[Yardım]  İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

Excel programınıza Web Sayfalarından veri alarak çalışabileceğiniz bölüm.

İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#1)  abdullahercan29 » 09 Şub 2017 17:01

İş bankasının aşağıdaki linkteki döviz kurunu otomatik güncelleyen bir excel yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
https://www.isbank.com.tr/internet/Main ... rlari.ascx
Kullanıcı avatarı
abdullahercan29
 
Adı Soyadı:Abdullah ERCAN
Kayıt: 10 Mar 2011 02:13
İleti: 3
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: merkez

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#2)  Murat OSMA » 09 Şub 2017 17:34

Merhaba Abdullah Bey,

Bu tarz web işleri için genellikle ücretli destek oluyorum..
Referans uygulamalarıma bakabilirsiniz..
http://www.excelarsivi.com/uygulama/ --)(
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 34
İleti: 14358
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#3)  hemso41 » 09 Şub 2017 18:59

Bu şekilde alabilirsiniz;
Kod: Tümünü seç
konum = ActiveSheet.Range("A65536").End(3).Row + 2
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
        "URL;https://www.isbank.com.tr/internet/isModules/FiyatOran/Container.aspx?trkd=*KURB&OverflowExists=true&LangCode=tr-TR&MainPageVersion=V2", Destination:=Range("A" & konum))
        .Name = "index"
        .FieldNames = True
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .BackgroundQuery = True
        .RefreshStyle = xlInsertEntireRows
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 60
        .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "3"
        .WebPreFormattedTextToColumns = True
        .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
        .WebSingleBlockTextImport = False
        .WebDisableDateRecognition = False
        .WebDisableRedirections = False
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
   ' Application.OnTime Now + TimeValue("01:00:00"), "ExcelceVeriAl"
   Range("G2").Value = 100000
   Range("G2").Select
    Selection.Copy
    Range("B4:C15").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlDivide, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Range("B17").Select
    Application.CutCopyMode = False
Kullanıcı avatarı
hemso41
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 22 Eyl 2015 08:04
Meslek: BİLGİ İŞLEM
Yaş: 39
İleti: 406
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir/karşıyaka

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#4)  hemso41 » 09 Şub 2017 19:00

Bir activex buton ekleyip tasarım sekmesinde yukarıdaki kodları iiçine yapıştırmanız gerekli.
Kullanıcı avatarı
hemso41
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 22 Eyl 2015 08:04
Meslek: BİLGİ İŞLEM
Yaş: 39
İleti: 406
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir/karşıyaka

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#5)  abdullahercan29 » 10 Şub 2017 13:01

hemso41 yazdı:Bir activex buton ekleyip tasarım sekmesinde yukarıdaki kodları iiçine yapıştırmanız gerekli.


Dediğinizi yaptım ama çalıştıramadım. Ekteki dosyada yapmak istediğimi şeyi anlattım. Yardım eder misiniz?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
abdullahercan29
 
Adı Soyadı:Abdullah ERCAN
Kayıt: 10 Mar 2011 02:13
İleti: 3
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: merkez

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#6)  hemso41 » 10 Şub 2017 20:03

son2.rar

dener misiniz
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hemso41
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 22 Eyl 2015 08:04
Meslek: BİLGİ İŞLEM
Yaş: 39
İleti: 406
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir/karşıyaka

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#7)  abdullahercan29 » 10 Şub 2017 22:17

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir kaç ufak sorunu da çözerseniz süper olacak. Ekteki ekran görüntüsündeki hatayı alıyorum. Güncelle butonuna bastığım zamanda 10000 e tekrar bölüyor. Bir de ekteki excel in $ sayfasındaki notu görmediniz galiba. Asıl yapmak istediğim buydu. Başka bir yöntemle nasıl yapılabilir? Ben çok Basitçe yaptım ama.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
abdullahercan29
 
Adı Soyadı:Abdullah ERCAN
Kayıt: 10 Mar 2011 02:13
İleti: 3
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: merkez

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#8)  hemso41 » 10 Şub 2017 23:21

1 defa tıkladıktan sonra Güncellemeye tıklamaya gerek yok
Kod: Tümünü seç
Application.OnTime Now + TimeValue("01:00:00"), "ExcelceVeriAl"

kodu 1 dk da bir veriyi güncelliyor
diğer sayfaya bağlamak içinde =yazıp değerin olduğu hücreyi referans verebilirsiniz
Kullanıcı avatarı
hemso41
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 22 Eyl 2015 08:04
Meslek: BİLGİ İŞLEM
Yaş: 39
İleti: 406
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir/karşıyaka

Cevap: Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#9)  openumt » 11 Şub 2017 00:04

hemso41 yazdı:1 defa tıkladıktan sonra Güncellemeye tıklamaya gerek yok
Kod: Tümünü seç
Application.OnTime Now + TimeValue("01:00:00"), "ExcelceVeriAl"

kodu 1 dk da bir veriyi güncelliyor
diğer sayfaya bağlamak içinde =yazıp değerin olduğu hücreyi referans verebilirsiniz



Selamlar

Sayın hocam aynı işlem ile mt4 üzerinden veri transferi yapabilirmiyz her 30 dakikada,1 saatte veya 4 saatte çok güzel bir çalışma olur ..forex factory görmüştüm ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum ...Eğer ilgilenirseniz çok sevinirim...Teşekkür iyi çalışmalar dilerim
Kullanıcı avatarı
openumt
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 22 Oca 2017 10:26
Meslek: MÜHENDİS
Yaş: 37
İleti: 18
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#10)  svorm » 26 Kas 2019 19:28

Merhaba

Eski bir konu. Sitede çok fazla yapılmış örnekleri mevcut. Uzun zaman uğraştım fakat istediğim dataya DOM yöntemi ile ulaşamıyorum.
Alttaki sitede DOM metoduyla Mali Tablolar sekmesindeki dataları almak istiyorum. Klasik web ten al yöntemi ile bunu alabiliyorum fakat dönem bilgilerini parametre olarak tanımlayamıyorum. Bu konuda destek olabilirmisiniz.


[lnk=]https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=SODA[/lnk]
Kullanıcı avatarı
svorm
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ilker ayverdi
Kayıt: 31 Mar 2009 17:03
Konum: istanbul
Meslek: tekstil mühendisi
Yaş: 38
İleti: 31
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#11)  svorm » 29 Kas 2019 11:48

Merhaba tekrar.
Bu konuda destek olabilecek var mı?
Kullanıcı avatarı
svorm
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ilker ayverdi
Kayıt: 31 Mar 2009 17:03
Konum: istanbul
Meslek: tekstil mühendisi
Yaş: 38
İleti: 31
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#12)  erseldemirel2 » 29 Kas 2019 13:29

cevap verdiğim konuyu inceleyin..sizde o siteyi açıp istediğinizi yaptırabilirsiniz

viewtopic.php?f=4&t=34202
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 35
İleti: 576
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#13)  svorm » 09 Arl 2019 07:40

Merhaba sayın Ersel.

Bahsettiğiniz sayfayı inceledim. Alttaki kod ile istenen sayfadaki bilgileri alamıyorum bir türlü. ilgilendiğim 2 Dropdown var. Bunların element id lerini buldum. fakat genede olmadı. Yardımcı olabilirmisiniz.


Kod: Tümünü seç
Sub web()
Dim objIE As Object
Set objIE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
''Dim objIE As InternetExplorer
''Dim aEle As HTMLLinkElement
Dim aEle  As Object
Set aEle = CreateObject("htmlFile")

Dim y As Integer
Dim result As String

''Set objIE = New InternetExplorer

objIE.Visible = True

objIE.Navigate "https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=AGHOL"

Do While objIE.Busy = True Or objIE.ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
   
objIE.Document.getElementById("select2-ddlMaliTabloDonem1-container").Value = "2019/6"

objIE.Document.getElementById("select2-ddlMaliTabloDonem2-container").Value = "2019/9"
Kullanıcı avatarı
svorm
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ilker ayverdi
Kayıt: 31 Mar 2009 17:03
Konum: istanbul
Meslek: tekstil mühendisi
Yaş: 38
İleti: 31
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#14)  erseldemirel2 » 09 Arl 2019 10:41

Aşağıdaki kod sheet1 b sütunlarına span ilk değerini yazması lazım. Bu arada iç içe durumlar var.

