Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

Excel programınıza Web Sayfalarından veri alarak çalışabileceğiniz bölüm.

Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#1)  wolky78 » 27 Haz 2018 14:59

Merhaba,

İnternet vergi dairesine aşağıdaki kodlarla yeni bir sayfa açarak şifreleri yollayabiliyorum benim yapmak isteğim userform içindeki exporer da sayfayı açmak bu kodları nasıl değiştirmem gerekebilir teşekkürler.
Örnek userform ektedir.


Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim URL As String
Dim HTML_Body As Object
Dim ie As Object
URL = "https://intvrg.gib.gov.tr"
Set ie = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With ie
.Navigate URL
.Visible = True
Do Until ie.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie.Busy: DoEvents: Loop
Set Ara = ie.document.all
For Each Textclik In Ara
    If Textclik.innertext = "Kullanıcı Girişi" Then
    Textclik.Click
   
     
    End If
           
   Next
ie.document.all("kullaniciKodu").Value = Cells(1, "a")
ie.document.all("parola").Value = Cells(1, "b")
ie.document.all("sifre").Value = Cells(1, "c")

End With
Set ie = Nothing
Set HTML_Body = Nothing
MsgBox ("Bitti  ")


End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
wolky78
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:volkan delebeler
Kayıt: 12 Ekm 2012 10:28
İleti: 278
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#2)  wolky78 » 29 Haz 2018 11:32

Günaydın,

Sorunumu webbrowser içinde açtım, kullanıcı şifrelerini de yolluyorum fakat giriş düğmesine mouse ile bassanız da giriş yapmıyor maalesef. Yardım ricasıyla.

Örnek dosyam ektedir.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
wolky78
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:volkan delebeler
Kayıt: 12 Ekm 2012 10:28
İleti: 278
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#3)  wolky78 » 30 Haz 2018 16:58

Bakabilen var mı ?
Kullanıcı avatarı
wolky78
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:volkan delebeler
Kayıt: 12 Ekm 2012 10:28
İleti: 278
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#4)  Tarkan VURAL » 10 Tem 2018 10:43

Belki sadece veriyi yollamak yeterli gelmiyordur. Ayrıca fokuslanıp kutucuğun içine girip çıkmak gerekebilir. Kullanıcı bilgileri olmadığından ne yaptığını anlayamıyorum.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 45
İleti: 26766
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#5)  Enes Recep BAĞ » 10 Tem 2018 23:47

Merhaba,
Aşağıdaki kodu dener misiniz?

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
 ie.Navigate "https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp"
    ie.silent = True
Do Until ie
.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie
.Busy: DoEvents: Loop
Set Ara 
= ie.Document.all
For Each Textclik In Ara
    If Textclik
.innertext = "Kullanıcı Girişi" Then
    Textclik
.Click
    End If
   Next
ie
.Document.all("kullaniciKodu").Value = Cells(1, "a")
ie.Document.all("parola").Value = Cells(1, "b")
ie.Document.all("sifre").Value = Cells(1, "c")
erb = InputBox("Lütfen güvenlik kodunu giriniz.", "EVN")
ie.Document.getElementById("dkKKODU").Value = erb
ie
.Document.getElementById("girisLink").Click
End Sub
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8161
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#6)  wolky78 » 16 Tem 2018 09:27

Merhaba,
Kod için teşekkürler fakat bu da aynı şekilde userformdan giriş tuşuna basınca giriş yapmıyor.
şifre olmasına gerek yok zaten kullanıcı hatası veriyor önemli olan tıklayabilmem teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
wolky78
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:volkan delebeler
Kayıt: 12 Ekm 2012 10:28
İleti: 278
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#7)  wolky78 » 25 Tem 2018 10:38

Yapabilen var mı ?
Kullanıcı avatarı
wolky78
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:volkan delebeler
Kayıt: 12 Ekm 2012 10:28
İleti: 278
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Userform içindeki exporerda sayfayı açmak

İleti#8)  arcilingir » 26 Tem 2018 09:48

viewtopic.php?f=92&t=30923#p228805
Kodun ilk 2 satırına aşağıdaki kodu ekleyin

Kod: Tümünü seç
    Dim IE As Object
    Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
Kullanıcı avatarı
arcilingir
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ali rıza cilingir
Kayıt: 18 Şub 2009 13:19
Yaş: 48
İleti: 28
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: TRABZON-VAKFIKEBİR


Forum Excel ile Web Sayfaları Veri İşlemleri

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir

Bumerang - Yazarkafe