Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#1)  akrep07 » 10 Ekm 2011 12:40

Merhabalar.
Sitenizdeki vermiş olduğunuz yararlı bilgi ve çözümlerinizden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim.
Site içersinde arama yaptım ama bulamadım.
Benim sorunum ocak - aralık ayları arasındaki 12 adet sayfadaki verileri ürün kodu ürün adı ve miktarı toplam sayfada görmek istiyorum.
Örnek listede belirttiğim gibi bunu formül olarak nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#2)  batu_86 » 10 Ekm 2011 13:44

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod: Tümünü seç
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamları Alıyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("C3:N" & Rows.Count).ClearContents
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "Sürede Toplamları Aldım", , "Bitiş"
End Sub
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

REKLAM
Bumerang - Yazarkafe

Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#3)  Ali » 10 Ekm 2011 14:30

Toplam sayfasının C3 hücresine

Kod: Tümünü seç
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&C$1&"'!B3:B100")=Toplam!$A3)*(DOLAYLI("'"&C$1&"'!C3:C100")=Toplam!$B3);DOLAYLI("'"&C$1&"'!D3:D100"))


yazıp sağa ve aşağı çekerek tabloyu doldurunuz.

Sıfırlar gözükmesin istersenizde ilgili alanı

Kod: Tümünü seç
[=0]"";Genel


şeklinde biçimlendirebilirsiniz.
Ali
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali Kırksekiz
Kayıt: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Yaş: 40
İleti: 980
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sivas

Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#4)  akrep07 » 10 Ekm 2011 14:43

Yapmak istediğim şey toplam sayfasında ürün kodu ürün adı miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomatık olarak sayfalardan çekecek.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#5)  batu_86 » 10 Ekm 2011 14:57

akrep07 yazdı:Yapmak istediğim şey toplam sayfasında ürün kodu ürün adı miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomatık olarak sayfalardan çekecek.


Bu söylediğinizi anlamadım biraz daha açıklama yapar mısınız_?
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#6)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:04

batu_86 yazdı:
akrep07 yazdı:Yapmak istediğim şey toplam sayfasında ürün kodu ürün adı miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomatık olarak sayfalardan çekecek.


Bu söylediğinizi anlamadım biraz daha açıklama yapar mısınız_?


Kodu çalıştırdığım zaman Verileri toplam sayfasına ocak-aralık ayından bilgileri otomatik olarak toplam sayfasına almasını istiyorum.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Top

İleti#7)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:18

akrep07 yazdı:
batu_86 yazdı:
akrep07 yazdı:Yapmak istediğim şey toplam sayfasında ürün kodu ürün adı miktar bilgisi yazmayacak bilgileri otomatık olarak sayfalardan çekecek.


Bu söylediğinizi anlamadım biraz daha açıklama yapar mısınız_?


Kodu çalıştırdığım zaman Verileri toplam sayfasına ocak-aralık ayından bilgileri otomatik olarak toplam sayfasına almasını istiyorum.


Verdiğim kod zaten bu işlemi yapıyor ürün kodlarına göre toplama işlemi yapıyor denemiyor musunuz_?
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#8)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:23

Sayın batu_86 bey.
Verdiğiniz kod toplam sayfasında ürün kodu ürün adı var ise bilgileri getiriyo.Toplam sayfası boş işe bişey getirmiyor. Benim istediğim toplam sayfasına diğer sayfalardan veri çekmek.
Şimdiden teşekkür ederim yardımınız için.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#9)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:24

Yani demek istediğiniz sadece aylar olacak diğer bilgilerin hepsi otomatik gelecek doğru mu_?
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#10)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:25

Evet.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#11)  batu_86 » 10 Ekm 2011 15:38

akrep07 yazdı:Evet.


Sanırım şimdi anlaştık.
Kodu bununla değiştirin ve deneyin.
Kod: Tümünü seç
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamları Alıyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("A3:N" & Rows.Count).ClearContents
For kaplan = 3 To 14
asi = s1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
s1.Range("A" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B")
s1.Range("B" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "C")
asi = asi + 1
Next
Next
For asi = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 3 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A3:A" & asi), Cells(asi, "A")) > 1 Then
s1.Rows(asi).Delete
End If
Next
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "Sürede Toplamları Aldım", , "Bitiş"
End Sub
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#12)  akrep07 » 10 Ekm 2011 15:54

batu_86 yazdı:
akrep07 yazdı:Evet.


Sanırım şimdi anlaştık.
Kodu bununla değiştirin ve deneyin.
Kod: Tümünü seç
Option Explicit
Sub toplam_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, asi, hamsi As Date
Dim s1, s2
Set s1 = Sheets("Toplam")
trabzonspor = MsgBox("Toplamları Alıyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
s1.Range("A3:N" & Rows.Count).ClearContents
For kaplan = 3 To 14
asi = s1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
s1.Range("A" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B")
s1.Range("B" & asi + 1) = Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "C")
asi = asi + 1
Next
Next
For asi = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 3 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("A3:A" & asi), Cells(asi, "A")) > 1 Then
s1.Rows(asi).Delete
End If
Next
For asi = 3 To s1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For kaplan = 3 To 14
For ts = 3 To Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells( _
Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Sheets(s1.Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "B") = s1. _
Cells(asi, "A") Then
s1.Cells(asi, kaplan) = s1.Cells(asi, kaplan) + Sheets(s1. _
Cells(1, kaplan).Text).Cells(ts, "D")
End If
Next
Next
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & vbLf _
& "Sürede Toplamları Aldım", , "Bitiş"
End Sub


İlk başta farklı anlattım galiba kusura bakmayın.İstediğim şey buydu teşekkür ederim ALLAH sizden razı olsun.

Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#13)  Ali » 10 Ekm 2011 15:55

Benim cevabıma birşey demediniz. Özel bir sebebi mi var?
Ali
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali Kırksekiz
Kayıt: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Yaş: 40
İleti: 980
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sivas

Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#14)  akrep07 » 10 Ekm 2011 16:13

Ahmet63 yazdı:Benim cevabıma birşey demediniz. Özel bir sebebi mi var?

Sayın Ahmet63 bey.
İlk başta batu_86 bey cevap yazdığı için onun mesajları üzerinden cevapla yaptım ve istediğim formül sizin yaptığınız sekilde değildi toplam sayfasında hiç bir şey yazmadan veri çekmek idi.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın özel bi sebebi yok.

Saygılarımla Ahmet Bey.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#15)  batu_86 » 10 Ekm 2011 16:17

Merhaba
Son yazdığım kod işinizi gördü mü_?
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#16)  akrep07 » 10 Ekm 2011 16:19

batu_86 yazdı:Merhaba
Son yazdığım kod işinizi gördü mü_?


Evet işimi gördü teşekkür ederim ALLAH razı olsun sizden.
Kullanıcı avatarı
akrep07
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Musa YILMAZ
Kayıt: 27 Arl 2010 22:45
Konum: ANTALYA
Meslek: İŞÇİ
Yaş: 31
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: MERKEZ/ANTALYA



Cevap: Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#17)  batu_86 » 10 Ekm 2011 16:26

akrep07 yazdı:
batu_86 yazdı:Merhaba
Son yazdığım kod işinizi gördü mü_?


Evet işimi gördü teşekkür ederim ALLAH razı olsun sizden.


Rica ederim
Allah sizdende razı olsun
;;_) --)(
[TESEKKÜR]
Kullanıcı avatarı
batu_86
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Tolga Zengin
Kayıt: 29 Oca 2010 16:07
Konum: Excel 2007 Türkçe
İleti: 228
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bize Her Yer Trabzon

Cevap: Cevap: Cevap: Farklı Sayfalardaki Verileri Toplama

İleti#18)  Ali » 10 Ekm 2011 16:34

akrep07 yazdı:
Ahmet63 yazdı:Benim cevabıma birşey demediniz. Özel bir sebebi mi var?

Sayın Ahmet63 bey.
İlk başta batu_86 bey cevap yazdığı için onun mesajları üzerinden cevapla yaptım .


Emeğime yazık olmuş desenize. Demek 3-4 kişi daha yazsa onlarınki de boşa gidecek.
Hiçbirşey olmadan olsun diye belirtmemişsiniz. Diğer türlüde yapılabilir ama,sanırım bu saatten sonra gerekte yok sanırım. Formülle diye özellikle belirtmişsiniz.
Ali
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali Kırksekiz
Kayıt: 18 Eyl 2008 07:12
Konum: Sivas
Meslek: Lab ve Kalite Kontrol
Yaş: 40
İleti: 980
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Sivas


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: cumhurkaradeniz ve 5 misafir

Bumerang - Yazarkafe