Kod: Tümünü seç
Sub web()
Dim objIE As Object
Set objIE = CreateObject("InternetExplorer.Application")

objIE.Visible = True

objIE.Navigate "https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=AGHOL"

Do While objIE.Busy = True Or objIE.ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
   
'objIE.Document.getElementById("select2-ddlMaliTabloDonem1-container").Value = "2019/6"

'objIE.Document.getElementById("select2-ddlMaliTabloDonem2-container").Value = "2019/9"

span1 = objIE.Document.getElementsByClassName("form-group mini-select")(0).getElementsByTagName("span")(1).innerText
Sheets("Sheet1").Range("B1") = span1

span2 = objIE.Document.getElementsByClassName("form-group mini-select")(1).getElementsByTagName("span")(1).innerText
Sheets("Sheet1").Range("B2") = span2

End Sub
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 35
İleti: 576
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#15)  svorm » 09 Arl 2019 11:19

Ersel bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Yazdığınız kod ile hata alıyorum. Span satırlarında hata alıyorum.

Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Benim istediğim parametrelerin oraya girilmesini ve çıkan sonucu excel e aktarmak istiyorum.
Bu konuda destek olabilirmisiniz.

Sayenizde web konusunda çok şey öğrendim. Teşekkür ederim bu arada.
Kullanıcı avatarı
svorm
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:ilker ayverdi
Kayıt: 31 Mar 2009 17:03
Konum: istanbul
Meslek: tekstil mühendisi
Yaş: 38
İleti: 31
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#16)  erseldemirel2 » 09 Arl 2019 12:04

Teşekkür. Buna bir ara bakmaya çalışıcam bu süre zarfında forumdan umarım cevap gelir
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 35
İleti: 576
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#17)  erseldemirel2 » 11 Arl 2019 18:05

aşağıdaki kod ile deniyorum seçiyor ama click olayı çalışmadı bakmak lazım

Kod: Tümünü seç
Sub web()
Dim objIE As Object
Set objIE = CreateObject("InternetExplorer.Application")

objIE.Visible = True

objIE.Navigate "https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=AGHOL"

Do While objIE.Busy = True Or objIE.ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
   

objIE.Document.getElementById("ddlMaliTabloFirst").Options(4).Focus '2018/9
objIE.Document.getElementById("ddlMaliTabloFirst").Options(4).Selected = True
objIE.Document.getElementById("ddlMaliTabloFirst").selectedIndex = 4
objIE.Document.getElementById("ddlMaliTabloFirst").Options(4).FireEvent ("onchange")

End Sub
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 35
İleti: 576
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya

Cevap: İş Bankasından döviz kurunu vba ile almak.

İleti#18)  erseldemirel2 » 11 Arl 2019 20:18

Sanırım halloldu Taktik değiştirdim.

2018/9 için yaptım. deneyin;

Kod: Tümünü seç
Sub web()
Dim objIE As Object
Set objIE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
objIE.Visible = True
objIE.Navigate "https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=AGHOL"
Do While objIE.Busy = True Or objIE.ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
'1.KISIM
Set HTMLdoc = objIE.Document
Set evtChange = HTMLdoc.createEvent("HTMLEvents")
evtChange.initEvent "change", True, False
Set selectElement = HTMLdoc.getElementById("ddlMaliTabloFirst")
selectElement.Value = "2018/9" 'selectElement ve selectElement2 yi değiştirebilirsin
selectElement.dispatchEvent evtChange
'2.KISIM
Set HTMLdoc2 = objIE.Document
Set evtChange2 = HTMLdoc2.createEvent("HTMLEvents")
evtChange2.initEvent "change", True, False
Set selectElement2 = HTMLdoc2.getElementById("ddlMaliTabloSecond")
selectElement2.Value = "2018/9" 'selectElement ve selectElement2 yi değiştirebilirsin
selectElement2.dispatchEvent evtChange
End Sub
www.erseldemirel.com.tr
Kullanıcı avatarı
erseldemirel2
Site Dostu
 
Kayıt: 31 Oca 2019 12:51
Meslek: Mühendis
Yaş: 35
İleti: 576
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çankaya


Forum Excel ile Web Sayfaları Veri İşlemleri

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe