[Yardım]  OptionButton Seçimine Göre Klasöre Kayıt

Seçenek düğmesi

OptionButton Seçimine Göre Klasöre Kayıt

İleti#1)  kanakan52 » 08 Kas 2017 18:43

Merhaba arkadaşlar,
Userform üzerinde,
OptionButton1 seçildiğinde "C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\x\" klasörüne,
OptionButton2 seçildiğinde "C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\Y\" klasörüne,
OptionButton3 seçildiğinde "C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\z\" klasörüne,

a1:d30 aralığını .pdf olarak kaydetmek istiyorum.
yardımlarınızı rica ediyorum...
Kullanıcı avatarı
kanakan52
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ümit AKBULUT
Kayıt: 15 May 2013 17:56
Konum: TÜRKİYE
Meslek: muhasebe
Yaş: 39
İleti: 580
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ORDU

Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Cevap: OptionButton Seçimine Göre Klasöre Kayıt

İleti#2)  Ali ÖZ » 08 Kas 2017 21:44

Deneyin.

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
   If 
OptionButton1.Value True Then kayityeri "C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\x\"
   If OptionButton2.Value = True Then kayityeri = "
C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\y\"
   If OptionButton3.Value = True Then kayityeri = "
C:\Users\xxxxx\Desktop\DENEME\z\"
   isim = "
Dosya-" & Format(Now, "yyyy-mm-dd-hh-mm")
   Sheets("
Sayfa1").Range("A1:D30").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=kayityeri _
   & "
\" & isim & ".pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
   IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False
End Sub
Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Kullanıcı avatarı
Ali ÖZ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ali ÖZ
Kayıt: 17 Oca 2013 12:16
Konum: SAKARYA
Meslek: Yazılım
Yaş: 40
İleti: 10322
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Adapazarı/SAKARYA

Cevap: OptionButton Seçimine Göre Klasöre Kayıt

İleti#3)  kanakan52 » 09 Kas 2017 10:12

Üstat kodları uyarladım gayet güzel çalışıyor.. Yalnız bir durum daha çıktı ortaya. Aynı Userform üzerine CheckBox ekledim , kullanıcı aynı zamanda bunu da seçerse CheckBox' a aynı mantıkla tanımladığım "yedek" klasörüne de aynı sayfanın yedeğini alacak.. Kodlar burada sadece 1 tane seçim varken işe yarıyor. Yani hem Optionbutton hem de Checkbox seçili iken sadece tekbir klasöre kayıt yapıyor. Nasıl revize edebilirim acaba..
Kullanıcı avatarı
kanakan52
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Ümit AKBULUT
Kayıt: 15 May 2013 17:56
Konum: TÜRKİYE
Meslek: muhasebe
Yaş: 39
İleti: 580
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ORDU


Forum OptionButton

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe