Merhabalar,
Excel vba ile mesela bir değişkene B1 hücresinde yazan Rusça veya Arapça bir değeri tanımlamak istiyorum fakat ????? olarak çıktı veriyor excel vba.
Yani en basitinden B1 hücresine arapça bişey yazıyorum. Msgbox ile okutsam dahi ????? (Soru İşareti) olarak gözüküyor.
Farklı dillerde işlemlerim var fakat bu durumla ilk defa karşılaşıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?
Mesela ben buradaki değerleri Database'e aktarıcam. Fakat ???? sronunu çözmem gerekiyor.
Excel VBA - Farklı Dil Karakterleri Sorunu
-
- Web Sitesi: https://erseldemirel.com.tr/
- Adınız: Ersel
- Soyadınız: Demirel
Re: Excel VBA - Farklı Dil Karakterleri Sorunu
Bu sorunun çözümü için kişisel pc nizde bölge ve dil ayarlarından UNICODE olmayan programlama dilini değiştirmeniz gerekir. Türkçe yerine Arapça seçin. Hata verirse zahmetli iştir. Özellikle kurum pclerinde bu değişilik için yönetici iznide gerekir. Bence farklı çözümler bulunmalı. Başka arkadaşların çözümlerini bende merak ediyorum
-
- Meslek: Muhasebeci
- Adınız: tarık
- Soyadınız: sadık
Userform üzerine textbox yada Label koyarak yapabilirsiniz.Bu şekilde veri tabanına aktarmaniz da mümkün olur.
Örnek kodu deneyebilirsiniz.
Örnek kodu deneyebilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Activate()
Label1 = Range("a1")
TextBox1 = Range("a1")
End Sub
-
- Web Sitesi: https://erseldemirel.com.tr/
- Adınız: Ersel
- Soyadınız: Demirel
Msgbox gibi görüntülemelerde kendimde test yaptım. Bölge ve dil ayarlarınızı arapça yaparsanız ? ortadan kalkar. Ama dediğim gibi zor bir yol. Test yazısının arapça halini msgbox ile alıyoruz. Çözüm olarak bu keyi değiştirmeniz gerekebilir.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language\Default"
Burada "041F" veya "041f" Türkiye Türkçe dir. Bir kodlama ile arapça kullanacak kişi için bu keyi değiştirecek kod yazabilirsiniz. Bunu kodlama ile yapabilirsiniz.Unutmayınız yönetici izni gerekebilir. Reset gerekebilir.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language\Default"
Burada "041F" veya "041f" Türkiye Türkçe dir. Bir kodlama ile arapça kullanacak kişi için bu keyi değiştirecek kod yazabilirsiniz. Bunu kodlama ile yapabilirsiniz.Unutmayınız yönetici izni gerekebilir. Reset gerekebilir.
-