Userform ile Plaka Ceza Sistemi

UserForm TextBox CommandButton
ComboBox ListBox CheckBox
OptionButton İmage Label
Frame ToggleButton MultiPage
VBE Penceresi ScrollBar SpinButton
TreeView ListView ToolBar
StatusBar ProgressBar SpreadSheet
MsgBox
recluse
Adınız: Barış
Soyadınız: Soyadım AY

Userform ile Plaka Ceza Sistemi

Mesaj gönderen recluse »

Herkese merhaba,

2 adet sayfam var Sayfa1'de A sütununda plakalar(34 ABC 34) B sütununda kime ait olduğu(İsim Soyisim) C sütununda ise kim olduğu (Site Sakini,Tanınmıyor) verilerinin bulunduğu sayfam. Sayfa2 ise Userform ile girilen verileri veya yapılan işlemleri kaydeden veri sayfası.
Userform nesneleri;
  • 1 adet combobox
  • 3 adet label
  • 3 adet buton
Combobox1'de plaka seçtiğimde veya yeni bir plaka girdiğimde eğer plaka sistemde var ise label1'e 2. sütun değerini label 2'ye 3. sütun değerini label 3'e ise hata veya bilgilendirme mesajları gelmesini istiyorum.(plaka bulunamadı,ceza uygulandı,ceza kaydı var gibi )

Ardından bilgileri çıkan veya bilgileri olmayan yeni giriş yapacağım plakayı Buton1 ile ceza yazdıracağım ancak yazdırdığım cezayı o gün hangi gün ise o günün tarihine eklemesi gerekiyor (örnek olarak vermem gerekirse pazartesi günü yazdığım cezayı salı günü açtığımda cezası vardır olarak göstermemeli yeni bir ceza girebilmeliyim)

Buton2 ile Combobox1 de seçili olan plakanın kaç adet cezası olduğunu (yani kaç gün ceza yediği) gösterecek (21.04.24 - 1 \n 22.04.24 - 1 \n 23.04.24 - 0 = toplam: 2 gün cezası var)

Buton3 ile hangi plakaların kaç adet cezası var tümünü göstermesini istiyorum.

Ekte örneğini verdiğim dosya hali hazırda şuan çalıştığım dosyanın bir kopyası.

Hangi mantıkla yapacağımı detaylı anlatırsanız sevinirim. Amacım dosyayı yapmanız kod paylaşmanız değil bilakis mantığını öğretmenizdir, ricamdır. Şimdiden okuduğunuz için ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
sahin
Adınız: sahin
Soyadınız: sahin

Re: Userform ile Plaka Ceza Sistemi

Mesaj gönderen sahin »

Örneği deneyin
PLAKA.xlsm
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
recluse
Adınız: Barış
Soyadınız: Soyadım AY

Re: Userform ile Plaka Ceza Sistemi

Mesaj gönderen recluse »

sahin yazdı: Pzr Nis 21, 2024 10:01 pm Örneği deneyin

PLAKA.xlsm
Bu program üzerinden kendi sistemime çevirmeye çalışacağım yardımlarınız için teşekkür ederim.