Programda Revizasyon

Ücretli Özel Dersler Ve Özel Programlamalar İle İlgili Bölüm

Programda Revizasyon

İleti#1)  orhanacan » 20 Şub 2023 14:43

Merhaba,
Daha önce site ve sizlerin desteği ile hazırladığım personel ve zimmet programı, bilgisayar sisteminin 64 bit çıkmasından dolayı hata verdi. Özellikle tarih (DTPicker) hata vermektedir.

Programda istediğim bu sorunu ve hatayı kaldırarak, programın 64 bit sistemde de çalışması,
Program açılışında, Ana Açılış Sayfa (Userform) üzerinde Depo&Zimmet form üzerinde tarih bölümleri var. fakat 64 bit sistemde kayboldu, bunlar çıkmayınca program hata veriyor. Normalde bu tarihler çalışırken bugünkü tarih olarak çıkmakta, istenirse üzerine dokunarak tarihi takvim üzerinden değiştiriyorduk. Ama maalesef 64 bit sistem bilgisayarı yüklenince bu fonksiyonlar çalışmadığı için excel bu programda hata veriyor.

Bu sorun bilen için basit ama benim uğraşırken programı da daha karmaşık hale getirmek istemediğim için ücretli olarak yardım eder misiniz ?

Siz, zaten programı açtığınızda hataları göreceksinizdir.

Teşekkür eder, saygılar sunarım.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
orhanacan
Siteye Alışmış

Adı Soyadı:orhan acan
Meslek: Memur

Bulunduğunuz İl / Semt: ankara

Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Cevap: Programda Revizasyon

İleti#2)  hassan26 » 20 Şub 2023 15:52

https://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=78&t=17410 burada yüklediğim DTPickeri kullanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
hassan26
Siteye Alışmış

Adı Soyadı:Hasan
Meslek: memur

Bulunduğunuz İl / Semt: Bahçelievler/İST.

İleti#3)  hassan26 » 20 Şub 2023 15:58

DTPickeri inceleyin DTPicker formunu kendi formlarınızın yanına import edin kaybolan yerlere birer textbox yerleştirin yanınada takvim adında butonlar koyun bu butonlarla takvim nesnesini çağırın çok zor olmasa gerek biraz gayret:)
Kullanıcı avatarı
hassan26
Siteye Alışmış

İleti#4)  hassan26 » 20 Şub 2023 16:01

Yapamazsan at bana ekleyeyim ücretsiz. [uzulme]
Kullanıcı avatarı
hassan26
Siteye Alışmış

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

İleti#5)  orhanacan » 20 Şub 2023 16:26

Hasan bey,
Acizane kod bilgim yeteli olmadığı için, benim bu basit işlemi dahi yaparken kullandığım programa zarar vermek istemiyorum.
Acaba..! programı göndersem üzerinde gerekli düzeltme işlemini yaparak geri gönderme durumunuz olur mu ?
Amaç sorun çözülmesi adına olsa da site kuralı gereği bir kod revizesi için cüzi bir miktar ücret ödeyebilirim.

Bazı internette cevap aradığım arkadaşlar ;
Bu sorunun çözümü için DTPicker nesnesi ile ilgili kodları tamamen silip, yerine farklı bir tasarım yapmak gerekiyor. Uğraşmaya gerek yok, bir tane textbox veya seçimlik olsun derseniz, gün/ay/yıl seçilecek combobox koyup kodları uyarlamak daha kolay ve sağlıklı olur.

Açılışta yine textbox veya combolara günü SABİT tarihi yazdırılabilir. Seçimler tamamlanıp kayıt yapılacağı zaman da girilen değerin tarih olup olmadığı (IsDate) kontrol edilerek işlem yaptırılır veya engellenir. DİYE soruna çözüm yolları sundu. Ama benim bunları uygulayacak kod bilgim maalesef mevcut olmadığı için yardım istiyorum.

Siz, site yönetimi ile görüşerek bu kod revizyonu için ücret konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
orhanacan
Siteye Alışmış

Adı Soyadı:orhan acan
Meslek: Memur

Bulunduğunuz İl / Semt: ankara

İleti#6)  hassan26 » 20 Şub 2023 18:45

Dostum ben mi yanlış anlıyorum koyduğun resimlerdeki işaretlediğin yerlere DTPicker benzeri takvim koymak değilmi istediğin. Sonuçta tarihi sen belirlemiyormusun eğer böyleyse zor olan ne anlamadım. Listboxsa çift tıklayıncada o satırdaki tarih gelsin değilmi istediğin. İlla ücret diyorsan depremzedeler için git afada bağış yap ödeşiriz
Kullanıcı avatarı
hassan26
Siteye Alışmış

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Forum Ücretli İşlemler

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe