Arkadaşlar selam
Ekte bulunan dosyada nasıl bir biçim yapmamız gerektiğini şema olarak anlatmaya çalıştım.
Orjinal çalışma kitabında bu şekilde bir dolgulama sistemi bulunmuyor , ben sadece istediğim biçimi çalışmanın bir kısmında gösterdim.
Çalışma bana ait değildir. Orjinal yükleme kaynağının web adresini kitabın içerisinde paylaştım.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Grafik renklendirme
Grafik renklendirme
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
- Lokasyon: istanbul
- Meslek: Oto Yedek Parça Satış Elemanı
- Adınız: Sinan
- Soyadınız: Aykaç
Re: Grafik renklendirme
Hangi veri hangi veriden yüksek olunca hangi hücre renklenecek hangi veri hangi veriden düşükse hangi hücre ne renk olacak bunları daha açık yazarsanız yardımcı olunur. Yüklediğiniz dosya da sizin bildiğiniz bir kritere göre 0 ları kırmızı x leri yeşil yapmışsınız. Sonucun Sebebini açıklar mısınız.
Öncelikle ilginize teşekkürler,SNNAY yazdı: ↑Pzr Eki 06, 2024 4:45 pm Hangi veri hangi veriden yüksek olunca hangi hücre renklenecek hangi veri hangi veriden düşükse hangi hücre ne renk olacak bunları daha açık yazarsanız yardımcı olunur. Yüklediğiniz dosya da sizin bildiğiniz bir kritere göre 0 ları kırmızı x leri yeşil yapmışsınız. Sonucun Sebebini açıklar mısınız.
Tek tek cevaplayayım.
Grafiğin tümünde bu biçim oluşmalı ama sadece örnek verdiğim kısımda diyagramla tarif etmiştim aslında.
Sadece x ve sadece o' lardan oluşuyor görüldüğü üzere.
X'lerde kriter , yandaki X'in bittiği yerin bir fazla olan kutusu dolgulu olmalı.
O'larda yandaki O'nun bittiği yerin bir alttaki o dolgulu olmalı.
Mavi yatay çizgiler bu nedenle örnek olarak koymuştum.
Kırmızı yada yeşil seçim sadece .. X'ler sarı o'lar mavi dolgu da olabilir yada başka bir 2 renk..
Sonuç sebep işi o kısım bu grafiğin kendi özelliği ve size bağlı , yani bir kriteri yok ve kod yazımı için de bir kriter değil.
Bu grafik Tradingview'de de verilir. orası daha gelişmiştir.
Herkes kendine göre başka sonuç çıkarır. 1000 kişi 1000 farklı sonuç çıkarır yani.
Bu grafik türüne 1 ayda tövbe edeni de gördüm , başka verilerle birleştirmeye çalışarak ek yardım almaya çalışanı da..
Block size kısmını 6 yapın "draw chart" deyin başka bir şekil , 7 başka... 8...
Bu istediğim biçimi ilgili forumda bir arkadaştan gördüm ama konu oldukça eski olduğu için kendisine ulaşamadım.
Mevcut kod içerisine ek yapılarak yapıldığını biliyorum sadece...
Konu çözümlenmiştir başlık editör tarafından kilitlenebilir.