[Çözüldü]  OpionButton ComandButton ile İşaretlemek

Seçenek düğmesi

OpionButton ComandButton ile İşaretlemek

İleti#1)  hexadesimal » 09 Ekm 2015 00:04

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
Sheets("Gorsel").Visible = True
Sheets("Gorsel").Select
[A1].Select

son = Range("c65536").End(3).Row + 1

Columns(3).Find(ListBox1.Value).Select
If ActiveCell = ListBox1.Value Then
For a = 1 To 27
Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = ""
If Controls("Optionbutton" & a) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 1
If Controls("Optionbutton" & a + 27) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 2
If Controls("Optionbutton" & a + 54) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 3
If Controls("Optionbutton" & a + 81) = True Then Cells(ActiveCell.Row, a + 3) = 4
Next a
MsgBox "Notlar değiştirildi"
Exit Sub
End If

For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) Then Cells(son, 3) = ListBox1.List(i, 0)
Next

For a = 1 To 27
If Controls("Optionbutton" & a) = True Then Cells(son, a + 3) = 1
If Controls("Optionbutton" & a + 27) = True Then Cells(son, a + 3) = 2
If Controls("Optionbutton" & a + 54) = True Then Cells(son, a + 3) = 3
If Controls("Optionbutton" & a + 81) = True Then Cells(son, a + 3) = 4
Next a
MsgBox "Yeni öğrenci ve notları eklendi"
Sheets("Gorsel").Select 'Sayfayı seçiyor.
ActiveWindow.SelectedSheets.Visible = False 'Seçili sayfayı gizliyor..
End Sub

Yukarıdaki kod ile form üzerindeki Optionbutton seçimlerimi ilgili sayfaya aktarıyorum. istediğim ise; OptionButtonları tek tek işaretlemek yerine, commandbuttona yazacağım bir kod ile örneğin hepsini 4 seçtirmem-işaretlemem mümkün mü?
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#2)  vardar07 » 09 Ekm 2015 02:35

Dosyanıza uyarlarsanız olacağı umudundayım.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 1 To 4
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Next
End Sub
Kullanıcı avatarı
vardar07
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mustafa vardar
Kayıt: 10 Eyl 2012 19:57
Konum: antalya
Meslek: emekli
Yaş: 60
İleti: 471
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#3)  Tarkan VURAL » 09 Ekm 2015 16:06

vardar07 yazdı:Dosyanıza uyarlarsanız olacağı umudundayım.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 1 To 4
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Next
End Sub


Çok yerinde bir mantık, tebrikler... şkşk
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 48
İleti: 27481
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretleme

İleti#4)  vardar07 » 09 Ekm 2015 17:42

Tarkan VURAL yazdı:
Çok yerinde bir mantık, tebrikler... şkşk


Çok teşekkürler Tarkan Bey. Aklıma ilk geleni yazdım.
Kullanıcı avatarı
vardar07
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mustafa vardar
Kayıt: 10 Eyl 2012 19:57
Konum: antalya
Meslek: emekli
Yaş: 60
İleti: 471
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#5)  hexadesimal » 09 Ekm 2015 19:25

vardar07 yazdı:Dosyanıza uyarlarsanız olacağı umudundayım.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 1 To 4
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Next
End Sub

İlginiz için teşekkürler.Ancak olmadı. Hiçbir işaretleme-seçim yapmıyor kod.
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#6)  vardar07 » 10 Ekm 2015 02:49

Size verdiğim kod 4 adet OptionButton için örnektir. Sizin dosya yapınızı OptionButton ların numaralarını bilmediğimiz için yol gösterme amaçlı idi.Örnek dosyanızı eklemiş olsa idiniz şu anda belki konu cevaplanmış olacaktı.
Sizin kod örneğine göre olabilir mi?:
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For a = 1 To 27
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Controls("OptionButton" & i+27).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+27) = True
Controls("OptionButton" & i+54).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+54) = True
Controls("OptionButton" & i+81).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+81) = True
Next
Kullanıcı avatarı
vardar07
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mustafa vardar
Kayıt: 10 Eyl 2012 19:57
Konum: antalya
Meslek: emekli
Yaş: 60
İleti: 471
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#7)  hexadesimal » 11 Ekm 2015 00:05

4sinifexcelvba.rar
vardar07 yazdı:Size verdiğim kod 4 adet OptionButton için örnektir. Sizin dosya yapınızı OptionButton ların numaralarını bilmediğimiz için yol gösterme amaçlı idi.Örnek dosyanızı eklemiş olsa idiniz şu anda belki konu cevaplanmış olacaktı.
Sizin kod örneğine göre olabilir mi?:
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For a = 1 To 27
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Controls("OptionButton" & i+27).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+27) = True
Controls("OptionButton" & i+54).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+54) = True
Controls("OptionButton" & i+81).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+81) = True
Next

Dosya ektedir
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile işaretlemek

İleti#8)  hexadesimal » 11 Ekm 2015 00:14

vardar07 yazdı:Size verdiğim kod 4 adet OptionButton için örnektir. Sizin dosya yapınızı OptionButton ların numaralarını bilmediğimiz için yol gösterme amaçlı idi.Örnek dosyanızı eklemiş olsa idiniz şu anda belki konu cevaplanmış olacaktı.
Sizin kod örneğine göre olabilir mi?:
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
For a = 1 To 27
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Controls("OptionButton" & i+27).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+27) = True
Controls("OptionButton" & i+54).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+54) = True
Controls("OptionButton" & i+81).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i+81) = True
Next
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Cevap: OpionButton ComandButton ile İşaretlemek

İleti#9)  vardar07 » 12 Ekm 2015 02:02

Merhaba. Aşağıdaki kodu eskisi ile değiştirince 200 adet OptionButton seçili hale geliyor.
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton5_Click()
For i = 1 To 200
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Next
End Sub
Kullanıcı avatarı
vardar07
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mustafa vardar
Kayıt: 10 Eyl 2012 19:57
Konum: antalya
Meslek: emekli
Yaş: 60
İleti: 471
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile İşaretlemek

İleti#10)  hexadesimal » 12 Ekm 2015 19:04

vardar07 yazdı:Merhaba. Aşağıdaki kodu eskisi ile değiştirince 200 adet OptionButton seçili hale geliyor.
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton5_Click()
For i = 1 To 200
Controls("OptionButton" & i).GroupName = i
Controls("OptionButton" & i) = True
Next
End Sub

Seçiyor da hocam istediğim bu değildi. Örnek dosyada da görüleceği gibi ben optionbuttonları seçenek olarak işaretliyorum. Yani hepsini 4 seç dediğimde 4.sıradaki (4 label altında yer alan sütun) optionbutonların seçilmesini istiyroyum, hepsinin değil.
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir

Cevap: OpionButton ComandButton ile İşaretlemek

İleti#11)  vardar07 » 12 Ekm 2015 19:35

Sorunuzda eksiklik var. Her gruptan seçilecek OpionButton ları nasıl belirleyeceksiniz belirtmediniz afaki uğraşıyoruz. Daha açıklayıcı bilgiler ile dosyanızı eklerseniz bakalım değilse boşuna uğraşmayalım.
Kullanıcı avatarı
vardar07
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:mustafa vardar
Kayıt: 10 Eyl 2012 19:57
Konum: antalya
Meslek: emekli
Yaş: 60
İleti: 471
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Antalya

Cevap: Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile İşaretleme

İleti#12)  veyselemre » 12 Ekm 2015 19:44

hexadesimal yazdı:Seçiyor da hocam istediğim bu değildi. Örnek dosyada da görüleceği gibi ben optionbuttonları seçenek olarak işaretliyorum. Yani hepsini 4 seç dediğimde 4.sıradaki (4 label altında yer alan sütun) optionbutonların seçilmesini istiyroyum, hepsinin değil.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Label25_Click()
    For a = 1 To 27
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label26_Click()
    For a = 28 To 54
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label27_Click()
    For a = 55 To 81
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label28_Click()
    For a = 82 To 108
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Kullanıcı avatarı
veyselemre
Site Dostu
 
Kayıt: 28 Nis 2015 17:53
Meslek: SERBEST
Yaş: 107
İleti: 503
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Ankara / Çubuk

Cevap: Cevap: Cevap: Cevap: OpionButton ComandButton ile İşa

İleti#13)  hexadesimal » 12 Ekm 2015 20:49

veyselemre yazdı:
hexadesimal yazdı:Seçiyor da hocam istediğim bu değildi. Örnek dosyada da görüleceği gibi ben optionbuttonları seçenek olarak işaretliyorum. Yani hepsini 4 seç dediğimde 4.sıradaki (4 label altında yer alan sütun) optionbutonların seçilmesini istiyroyum, hepsinin değil.

Kod: Tümünü seç
Private Sub Label25_Click()
    For a = 1 To 27
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label26_Click()
    For a = 28 To 54
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label27_Click()
    For a = 55 To 81
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub
Private Sub Label28_Click()
    For a = 82 To 108
        Controls("OptionButton" & a).Value = Not Controls("OptionButton" & a).Value
    Next
End Sub

Teşekkürler. Bu sorunu çözdü.
Kullanıcı avatarı
hexadesimal
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 17 Eyl 2015 13:53
Meslek: EĞİTİMCİ
Yaş: 52
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: izmir


Forum OptionButton

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe