[Yardım]  Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

Kulanıcı arayüz formu

Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#1)  mustilem23 » 21 Mar 2018 15:32

Merhaba ,

Kullanmış olduğum ekte bulunan formüller ile ürettiğim bir excel tablom mevcut , bu tabloyu biraz daha geliştirmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz.

User form kullanarak yada daha farklı bir yöntem ile yapılabilmesi mümkün müdür .

Taleplerim ;

1 User forma b sütununda bulunan liste ekranını getirerek örnek 0-4mm aralığı dediğimizde b2 b33 aralığı tümü 0-4mm olarak değiştirilebilir mi ?

2 User formda 2 veri girişi olarak girilen değeri a2 ile a33 arasına kaydettirebilir miyiz örnek ilk veri 4 sonraki satır 6 8 gibi .

3 Yukarıdaki girişlere göre formüllere d ve e sütunlarında görüldüğü gibi kod ve tanım üretiyor bu üretilen kod ve tanımları sadece ayrı bir sayfada görüntüleyebilmek mümkün müdür ?

4 yeni bir giriş için listeleri 0'la yapabilmek mümkün müdür ?

Yardım olabilirseniz çok makbule geçecek hayırlı günler dilerim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#2)  enesyigit3492 » 22 Mar 2018 10:50

Merhaba,
Tam olarak ne istediğinizi anlamadım fakat ekte ki gibi bir çalışma yaptım onun üzerinden gitsek daha sağlıklı olur gibi geldi.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#3)  mustilem23 » 22 Mar 2018 12:30

İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim , haklısınız sıra ile gidersek daha sağlıklı olacağına inanıyorum .

Öncelikle amacım form oluştuktan sonra excel sayfasını gizleyerek yada kilitleyerek bu formu müşterilerime göndererek talep ettikleri takımları kendilerinin seçmeleri sağlamak .
Kısaca kavram şöyle ki zımba ve matris dediğimiz 2 kavram mevcut zımba sabit matris plaka kalınlığına göre değişken.(dolayısı ile 1 den fazla zımba ve matris isteniyor)



1. Talebim çok güzel olarak çalışıyor.
2. Talebim için açılan user sayfasında 1 hücre daha açıp sadece içine sadece rakam ile 4 den 30 a kadar rakam yazılabilir mi ? toplamda 26 hücremi açsak yada yeni hücre ekle tuşu mu eklesek daha iyi olur .(ben daha görmedim 26 tip zımba takımı alan müşterimi)
Yazılan rakamı exceldeki a2 ile a33 arasında bir hücreye getirtebilir miyiz.

A sutun hücrelerine rakam gelince d ve e sütunlarında formüle göre veri oluşuyor .

Oluşan bu verileri user formda göstererek bir excel olarak dosya yada e-mail olarak çıktı sağlayabilmek mümkün müdür.

d ve e sütunlarında formül güncellenmiş lakin veri üretmiyor kontrol edebilir misiniz.


=DÜŞEYARA(C2+A2,A65:C123,2,YANLIŞ) bur da sabitlemeyi unutmuşum formülüm böyle çalışıyor ,
=DÜŞEYARA(C2+A2,$A$65:$C$123,2,YANLIŞ)


=EĞERHATA(DÜŞEYARA(C13+A13,A76:C134,2,YANLIŞ),"")
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#4)  mustilem23 » 22 Mar 2018 15:03

Enes bey ,

Kod: Tümünü seç
2.   Talebim için açılan user sayfasında 1 hücre daha açıp sadece içine sadece rakam ile 4 den 30 a kadar rakam yazılabilir mi ? toplamda 26 hücremi açsak yada yeni hücre ekle tuşu mu eklesek daha iyi olur .(ben daha görmedim 26 tip zımba takımı alan müşterimi)
Yazılan rakamı exceldeki a2 ile a33 arasında bir hücreye getirtebilir miyiz.


Anlatmış olduğum 2 madde için kod buldum forma ekledim sadece şart eklemek kaldı kontrol edebilir misiniz,
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#5)  enesyigit3492 » 22 Mar 2018 15:16

Ben ekteki gibi birşey denedim.
İş yoğunluğumdan dolayı aktif ilgilenemiyorum. Boşta kaldıkça bakıyorum bu sebepten süreç uzuyor. Kusura bakmayın.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#6)  enesyigit3492 » 22 Mar 2018 17:10

Formülü sabitledim fakat hala ne şekilde çalışması gerektiğini anlamış değilim sen formülleri düzenleyebilirsin. [evet]
Userform üzerine KOPYALA butonu ekledim sadece o butona tıklayarak listboxda ki verileri kopyalamıs olursun istediğin yere yapıştır. Çıktı almak mail atmak veya başka bir excel dosyasına atıp kaydetme gibi fonksiyonları hiç kurcalamadım pek bilgim yok bu konuda. Onun dışında herşey tamam gibi. [yummy]
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#7)  mustilem23 » 22 Mar 2018 17:14

Enes bey ,

Çok acil bir durum değil , ben siz bir şeyler ekledikçe araştırma boyutumu ve ufkumu geliştiriyorum ayrıca teşekkür ederim,

Clik ile seçim işlemi en azından kullanıcının başka yöne gitmesini engeller , görerek seçmesini sağladık süper.

şimdi sıra geldi clike tıklanan satırı a2 ile a33 arasındaki hücreye getirmeye ,

bu geldikten sonra çıkan sonucu (d ve e sütunlarında ) bulunan sonuçları user formda göstermeye , lakin b sütunundaki formül değişikliğinden dolayı toplam alamadığı için d ve e sütunlarında sonuç gösteremiyor .

son olarak user forma gelen verileri e-mail yada excele aktar gibi bir durum ekleyip çıktı alabilmek.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#8)  enesyigit3492 » 22 Mar 2018 17:42

Dediğin işlemi yapıyor zaten eklemek istediğin checkbox ları seçtikten sonra GÖSTER butonuna basman gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#9)  mustilem23 » 27 Mar 2018 10:24

Enes bey ,

Emeğinize ve ilginiz için çok teşekkür ederim ,4 dakika ile çakışma olmuş siz yeni mesaj ekler iken ben de ekliyordum sanırım 1 2 gündür de siteye giremedim tarayıcıyı değiştirdim .

rica etsem ekte resim olarak eklediğim özellikleri ekleyebilmemiz mümkün müdür.

user formda epey oynadım ama istediğim sonuçları elde edemedim yardımlarınız ricası ile hayırlı günler dilerim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#10)  enesyigit3492 » 27 Mar 2018 10:53

Mustafa Bey merhaba,
Ekte olduğu gibi birşey hazırladım umarım işinizi görecektir. :D
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#11)  mustilem23 » 27 Mar 2018 12:36

Enes bey ,

son güncelleme daha da güzel olmuş lakin ,kopyalamada ve çıkan sonuçlar kare içerisine alınmıyor,


şöyleki ;


2 sonuç ekranımız var fakat zate matrisleri kopya alıyor .
çıkan sonuçlar tüm kenarlıklar olacak şekilde gösterilebilir mi teşekkürler.

Not: c2 satırındaki formül virgül hatası mevcut bu şekilde sonuç veriyor.

Kod: Tümünü seç
=EĞER(B2="0-4mm arası"," 0.2",EĞER(B2="4-9mm arası"," 0.7",EĞER(B2="9-14mm arası"," 1.2",EĞER(B2="14-19mm arası"," 1.7",EĞER(B2="19-22mm arası"," 2.2","")))))
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#12)  enesyigit3492 » 27 Mar 2018 12:49

Şuan tekrar bakıyorum.
1.Formülle ilgili bir sorun yaşamıyorum bende değerler virgüllü şekilde.
2.Listbox üzerinde kenarlık çizgi vs. koyamıyorum malesef.
3.Kopyalama yapıp yapıştırma yapıldığı zaman ekte ilettiğimde ki gibi bir görsel oluşuyor. Bu da talebi karşılıyor olması lazım.

Kopyalama butonu ile sonradan eklenilen alanın da kopyalanmasını mı talep ediyorsun?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#13)  enesyigit3492 » 27 Mar 2018 13:12

Birde bu şekilde bak.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#14)  mustilem23 » 27 Mar 2018 14:09

Enes bey
Çok enteresan bir durum . yerine bana gelince , olması [gulumse]


Kopyalama butonu ile sonradan eklenilen alanın da kopyalanmasını mı talep ediyorsun?

Evet aynen Enes bey tam olarak talebim bu dur .

son eklediğiniz dosyadaki özelliği en son ekleyeceğim

ThisWorkbook
Kod: Tümünü seç
Private Sub Workbook_Open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#15)  mustilem23 » 04 Nis 2018 11:08

Enes bey merhaba nasılsınız,

Sanırım yoğunsunuz ,ilk mesajımda bulunan tüm talepleri sayenizde ve kendim eklemeler yaparak düzenledim sona doğru geldim ,ekteki gibidir.

iki eksiğim kaldı ,yeni olarak maxmize mınımize özelliği ve ilk açılışta user form açma ,

2 olay için kod buldum internetten lakin kendi formuma ekleyemedim yardımcı olabilir misiniz ,teşekkürler.


Not: Microsoft Office 2010 64 bit kullanıyorum .
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#16)  enesyigit3492 » 05 Nis 2018 11:06

Dediklerini ekledim ama dosya biraz bozulmuş sanki çalışmıyordu kodlar toparlamaya çalıştım. Kontrol edebilirsin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
enesyigit3492
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 20 Oca 2017 22:47
Meslek: Elektronik
Yaş: 25
İleti: 62
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#17)  mustilem23 » 05 Nis 2018 18:06

Enes bey çok teşekkür ederim daha estetik olmuş, tek sorun tümünü seç butonu 2 kere basılınca hata veriyor başka bir hata bulamadım.
Kullanıcı avatarı
mustilem23
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:mustafa dogru
Kayıt: 24 Mar 2012 04:11
İleti: 69
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: Excel listesine user form ile veri getirme hakkında

İleti#18)  MAXİMUSTT » 02 Haz 2018 09:29

Merhabalar. Daha önce excel bilgim orta derece idi. Bir mükellefimiz otelde müdürümü denetle deyinceye kadar. Her yeri aradım taradım ücretsiz komplike bir otel programı bulamadım, ücretli programlar hariç. Bende kendim yapar mıyım diye kolları sıvadım. Bugün bu işle uğraşmaya başlayalı 19 gün geçti sona yaklaştım. Ve bir noktada takıldım. Özellikle bu forumlarda Tarkan Hocaya danışmaya karar verdim.
Hocam; yaptığım çalışmada her konuyu aradım bulamadım siz yardım edebilirsiniz.. Odalar sayfasında cari kayıt butonuna bağlı userform2 var. Burada her odaya ait textboxlar var. İlgili odaya ait verileri girdiğimde ilgili odanın excel sayfasına veriyi yazıyor ancak, dolu olan odalar için bilgi girmesem de, oda textboxları boş yani (ilgili odada daha önce veri olduğu için) veri boş da olsa boş veriyi yazıp eski veriyi kaybediyor. yardımcı olur musunuz lütfen!
Kullanıcı avatarı
MAXİMUSTT
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 29 May 2018 17:28
Meslek: MUHASEBE
Yaş: 45
İleti: 11
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir


Forum UserForm

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe