Başlıksız UserForm'u Herhangi Bir Yerinden Sürükleme

Kulanıcı arayüz formu

Başlıksız UserForm'u Herhangi Bir Yerinden Sürükleme

İleti#1)  ahmed_ummu » 23 Şub 2011 17:52

Merhaba arkdaşlar,

Başlıksız bir userform'um var. Herhangi bir yerinden tutarak sürükleyebilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



Cevap: Userformu Herhangi Bir Yerinden Sürükleme

İleti#2)  Tarkan VURAL » 23 Şub 2011 20:02

Forumda bu örnekten olması lazım. Aramış mıydınız ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26823
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Userformu Herhangi Bir Yerinden Sürükleme

İleti#3)  Erhan Yavuz » 24 Şub 2011 01:32

UserForm'unuza aşağıdaki kodları yapıştırın..

Kod: Tümünü seç
Option Explicit
Option Base 0
Dim hWndForm As Long
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hWnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Private Declare Function DeleteObject Lib "gdi32" (ByVal hObject As Long) As Long
Private Const RGN_DIFF = 4
Private Const WM_NCLBUTTONDOWN = &HA1
Private Const HTCAPTION = 2
Private Declare Function ReleaseCapture Lib "user32" () As Long
Dim hWnd As Long
Sub DragForm(Frm As UserForm)
    On Local Error Resume Next
    Call ReleaseCapture
    Call SendMessage(hWndForm, WM_NCLBUTTONDOWN, HTCAPTION, 0)
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
    On Error Resume Next
    hWndForm = FindWindow("ThunderDFrame", Me.Caption)
End Sub
Private Sub UserForm_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    If Button = 1 Then
        Call DragForm(Me)
    End If
End Sub
☾✭ Türkçemizi tam ve doğru kullanmaktan korkmayalım..
Teşekkür etmek Erdemdir. ECYavuz


OSMANLI OYUNU (1402-1566)
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=41&t=9984

EXCEL-VBA KOD BANKASI PRO.7.0
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=38&t=3304
Resim
Kullanıcı avatarı
Erhan Yavuz
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Erhan Yavuz
Kayıt: 15 Haz 2008 02:13
Konum: Etiler / İstanbul
Meslek: Emekli Sb.
Yaş: 59
İleti: 5695
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Etiler

Cevap: Userformu Herhangi Bir Yerinden Sürükleme

İleti#4)  ahmed_ummu » 24 Şub 2011 19:40

Teşekkürler Erhan Bey, Forumda daha önce görmüştüm, ama çok aradım bulamadım.
Kullanıcı avatarı
ahmed_ummu
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:SÜLEYMAN CAN
Kayıt: 15 Mar 2009 03:39
Konum: Yok
Meslek: MEB-Dumlupınar İlköğretim Okulu Etimesgut-ANKARA - MEMUR
Yaş: 50
İleti: 482
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA-ETİMESGUT



REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Forum UserForm

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe