UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

Kulanıcı arayüz formu

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#21)  Enes Recep BAĞ » 12 Şub 2013 22:28

Fikri bey örnekleri ekledim. İşinizi görecektir. ;)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#22)  Yitik » 13 Şub 2013 01:12

Enes Bey teşekkür ederim. Apilerle aram pek iyi değil, acaba diyorum maxsimize butonuna Tarkan Bey'in userformu içindeki nesnelerle birlikte büyüten kodlarını entegre edebilir miyiz?
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#23)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 01:18

Yitik yazdı:Enes Bey teşekkür ederim. Apilerle aram pek iyi değil, acaba diyorum maxsimize butonuna Tarkan Bey'in userformu içindeki nesnelerle birlikte büyüten kodlarını entegre edebilir miyiz?


Fikri bey iyi akşamlar, apilerle sizi barıştıralım dargın olmayın. :D
Tarkan beyin, konunun ilk başındaki verdiği örnekten mi bahsediyorsunuz? [ilginc]
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#24)  Yitik » 13 Şub 2013 01:24

Aslında ilk mesajda zaten neslerle birlikte tam ekran oluyor, bu kodu maxsimize tuşuna atasak, geri dönüş için Tarkan Bey ve Erhan Bey' in kodları var onlardan birini seçip minimize butonuna atasak. Form'a command button eklemeden başlıktaki minimize ve maxsimize butonlarıyla çözsek işi.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#25)  Yitik » 13 Şub 2013 01:26

Hem böylelikle başlığa çift tıklandığında da tam ekran olacak.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#26)  Yitik » 13 Şub 2013 01:29

Yanlış anlattım Enes Bey, maksimize butonu zaten tam ekranda iken tekrar basınca önceki haline getiriyor, minimize butonuna karışmayalım o işini yapıyor :)
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#27)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 01:31

Fikri bey sabahtan beri eski konularla uğraşıyorum, geç oldu yarın ola hayır ola, sabah dinç kafa ile bakayım.
Adımı sorsan excelvba diyeceğim her halde. Beynim sulandı. hehe
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#28)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 01:32

Anladığım kadarıyla siz sadece büyütme simgesine bastınız da userformunuz tam ekran olsun istiyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#29)  Yitik » 13 Şub 2013 01:34

Tamam Enes Bey, çok iyi anlıyorum durumunuzu :) Bende netten bir araştırayım, birilerinin aklına gelmiştir herhalde. Yarın bakarız sonuca. İyi geceler.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#30)  Yitik » 13 Şub 2013 01:35

Büyütme simgesine bastığımda, içindeki nesnelerle orantılı tam ekran olsun istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#31)  Yitik » 13 Şub 2013 04:17

Enes Bey, konuyla ilgili araştırma yaparken rastladığım 10 konunun, neredeyse 6 sında bu başlığın ilk mesajındaki kodlar var, kalan 4 konunun 2 side o kodların revize edilmiş hali. Anlayacağınız iş başa düştü. Aslında comandbutton yardımıyla konu çözülebilir. Benim uyguladığım userformda listview var, sütun genişlikleri baştan belirtildiği için, tüm nesneler büyüyor ama listview sütunları aynı kalıyor. Buda commandbutton_click olayı altında, sütun genişliklerini uygun bir oranla çarparsak çözülür. Kaldı bu kodları maksimize butonuna entegre etmek, userform_resize ile çözülebilir gibi, ama beni aşıyor. Size kolay gelsin :)
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#32)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 22:51

Fikri bey nesnelerle ilgili hepsini aynı anda orantılı bulamadım.
Son olarak aşağıdaki kodları buldum ama işinizi görmeyecek sanırım.
Kod: Tümünü seç
Option Explicit

Private Declare Function GetWindowLong Lib "user32" Alias "GetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long
Private Declare Function SetWindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function SetWindowPos Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, ByVal hWndInsertAfter As Long, ByVal X As Long, ByVal Y As Long, ByVal CX As Long, ByVal CY As Long, ByVal wFlags As Long) As Long
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function GetActiveWindow Lib "user32.dll" () As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hWnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Private Declare Function DrawMenuBar Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long

Private Const SWP_NOMOVE = &H2
Private Const SWP_NOSIZE = &H1
Private Const GWL_EXSTYLE = (-20)
Private Const HWND_TOP = 0
Private Const SWP_NOACTIVATE = &H10
Private Const SWP_HIDEWINDOW = &H80
Private Const SWP_SHOWWINDOW = &H40
Private Const WS_EX_APPWINDOW = &H40000
Private Const GWL_STYLE = (-16)
Private Const WS_MINIMIZEBOX = &H20000
Private Const SWP_FRAMECHANGED = &H20
Private Const WM_SETICON = &H80
Private Const ICON_SMALL = 0&
Private Const ICON_BIG = 1&

Private Sub UserForm_Activate()
    Dim hWnd As Long
    hWnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
    SetWindowLong hWnd, -16, GetWindowLong(hWnd, -16) Or &H10000 _
    Or &H20000 Or &H40000
    AddIcon
    AddMinimiseButton
    AppTasklist Me
End Sub

Private Sub AddIcon()
    Dim hWnd As Long
    Dim lngRet As Long
    Dim hIcon As Long
    hWnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
    lngRet = SendMessage(hWnd, WM_SETICON, ICON_SMALL, ByVal hIcon)
    lngRet = SendMessage(hWnd, WM_SETICON, ICON_BIG, ByVal hIcon)
    lngRet = DrawMenuBar(hWnd)
End Sub

Private Sub AddMinimiseButton()
    Dim hWnd As Long
    hWnd = GetActiveWindow
    Call SetWindowLong(hWnd, GWL_STYLE, GetWindowLong(hWnd, GWL_STYLE) Or WS_MINIMIZEBOX)
    Call SetWindowPos(hWnd, 0, 0, 0, 0, 0, SWP_FRAMECHANGED Or SWP_NOMOVE Or SWP_NOSIZE)
End Sub

Private Sub AppTasklist(myForm)
    Dim WStyle As Long
    Dim Result As Long
    Dim hWnd As Long
    hWnd = FindWindow(vbNullString, myForm.Caption)
    WStyle = GetWindowLong(hWnd, GWL_EXSTYLE)
    WStyle = WStyle Or WS_EX_APPWINDOW
    Result = SetWindowPos(hWnd, HWND_TOP, 0, 0, 0, 0, SWP_NOMOVE Or SWP_NOSIZE Or SWP_NOACTIVATE Or SWP_HIDEWINDOW)
    Result = SetWindowLong(hWnd, GWL_EXSTYLE, WStyle)
    Result = SetWindowPos(hWnd, HWND_TOP, 0, 0, 0, 0, SWP_NOMOVE Or SWP_NOSIZE Or SWP_NOACTIVATE Or SWP_SHOWWINDOW)
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim X1 As Long, Y1 As Long, Y2 As Long, X2 As Long
    Dim CX As Double, CY As Double
    Dim MyCtrl As Control
    X1 = 0: X2 = 0: Y1 = 0: Y2 = 0: CX = 0: CY = 0
    X1 = Me.Width
    Y1 = Me.Height
    X2 = Me.Width
    Y2 = Me.Height
    CX = X1 / X2
    CY = Y1 / Y2
    Me.Width = X1 - 3
    Me.Height = Y1 - 3
    For Each MyCtrl In Me.Controls
    MyCtrl.Top = MyCtrl.Top * CY
    MyCtrl.Left = MyCtrl.Left * CX
    MyCtrl.Width = MyCtrl.Width * CX
    MyCtrl.Height = MyCtrl.Height * CY
    On Error Resume Next
    MyCtrl.Font.Size = MyCtrl.Font.Size * CY
    On Error GoTo 0
    Next
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
    Application.Visible = True
End Sub

Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#33)  Yitik » 13 Şub 2013 23:49

Kızımın uyuma ritüeli biter bitmez deneyeceğim Enes Bey, çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#34)  Ersin Turgut » 14 Şub 2013 01:02

Birde şu konuyu inceleyebilirsiniz.

viewtopic.php?f=78&t=6287
"Milli his ile dil arasında bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır."

M.Kemal ATATÜRK
Kullanıcı avatarı
Ersin Turgut
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ersin Turgut
Kayıt: 30 Haz 2010 15:17
Konum: İzmir
Meslek: Bilgi İşlem ve Proje Sorumlusu
Yaş: 34
İleti: 598
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir / Bornova

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#35)  Yitik » 14 Şub 2013 01:07

Enes Bey az önce denedim, haklısınız düşündüğüm gibi değil. Konuyu sadece merakımdan araştırıyorum, bir iki şey var aklımda deneyeceğim. Api meselesini hiç bilmiyorum, userform zoom özelliğini araştırmak lazım, belki oradan bir şeyler çıkartılabilir. Dediğim gibi konuyu merakımdan araştırıyorum, hobi gibi. İlginiz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#36)  Yitik » 14 Şub 2013 01:35

Teşekkür ederim Ersin Bey, şu ana kadar rastladığım en yakın çözüm buydu. Listview, listbox gibi nesnelerin sütun ve satırlarını ayarlamak lazım. Çok gerekli bir konu olmamakla birlikte ilgimi çekti. Zaman buldukça çalışırım üstünde.
Kullanıcı avatarı
Yitik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Fikri Barış Yemişli
Kayıt: 13 Ekm 2011 03:02
Konum: İstanbul
Meslek: Depo ve Sevkiyat
Yaş: 45
İleti: 216
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul / Bayrampaşa

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#37)  hakilkan » 14 Tem 2014 21:32

Vermiş olduğunuz kodları kullandığım anda bende userform büyütmek yerine küçük bir silgi gibi görünüyor.
2010 kullanıyorum bundan dolayı olabilirmi.
Kullanıcı avatarı
hakilkan
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Hakan Amaç
Kayıt: 19 Arl 2010 00:38
Konum: İzmir
Meslek: Tekstil
Yaş: 48
İleti: 463
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İzmir/Bornova



Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#38)  Tarkan VURAL » 15 Tem 2014 01:06

Bilgisayarınızı kapatın açın düzelir. :)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26822
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#39)  acemituncay » 15 Kas 2014 19:22

Arkadaşlar UserForm üzerindeki nesneler ile birlikte tam ekran olsa ve istendiğinde de normal ekran olsa.
Tam ekran normal ekran durumu form sağ üst köşesindeki çıkış tuşunun yanındaki tam ekran normal ekran tuşu ile yapılsa nasıl olur?
Kullanıcı avatarı
acemituncay
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:tuncay kesekler
Kayıt: 30 Kas 2008 13:24
İleti: 35
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ankara/y.mahalle

Cevap: Cevap: UserForm Tam Ekran ( Nesnelerle )

İleti#40)  Enes Recep BAĞ » 15 Kas 2014 20:24

acemituncay yazdı:Arkadaşlar UserForm üzerindeki nesneler ile birlikte tam ekran olsa ve istendiğinde de normal ekran olsa.
Tam ekran normal ekran durumu form sağ üst köşesindeki çıkış tuşunun yanındaki tam ekran normal ekran tuşu ile yapılsa nasıl olur?

Ekteki çalışmayı inceleyiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8226
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

ÖncekiSonraki

Forum UserForm

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe