Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

Excel programınıza Web Sayfalarından veri alarak çalışabileceğiniz bölüm.

Cevap: Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#21)  Enes Recep BAĞ » 17 May 2013 16:36

Hanmet yazdı:Teşekkürler Ozan bey,
Söylediğiniz isim ile demeler yaptım ama başarılı olamadım, bu konuyu Enes beyin desteği olmadan geçmem zor gözüküyor.

Erhan Bey istek üzerine yaptığım için acil oldu haklısınız oturumu kapatmayı unuttuk, aslında oturumunuz sürekli aktif ise on error resume next yazarak hatayı es geçebilirsiniz ama diğerleri gibi oturumu kapat isterseniz, şirkette denetlemem bittikten sonra bakarım.
Kolay gelsin. ;;_)
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#22)  omeryılmaz » 17 May 2013 17:42

Öncelikle örnek çalışmada emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum
Sorum
Web'e Bağlanma Örnek dosyasını açtığımda ilişikte görüntü olarak kaydettiğim hatayı almaktayım ve Form kilitleniyor sebebini çözemedim..


HATA :
Bu Belge, Bilgisayarınıza zarar verebilecek gömülü içerik bulunduruyor. Aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin:
. İçeriğin yürütülmesine izin verme (Önerilen)
. Bu, Bildirdiğim bir içerik türü. Yürütülmesine izin ver.

Hatadan sonra seçenekler bile işaretlenemeden kilitleniyor.
Görev yöneticisinden çıkmak zorunda kalıyorum....

Bu hatayı buna benzer bir çok çalışmada vermektedir..

Saygılar
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
omeryılmaz
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:omer yılmaz
Kayıt: 31 Ekm 2008 17:53
Konum: TEKİRDAĞ
Meslek: SAĞLIK
Yaş: 49
İleti: 122
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: tekirdağ



Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#23)  Enes Recep BAĞ » 17 May 2013 18:13

Ömer Bey aldığınız hata flash playerin güncel sürümlerinde yapıyor, Bu bildiğim bir içerik türü. Yürütülmesine izin veri seçtiğinizde sorun olmamalı. İsterseniz F8 ile adımlayarak deneyiniz, nerede hata alıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#24)  Enes Recep BAĞ » 17 May 2013 22:30

Hanmet yazdı:Enes bey yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Fakat olayı sizin getirdiğiniz noktadan daha ileriye götüremiyorum. Tweet butonuna tıklayıp, tweet attıktan sonra twitter dan çıkış yapmak istiyorum. Bu sayede her defasında twitter'a giriş yapmak zorunda kalmadan tweet atabilcem ama ben botun isimlerini bir türlü bulamıyorum. Siz buton isimlerini nasıl ve nerden öğreniyorsunuz acaba ?


Şimdilik aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Twitter_Click()
On Error Resume Next
Dim adres As String
    Me.Caption = "Www.Twitter.Com"
    adres = "https://twitter.com/intent/tweet?text="
    With ie
    .Navigate adres
    Do While Not .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
      Do Until ie.ReadyState = 4: Loop
        .Document.getElementById("username_or_email").Value = "Kullanıcı_adınız"
        .Document.getElementById("password").Value = "Şifreniz"
        .Document.getElementsByName("commit")(0).Click
         erb = InputBox("Tweet notunuzu yazınız.", "Www.ExcelVba.Net")
        .Document.getElementById("Update-form")(2).Value = erb
        End With
      adres = ""
End Sub


Bu kodlar ile karşınıza gelen inputbox ile mesajınızı yazabilirsiniz. ;;_)
Şuan tweet düğmesini yapamadım, yapsaydım tekrar tweet sayfasına geçmeyi yapacaktım.
Müsait bir anımda tekrardan bakayım.

Hanmet yazdı:Siz buton isimlerini nasıl ve nerden öğreniyorsunuz acaba ?

Kodları nereden öğreniyorum;
Aşağıdaki başlığı inceleyiniz.
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=92&t=12672
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#25)  Hanmet » 21 May 2013 18:07

Enes beyin kodları ile belli bir yere kadar geldim. Asıl sorunum tweet bağlandıktan sonra hesaptan çıkış yapılmıyor. Tarayıcıda açık kalıyor. Çıkış için bir yol tarif edebilir misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Hanmet
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Erhan
Kayıt: 15 Haz 2008 02:15
Konum: Antalya
Meslek: Programlama
Yaş: 35
İleti: 67
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#26)  Enes Recep BAĞ » 21 May 2013 20:10

Hanmet yazdı:Enes beyin kodları ile belli bir yere kadar geldim. Asıl sorunum tweet bağlandıktan sonra hesaptan çıkış yapılmıyor. Tarayıcıda açık kalıyor. Çıkış için bir yol tarif edebilir misiniz ?

Erhan Bey nereye kadar geldiniz, kodlarınızın son halini paylaşabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#27)  Hanmet » 21 May 2013 21:02

Sizin kodlarınıza ilave olarak Enter tuşu ile Giriş Yap ve Tweet le tuşunu çalıştırdım ama bu defa da çıkış tuşunda takılı kaldım. Şu anda buna bir çözüm arıyorum..

Kod: Tümünü seç
        .Document.GetElementById("username_or_email").Focus()
        SendKeys.Send("{tab}")   'Şifre Kutusuna geldi..
        SendKeys.Send("{tab}")   'Beni hatırla ya geldi..
        SendKeys.Send("{tab}")   'Şifremi unuttum linkine geldi..
        SendKeys.Send("{tab}")   'Giriş yap ve tweetle butonuna geldi..
        SendKeys.Send("{ENTER}") 'Girişe ENTER yapıldı..
Kullanıcı avatarı
Hanmet
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Erhan
Kayıt: 15 Haz 2008 02:15
Konum: Antalya
Meslek: Programlama
Yaş: 35
İleti: 67
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#28)  Hanmet » 21 May 2013 22:18

Çıkış butonu için bir fikriniz var mı Enes Bey ?
Kullanıcı avatarı
Hanmet
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Erhan
Kayıt: 15 Haz 2008 02:15
Konum: Antalya
Meslek: Programlama
Yaş: 35
İleti: 67
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#29)  Enes Recep BAĞ » 21 May 2013 22:20

Hanmet yazdı:Çıkış butonu için bir fikriniz var mı Enes Bey ?

Üzgünüm başarılı olamadım Erhan Bey.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#30)  Enes Recep BAĞ » 30 Haz 2014 04:19

Bu programında esprisi kalmadı artık.
Tweeterdan sonra, galiba facebookta kapatılacak.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#31)  kavakli313 » 27 Şub 2018 12:11

Kod: Tümünü seç
Private Sub TextBox1_Change()
If textbox1.TextLength = 4 Then
        With ie
        Do While .Busy: DoEvents: Loop
        Do While .ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
           With .Document.all
            .txtKullanici.Value = Range("h3").Value
            .txtSifre.Value = Range("h4").Value
            .txtGuvenlikKodu.Value = textbox1.Value
           End With
        End With
End If
End Sub


http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx
Arkadaşlar AÖL sitesinde giriş butonunu tıklattıramadım. Ne yazmam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
kavakli313
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:MUHARREM GÜL
Kayıt: 12 Nis 2012 12:16
Konum: samsun
Meslek: serbest
Yaş: 31
İleti: 39
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAMSUN/ATAKUM

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#32)  Enes Recep BAĞ » 02 Mar 2018 14:22

Merhaba Muharrem Bey,
Kod: Tümünü seç
ie.document.all.Item(70).Click


Kod: Tümünü seç
ie.document.all.txtKullanici.Value = "Kullanıcı adınızı girin"
ie.document.all.txtSifre.Value = "Şifrenizi girin"
ie.document.all.Item(65).Click'Beni hatırla seçeneğini işaretler
ie.document.all.Item(70).Click'
Giriş için tıklayınızı, tıklar
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#33)  kavakli313 » 03 Mar 2018 19:38

Enes Recep BAĞ yazdı:Merhaba Muharrem Bey,
Kod: Tümünü seç
ie.document.all.Item(70).Click


Kod: Tümünü seç
ie.document.all.txtKullanici.Value = "Kullanıcı adınızı girin"
ie.document.all.txtSifre.Value = "Şifrenizi girin"
ie.document.all.Item(65).Click'Beni hatırla seçeneğini işaretler
ie.document.all.Item(70).Click'
Giriş için tıklayınızı, tıklar


Enes bey yardımınız için çok teşekkür ederim, şu şekilde bir kod ile giriş yaptım.
Kod: Tümünü seç
For Each btn In ie.Document.all.tags("input")
            If btn.Value = "Giriş İçin Tıklayınız" Then
            btn.Click
            End If
            Next btn

Ancak giriş yaptıktan sonra dönem dersleri bölümünde combobox var. Buradan dönem seçtiremiyorum. Bu konudada yardımcı olursanız sevinirim. Ekran resmini atıyorum.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
kavakli313
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:MUHARREM GÜL
Kayıt: 12 Nis 2012 12:16
Konum: samsun
Meslek: serbest
Yaş: 31
İleti: 39
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: SAMSUN/ATAKUM

Cevap: Excel'de (UserForm'dan) Web'e Bağlanma Örneği

İleti#34)  Enes Recep BAĞ » 04 Mar 2018 23:52

Görmeden yardımcı olamam maalesef.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 17:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 36
İleti: 8228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Önceki

Forum Excel ile Web Sayfaları Veri İşlemleri

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe