Değiştir seçenekleri ekledim.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton4_Click()
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa1.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
    If bul.Value = ComboBox1.Value Then
        bul.Select
        Selection.EntireRow.Delete
        For i = 2 To Range("a65536").End(3).Row
            Cells(i, 1).Value = i - 1
        Next i
    End If
Next bul
End Sub
ŞİFREYİ UNUTMUŞUM ŞİFRE:2212

Private Sub CommandButton5_Click()
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa1.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
    If bul.Value = ComboBox1.Value Then
        bul.Offset(0, -1).Activate
        bul.Offset(0, 1).Value = TextBox1.Value
        bul.Offset(0, 2).Value = TextBox2.Value
        bul.Offset(0, 3).Value = TextBox4.Value
    End If
Next bul
End Sub


Yeni dosyayı bu mesajdan indirebilirsiniz. Yazılan bilgiler ( telefon, email, adres ) gerçek değildir. Lütfen gerçek olarak dikkate almayınız.


Tarkan Bey Merhaba,
Yapmış olduğunuz çalışmanın üzerinde biraz değişikliler yapmaya çalıştım ama bir yerde hata yapıyorum bulamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Dosya ektedir.
Teşekkürler iyi çalışmalar.
ALIŞMA_PBS_2015.rar
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#185)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 15:19

Ekteki dosyanın şifresi 2212
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#186)  Ali ÖZ » 05 Ağu 2016 15:40

Userform initialize olayındaki bu satırı,
Kod: Tümünü seç
Dim i As Byte


Bu şekilde değiştirin.

Kod: Tümünü seç
Dim i As Integer
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9309
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil,

İleti#187)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 16:05

Bu şekilde değiştirin.

Kod: Tümünü seç
Dim i As Integer
[/quote]

Bu şekilde çalıştı ama diğer komutlarımda da sıkıntı var. Mesela "bul", "kaydet" vs. Birde integer yazınca ne demiş olduk Tarkan Bey' in yaptığında byte yazıyor farkı nedir acaba.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#188)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 16:07

Cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#189)  Ali ÖZ » 05 Ağu 2016 16:13

Diğer sorunlar nelerdir ?

Byte ve integer değişken türleridir.

Byte : 1 Byte’lik işaretsiz tamsayı tipidir. 0 ile 255 arası değer alabilir.

Integer : 2 bytelik işaretli tamsayı tipidir. -32768 ile 32768 arasında değer alabilir.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9309
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Cevap: Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bu

İleti#190)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 16:29

Mesela "bul", "kaydet" vs. butonlarda
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#191)  Ali ÖZ » 05 Ağu 2016 16:50

Kodların içindeki tüm "PBS" leri sayfa9 olarak değiştirin.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9309
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#192)  osmanlixxx » 05 Ağu 2016 18:08

İlginize teşekkür ederim.
Takıldığım yerde yine rahatsız ederim.
İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#193)  osmanlixxx » 08 Ağu 2016 11:22

Merhaba Ali Bey;
Forum içerisindeki bir arkadaşın hazırlamış olduğu personel formunu alıp kendime uyarladım fakat orada da kaydet, bul, değiştir, sil butonlarını ve resim yükleme olayını yapamadım. Yardımız için şimdiden teşekkürler.Dosyayı ekliyorum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#194)  osmanlixxx » 10 Ağu 2016 10:50

Selamün aleyküm
Uğraşınca biraz "kaydet" butonunu yaptım yerli yerinde kaydetti.Ama diğer butonları düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.Son halini ekliyorum. Teşekkürler iyi çalışmalar.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#195)  osmanlixxx » 12 Ağu 2016 09:44

Selamünaleyküm
Yardımcı olabilecek kimse yok mu bu konuda? Forum da benzer örnekleri araştırdım ama yapamadım.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#196)  osmanlixxx » 15 Ağu 2016 14:31

Private Sub Label8_Click()
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa9.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
If bul = ComboBox1 Then
bul.Offset(i, -1).Activate
bul.Offset(i, -3) = TextBox1
bul.Offset(i, 2) = TextBox2
bul.Offset(i, -1) = TextBox3
bul.Offset(i, 3) = TextBox4
TextBox4 = Format(TextBox4, "dd.mm.yyyy")
bul.Offset(0, 15) = TextBox5
bul.Offset(0, -2) = TextBox6
bul.Offset(0, -1) = TextBox7
bul.Offset(0, 1) = TextBox8
bul.Offset(0, 22) = TextBox9
bul.Offset(0, 10) = TextBox10
bul.Offset(0, 23) = TextBox11
bul.Offset(0, 19) = TextBox12
bul.Offset(0, 24) = TextBox13
bul.Offset(0, 25) = TextBox14
bul.Offset(0, 12) = TextBox15
bul.Offset(0, -4) = TextBox16
bul.Offset(0, 26) = TextBox17
bul.Offset(0, 27) = TextBox18
bul.Offset(0, 20) = TextBox19
bul.Offset(0, 28) = TextBox20
bul.Offset(0, 5) = TextBox21
bul.Offset(0, 29) = TextBox22
bul.Offset(0, 4) = TextBox23
bul.Offset(0, 13) = TextBox24
bul.Offset(0, 16) = TextBox25
bul.Offset(0, 17) = TextBox26
bul.Offset(0, 21) = TextBox27
bul.Offset(0, 6) = TextBox28
TextBox28 = Format(TextBox28, "dd.mm.yyyy")
bul.Offset(0, 8) = TextBox29
TextBox29 = Format(TextBox29, "dd.mm.yyyy")
bul.Offset(0, 7) = TextBox30
bul.Offset(0, 30) = TextBox31
bul.Offset(0, 31) = TextBox32
Else
TextBox3 = Sayfa9.Range("a65536").End(3).Value + 1
End If
Next bul
If TextBox9.Value <> "" Then
İmage6.Picture = LoadPicture("d:\PBS\RESİMLER" & TextBox9.Value & ".jpg")
Else
Set veri = Nothing
End If
Next i
End Sub


Bu kodları eklediğimde "next without for" mesajı çıkıyor hangi kodu bitirmemişim bi inceleyebilir misiniz.
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil,

İleti#197)  osmanlixxx » 16 Ağu 2016 12:17

osmanlixxx yazdı:Private Sub Label8_Click()
Kod: Tümünü seç
Dim bul As Range
For Each bul In Sayfa9.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
    If bul = ComboBox1 Then
            bul.Offset(i, -1).Activate
        bul.Offset(i, -3) = TextBox1
        bul.Offset(i, 2) = TextBox2
        bul.Offset(i, -1) = TextBox3
        bul.Offset(i, 3) = TextBox4
        TextBox4 = Format(TextBox4, "dd.mm.yyyy")
        bul.Offset(0, 15) = TextBox5
        bul.Offset(0, -2) = TextBox6
        bul.Offset(0, -1) = TextBox7
        bul.Offset(0, 1) = TextBox8
        bul.Offset(0, 22) = TextBox9
        bul.Offset(0, 10) = TextBox10
        bul.Offset(0, 23) = TextBox11
        bul.Offset(0, 19) = TextBox12
        bul.Offset(0, 24) = TextBox13
        bul.Offset(0, 25) = TextBox14
        bul.Offset(0, 12) = TextBox15
        bul.Offset(0, -4) = TextBox16
        bul.Offset(0, 26) = TextBox17
        bul.Offset(0, 27) = TextBox18
        bul.Offset(0, 20) = TextBox19
        bul.Offset(0, 28) = TextBox20
        bul.Offset(0, 5) = TextBox21
        bul.Offset(0, 29) = TextBox22
        bul.Offset(0, 4) = TextBox23
        bul.Offset(0, 13) = TextBox24
        bul.Offset(0, 16) = TextBox25
        bul.Offset(0, 17) = TextBox26
        bul.Offset(0, 21) = TextBox27
        bul.Offset(0, 6) = TextBox28
        TextBox28 = Format(TextBox28, "dd.mm.yyyy")
        bul.Offset(0, 8) = TextBox29
        TextBox29 = Format(TextBox29, "dd.mm.yyyy")
        bul.Offset(0, 7) = TextBox30
        bul.Offset(0, 30) = TextBox31
        bul.Offset(0, 31) = TextBox32
    Else
        TextBox3 = Sayfa9.Range("a65536").End(3).Value + 1
    End If
Next bul
If TextBox9.Value <> "" Then
İmage6.Picture = LoadPicture("d:\PBS\RESİMLER" & TextBox9.Value & ".jpg")
Else
Set veri = Nothing
End If
Next i
End Sub

Bu kodları eklediğimde "next without for" mesajı çıkıyor hangi kodu bitirmemişim bi inceleyebilir misiniz.



Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Kullanıcı avatarı
osmanlixxx
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mehmet çevik
Kayıt: 02 Oca 2014 16:51
Konum: gaziantep/şehitkamil
Meslek: üretim planlama
Yaş: 34
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: gaziantep/ b.pınar

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#198)  feraz » 16 Ağu 2016 13:13

Kodda Nex i fazladan yazılmış sanki.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5063
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#199)  feraz » 16 Ağu 2016 13:17

Hatta bazı yerlerdede i ler var oralarda silinip ayarlanmalı bence.Koda bakınca bunları gördüm eğer kod tam yazıldıysa.
Kullanıcı avatarı
feraz
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2014 19:36
Konum: Almanya
Meslek: İşçi
Yaş: 39
İleti: 5063
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray

Cevap: Örnek: UserForm - Hücreye Bilgi Gir, Bul, Sil, Değişt

İleti#200)  Ali ÖZ » 16 Ağu 2016 14:23

Bu butonundaki bu satırı,
Kod: Tümünü seç
For Each bul In Sayfa9.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)


Bu şekilde değiştirip,ilgili textlere ilgili sütunları atayın.

Kod: Tümünü seç
For Each bul In Sayfa9.Range("f2:f" & Sayfa9.Range("b65536").End(3).Row)


Diğerlerine zaman buldukça bakarım.
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 37
İleti: 9309
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

ÖncekiSonraki

Forum UserForm

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe