Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakk覺nda yard覺m alabileceiniz b繹l羹md羹r.

Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#1)  akrep07 » 10 Ekm 2011 12:40

Merhabalar.
Sitenizdeki vermi olduunuz yararl覺 bilgi ve 癟繹z羹mlerinizden dolay覺 繹ncelikle 癟ok teekk羹r ederim.
Site i癟ersinde arama yapt覺m ama bulamad覺m.
Benim sorunum ocak - aral覺k aylar覺 aras覺ndaki 12 adet sayfadaki verileri 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 ve miktar覺 toplam sayfada g繹rmek istiyorum.
rnek listede belirttiim gibi bunu form羹l olarak nas覺l yapabilirim.
imdiden teekk羹r ederim.

Sayg覺lar覺mla
Bu iletideki ekleri g繹rmek i癟in gerekli yetkilere sahip deilsiniz.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#2)  batu_86 » 10 Ekm 2011 13:44

Merhaba
Bo bir module kopyalay覺n ve deneyin
Kod: T羹m羹n羹 se癟
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamlar覺 Al覺yorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("C3:N" & Rows.Count).ClearContents
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "S羹rede Toplamlar覺 Ald覺m", , "Biti"
End Sub
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#3)  Ali » 10 Ekm 2011 14:30

Toplam sayfas覺n覺n C3 h羹cresine

Kod: T羹m羹n羹 se癟
=TOPLA.ARPIM((DOLAYLI("'"&C$1&"'!B3:B100")=Toplam!$A3)*(DOLAYLI("'"&C$1&"'!C3:C100")=Toplam!$B3);DOLAYLI("'"&C$1&"'!D3:D100"))


yaz覺p saa ve aa覺 癟ekerek tabloyu doldurunuz.

S覺f覺rlar g繹z羹kmesin istersenizde ilgili alan覺

Kod: T羹m羹n羹 se癟
[=0]"";Genel


eklinde bi癟imlendirebilirsiniz.
Ali
Forum Moderat繹r羹
 
Ad覺 Soyad覺: Ali K覺rksekiz
Kay覺t: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Ya: 40
襤leti: 897
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Sivas

Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#4)  akrep07 » 10 Ekm 2011 14:43

Yapmak istediim ey toplam sayfas覺nda 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomat覺k olarak sayfalardan 癟ekecek.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#5)  batu_86 » 10 Ekm 2011 14:57

akrep07 yazd覺:Yapmak istediim ey toplam sayfas覺nda 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomat覺k olarak sayfalardan 癟ekecek.


Bu s繹ylediinizi anlamad覺m biraz daha a癟覺klama yapar m覺s覺n覺z_?
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#6)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:04

batu_86 yazd覺:
akrep07 yazd覺:Yapmak istediim ey toplam sayfas覺nda 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomat覺k olarak sayfalardan 癟ekecek.


Bu s繹ylediinizi anlamad覺m biraz daha a癟覺klama yapar m覺s覺n覺z_?


Kodu 癟al覺t覺rd覺覺m zaman Verileri toplam sayfas覺na ocak-aral覺k ay覺ndan bilgileri otomatik olarak toplam sayfas覺na almas覺n覺 istiyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Top

襤leti#7)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:18

akrep07 yazd覺:
batu_86 yazd覺:
akrep07 yazd覺:Yapmak istediim ey toplam sayfas覺nda 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomat覺k olarak sayfalardan 癟ekecek.


Bu s繹ylediinizi anlamad覺m biraz daha a癟覺klama yapar m覺s覺n覺z_?


Kodu 癟al覺t覺rd覺覺m zaman Verileri toplam sayfas覺na ocak-aral覺k ay覺ndan bilgileri otomatik olarak toplam sayfas覺na almas覺n覺 istiyorum.


Verdiim kod zaten bu ilemi yap覺yor 羹r羹n kodlar覺na g繹re toplama ilemi yap覺yor denemiyor musunuz_?
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#8)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:23

Say覺n batu_86 bey.
Verdiiniz kod toplam sayfas覺nda 羹r羹n kodu 羹r羹n ad覺 var ise bilgileri getiriyo.Toplam sayfas覺 bo ie biey getirmiyor. Benim istediim toplam sayfas覺na dier sayfalardan veri 癟ekmek.
imdiden teekk羹r ederim yard覺m覺n覺z i癟in.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#9)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:24

Yani demek istediiniz sadece aylar olacak dier bilgilerin hepsi otomatik gelecek doru mu_?
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#10)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:25

Evet.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#11)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:38

akrep07 yazd覺:Evet.


San覺r覺m imdi anlat覺k.
Kodu bununla deitirin ve deneyin.
Kod: T羹m羹n羹 se癟
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamlar覺 Al覺yorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("A3:N" & Rows.Count).ClearContents
For kaplan = 3 To 14
asi = s1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
s1.Range("A" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B")
s1.Range("B" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "C")
asi = asi + 1
Next
Next
For asi = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 3 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A3:A" & asi), Cells(asi, "A")) > 1 Then
s1.Rows(asi).Delete
End If
Next
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "S羹rede Toplamlar覺 Ald覺m", , "Biti"
End Sub
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#12)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:54

batu_86 yazd覺:
akrep07 yazd覺:Evet.


San覺r覺m imdi anlat覺k.
Kodu bununla deitirin ve deneyin.
Kod: T羹m羹n羹 se癟
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamlar覺 Al覺yorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("A3:N" & Rows.Count).ClearContents
For kaplan = 3 To 14
asi = s1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
s1.Range("A" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B")
s1.Range("B" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "C")
asi = asi + 1
Next
Next
For asi = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 3 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A3:A" & asi), Cells(asi, "A")) > 1 Then
s1.Rows(asi).Delete
End If
Next
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "S羹rede Toplamlar覺 Ald覺m", , "Biti"
End Sub


襤lk bata farkl覺 anlatt覺m galiba kusura bakmay覺n.襤stediim ey buydu teekk羹r ederim ALLAH sizden raz覺 olsun.

Sayg覺lar覺mla.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#13)  Ali » 10 Ekm 2011 15:55

Benim cevab覺ma birey demediniz. zel bir sebebi mi var?
Ali
Forum Moderat繹r羹
 
Ad覺 Soyad覺: Ali K覺rksekiz
Kay覺t: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Ya: 40
襤leti: 897
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Sivas

Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#14)  akrep07 » 10 Ekm 2011 16:13

Ahmet63 yazd覺:Benim cevab覺ma birey demediniz. zel bir sebebi mi var?

Say覺n Ahmet63 bey.
襤lk bata batu_86 bey cevap yazd覺覺 i癟in onun mesajlar覺 羹zerinden cevapla yapt覺m ve istediim form羹l sizin yapt覺覺n覺z sekilde deildi toplam sayfas覺nda hi癟 bir ey yazmadan veri 癟ekmek idi.Yard覺mc覺 olduunuz i癟in teekk羹r ederim.Kusura bakmay覺n 繹zel bi sebebi yok.

Sayg覺lar覺mla Ahmet Bey.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#15)  batu_86 » 10 Ekm 2011 16:17

Merhaba
Son yazd覺覺m kod iinizi g繹rd羹 m羹_?
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#16)  akrep07 » 10 Ekm 2011 16:19

batu_86 yazd覺:Merhaba
Son yazd覺覺m kod iinizi g繹rd羹 m羹_?


Evet iimi g繹rd羹 teekk羹r ederim ALLAH raz覺 olsun sizden.
Kullan覺c覺 avatar覺
akrep07
Yeni Balam覺
 
Ad覺 Soyad覺: Musa YILMAZ
Kay覺t: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: 襤襤
Ya: 31
襤leti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#17)  batu_86 » 10 Ekm 2011 16:26

akrep07 yazd覺:
batu_86 yazd覺:Merhaba
Son yazd覺覺m kod iinizi g繹rd羹 m羹_?


Evet iimi g繹rd羹 teekk羹r ederim ALLAH raz覺 olsun sizden.


Rica ederim
Allah sizdende raz覺 olsun
;;_) --)(
[TESEKKR]
Kullan覺c覺 avatar覺
batu_86
Siteye Al覺m覺
 
Ad覺 Soyad覺: Tolga Zengin
Kay覺t: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 T羹rk癟e
襤leti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farkl覺 Sayfalardaki Verileri Toplama

襤leti#18)  Ali » 10 Ekm 2011 16:34

akrep07 yazd覺:
Ahmet63 yazd覺:Benim cevab覺ma birey demediniz. zel bir sebebi mi var?

Say覺n Ahmet63 bey.
襤lk bata batu_86 bey cevap yazd覺覺 i癟in onun mesajlar覺 羹zerinden cevapla yapt覺m .


Emeime yaz覺k olmu desenize. Demek 3-4 kii daha yazsa onlar覺nki de boa gidecek.
Hi癟birey olmadan olsun diye belirtmemisiniz. Dier t羹rl羹de yap覺labilir ama,san覺r覺m bu saatten sonra gerekte yok san覺r覺m. Form羹lle diye 繹zellikle belirtmisiniz.
Ali
Forum Moderat繹r羹
 
Ad覺 Soyad覺: Ali K覺rksekiz
Kay覺t: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Ya: 40
襤leti: 897
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduunuz 襤l / Semt: Sivas


Forum Genel Makro Sorular覺

Online Kullan覺c覺lar

Bu forumu g繹r羹nt羹leyenler: Kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 2 misafir