MsgBox YAZI KARAKTERİ

Mesaj Kutusu. Programcıların olmazsa olmazlarından.

MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#1)  seref » 15 Nis 2009 14:31

Sevgili Arkadaşlarım
MsgBox'ta " tırnak " İçerisine yazdığımız mesajımızın yazı karakterlerini ,yazının Büyüklüğünü, belirleme şansımız varmı asıl önemlisi Karakter ekleyebilirmiyiz
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
seref
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Şerafettin ÇİLİNGİR
Kayıt: 11 Nis 2009 01:38
İleti: 19
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Istanbul/GÜNGÖREN

Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#2)  Tarkan VURAL » 15 Nis 2009 14:45

Sanmıyorum. [ilginc]
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26990
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

İleti#3)  Tamer Kılıçaslan » 15 Nis 2009 15:06

MsgBox'ın bahsettiğiniz tür özelliklerine ben de hiç rastlamadım.

Yerine UserForm kullanın, seçenekleriniz hayli çoğalacaktır. Ama başlıktaki yazı karakteri hariç.
Kullanıcı avatarı
Tamer Kılıçaslan
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Tamer Kılıçaslan
Kayıt: 09 Kas 2008 19:41
Konum: Ege, Office 2003 Tr
Meslek: Tekniker
İleti: 1222
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Gediz Kütahya - Düzce

Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#4)  jayjay83 » 26 Şub 2019 13:26

seref yazdı:Sevgili Arkadaşlarım
MsgBox'ta " tırnak " İçerisine yazdığımız mesajımızın yazı karakterlerini ,yazının Büyüklüğünü, belirleme şansımız varmı asıl önemlisi Karakter ekleyebilirmiyiz
Saygılarımla.


Yaptığım araştırmalardan sonra sanırım bir çözümü var(Alıntıdır. Yabancı bir internet sitesinden aldım). Kodun içinde gerekli açıklamaları yazdığımı düşünüyorum.
Kod: Tümünü seç
Option Explicit

#If Win64 Then
    Private Declare PtrSafe Function GetSysColor Lib "user32" _
        (ByVal nIndex As Long) As Long
    Private Declare PtrSafe Function SetSysColors Lib "user32" _
        (ByVal nChanges As Long, lpSysColor As Long, lpColorValues As Long) As Long
#Else
    Private Declare Function GetSysColor Lib "user32" _
        (ByVal nIndex As Long) As Long
    Private Declare Function SetSysColors Lib "user32" _
        (ByVal nChanges As Long, lpSysColor As Long, lpColorValues As Long) As Long
#End If

Private Const COLOR_WINDOWTEXT As Long = 8
Private Const CHANGE_INDEX As Long = 1

Public Sub MsgBoxRenk_Değiştir()
   Dim defaultColour As Long

   defaultColour = GetSysColor(COLOR_WINDOWTEXT)

   'Msgbox seçeneklerden her biri için ayrı ayrı renk tanımlayabilirsiniz. İlkini kırmızı olarak seçtim. Sistem renklerinde herhangi biri seçilebilir.
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, vbRed
   MsgBox "mesaj buraya", vbCritical, "ExcelVba.net"

   'burda ise ikinci bir msgbox un hangi renkte olmasını istiyorsanız ekleyebilirsiniz.
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, RGB(0, 128, 0)
   MsgBox "mesaj buraya", , "ExcelVba.net"
   
   'bu kod ise sıfırlamak için. eğer kaldırırsanız tüm sistem renginiz seçtiğiniz hangisi ise öyle kalır. Yüzden mutlaka[color=#FF0000] silinmemeli[/color]
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, defaultColour

End Sub
Kullanıcı avatarı
jayjay83
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 24 Eyl 2018 21:32
Meslek: muhasebe
Yaş: 37
İleti: 45
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#5)  jayjay83 » 26 Şub 2019 13:43

jayjay83 yazdı:
seref yazdı:Sevgili Arkadaşlarım
MsgBox'ta " tırnak " İçerisine yazdığımız mesajımızın yazı karakterlerini ,yazının Büyüklüğünü, belirleme şansımız varmı asıl önemlisi Karakter ekleyebilirmiyiz
Saygılarımla.


Yaptığım araştırmalardan sonra sanırım bir çözümü var(Alıntıdır. Yabancı bir internet sitesinden aldım). Kodun içinde gerekli açıklamaları yazdığımı düşünüyorum.
Kod: Tümünü seç
Option Explicit

#If Win64 Then
    Private Declare PtrSafe Function GetSysColor Lib "user32" _
        (ByVal nIndex As Long) As Long
    Private Declare PtrSafe Function SetSysColors Lib "user32" _
        (ByVal nChanges As Long, lpSysColor As Long, lpColorValues As Long) As Long
#Else
    Private Declare Function GetSysColor Lib "user32" _
        (ByVal nIndex As Long) As Long
    Private Declare Function SetSysColors Lib "user32" _
        (ByVal nChanges As Long, lpSysColor As Long, lpColorValues As Long) As Long
#End If

Private Const COLOR_WINDOWTEXT As Long = 8
Private Const CHANGE_INDEX As Long = 1

Public Sub MsgBoxRenk_Değiştir()
   Dim defaultColour As Long

   defaultColour = GetSysColor(COLOR_WINDOWTEXT)

   'Msgbox seçeneklerden her biri için ayrı ayrı renk tanımlayabilirsiniz. İlkini kırmızı olarak seçtim. Sistem renklerinde herhangi biri seçilebilir.
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, vbRed
   MsgBox "mesaj buraya", vbCritical, "ExcelVba.net"

   'burda ise ikinci bir msgbox un hangi renkte olmasını istiyorsanız ekleyebilirsiniz.
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, RGB(0, 128, 0)
   MsgBox "mesaj buraya", , "ExcelVba.net"
   
   'bu kod ise sıfırlamak için. eğer kaldırırsanız tüm sistem renginiz seçtiğiniz hangisi ise öyle kalır. Yüzden mutlaka[color=#FF0000] silinmemeli[/color]
   SetSysColors CHANGE_INDEX, COLOR_WINDOWTEXT, defaultColour

End Sub


Vermiş olduğum kod sadece renk değişikliği içindi. Aynı mantıkla yola çıkıldığında karakter büyüklüğü vb. işlemler de yapılabilir diye düşünüyorum. ;;_)
Kullanıcı avatarı
jayjay83
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 24 Eyl 2018 21:32
Meslek: muhasebe
Yaş: 37
İleti: 45
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#6)  Tarkan VURAL » 26 Şub 2019 16:15

Paylaşım için teşekkür ediyoruz. MsgBox için API işlemlerinde boğulmaktansa, onun yerine bir UserForm çağırmayı tercih ederim. Ama araştırmacı tarafınızı sevdim. şkşk Elinize sağlık. --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 45
İleti: 26990
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#7)  jayjay83 » 27 Şub 2019 12:46

Tarkan VURAL yazdı:Paylaşım için teşekkür ediyoruz. MsgBox için API işlemlerinde boğulmaktansa, onun yerine bir UserForm çağırmayı tercih ederim. Ama araştırmacı tarafınızı sevdim. şkşk Elinize sağlık. --)(


Teşekkür ederim, Tarkan Bey. Takdir edilmek güzel. [TESEKKÜR]
Yorumunuz için evet haklısınız. Boğulmak isteyenler varsa bir alternatif yöntem sunmak istedim. :)
Kullanıcı avatarı
jayjay83
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 24 Eyl 2018 21:32
Meslek: muhasebe
Yaş: 37
İleti: 45
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Cevap: Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#8)  k005 » 01 Mar 2019 14:58

Değiştirldiğini bilmiyordum. Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
k005
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ERTAN KALAY
Kayıt: 14 Arl 2010 15:56
Konum: *************
Meslek: Inşaat teknikeri
Yaş: 40
İleti: 120
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DÜZCE/Merkez

Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: MsgBox YAZI KARAKTERİ

İleti#9)  jayjay83 » 06 Mar 2019 10:41

k005 yazdı:Değiştirldiğini bilmiyordum. Teşekkürler..


Rica ederim. Kolay gelsin. ;;_)
Kullanıcı avatarı
jayjay83
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 24 Eyl 2018 21:32
Meslek: muhasebe
Yaş: 37
İleti: 45
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul


Forum MsgBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe