[Yardım]  Borç takip

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

Borç takip

İleti#1)  Abidin Özçelik » 15 Haz 2022 16:27

Merhaba arkadaşlar
Borç takibi için düzenlediğim formda bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var.

Düzelt, Kişi borç detayı yazdırma ve Ödeme butonlarında yardımcı olabilirmisiniz ?
Kişi borç detayı kişinin farklı tarihlerde aldığı borçların kişi üzerine tıklayınca veya textboxlardan ad/soyad ile yapılan arama sonucu Listbox2 ye aktarılıyor. Lİstbox2 ye aktarılan kişi borcunun toplamı alınacak.
Ödeme konusunda nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Sayfadan silinmesi mi yada ödenenlerin ayrı bir sayfaya aktarılması mı daha mantıklı?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Abidin Özçelik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ABİDİN ÖZÇELİK
Kayıt: 16 Haz 2008 11:47
Konum: Diyarbakır
Meslek: Eczacı
Yaş: 41
İleti: 380
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DİYARBAKIR

Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Cevap: Borç takip

İleti#2)  yusuf43 » 15 Haz 2022 17:07

Toplam konusunu hallettim. Ödeme konusunda da tahsil et diye bir buton koyup tahsil edin. Tahsil edilince listboxtan silsin yeni bir sayfa açın oraya kaydetsin isterseniz yeni bir form açın oradan da listeleyin.
Kullanıcı avatarı
yusuf43
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2021 12:00
Meslek: EV HANIMI
Yaş: 46
İleti: 723
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: KÜTAHYA

Cevap: Borç takip

İleti#3)  yusuf43 » 15 Haz 2022 17:09

Formu unutmuşum yükledim.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
yusuf43
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2021 12:00
Meslek: EV HANIMI
Yaş: 46
İleti: 723
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: KÜTAHYA

Cevap: Cevap: Borç takip

İleti#4)  Abidin Özçelik » 15 Haz 2022 18:01

yusuf43 yazdı:Toplam konusunu hallettim. Ödeme konusunda da tahsil et diye bir buton koyup tahsil edin. Tahsil edilince listboxtan silsin yeni bir sayfa açın oraya kaydetsin isterseniz yeni bir form açın oradan da listeleyin.



Ödeme diye bir buton ekledim. Kişi borç detayından seçilen satırın silinerek tekrardan sırlanmasını sağladım.
Düzeltme kodlarında ve Kişi detay bilgisini yani listbox2 ye aktarılan bilgilerin yazdırılması kaldı.
Ad Soyad ile arama sanki sıkıntı gibi onun yerine KİŞİ SEÇ diye buton ekledim. Yeni form oluşturdum kişilerin oradan seçilmesini sağlama için aktarma kodları bakabilirmisiniz?
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Abidin Özçelik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ABİDİN ÖZÇELİK
Kayıt: 16 Haz 2008 11:47
Konum: Diyarbakır
Meslek: Eczacı
Yaş: 41
İleti: 380
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DİYARBAKIR

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Borç takip

İleti#5)  yusuf43 » 15 Haz 2022 19:02

Ekranı kaydet diye bir buton koydum dizaynını kendin yaparsın. Listbox2 içine gelen müşteriyi yazdırmadan önce ekranı kaydet butonuna bas, kişiyi yazdırma sayfasına aktarıyor oradan yazdırırsın. Kişi seç formunda da bulunan kişiye çift tıklarsan ana forma atıyor oradan ara deyince kişiyi Listbox2 içine atıyor form kendiliğinden kapanıyor. Formun altındaki aktar butonuna gerek yok onu kaldır.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
yusuf43
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2021 12:00
Meslek: EV HANIMI
Yaş: 46
İleti: 723
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: KÜTAHYA

Cevap: Cevap: Borç takip

İleti#6)  Abidin Özçelik » 16 Haz 2022 10:45

yusuf43 yazdı:Ekranı kaydet diye bir buton koydum dizaynını kendin yaparsın. Listbox2 içine gelen müşteriyi yazdırmadan önce ekranı kaydet butonuna bas, kişiyi yazdırma sayfasına aktarıyor oradan yazdırırsın. Kişi seç formunda da bulunan kişiye çift tıklarsan ana forma atıyor oradan ara deyince kişiyi Listbox2 içine atıyor form kendiliğinden kapanıyor. Formun altındaki aktar butonuna gerek yok onu kaldır.


Teşekkür ediyorum güzel çalışıyor.

Comboboxta C ve B sütunlarını ad soyadı birleştirerek aldırabilirmiyiz?

Formda saat eklemiştim. Kodlardan dolayı formda donmalar oluşuyor ve hatalar veriyor. Çözümü nedir bunun.

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Activate()
On Error Resume Next
'Do
'DoEvents
'   Label11.Caption = Now
'Loop Until dur = True
End Sub
Kullanıcı avatarı
Abidin Özçelik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ABİDİN ÖZÇELİK
Kayıt: 16 Haz 2008 11:47
Konum: Diyarbakır
Meslek: Eczacı
Yaş: 41
İleti: 380
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DİYARBAKIR

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Borç takip

İleti#7)  yusuf43 » 16 Haz 2022 12:52

Combobox'ları birleştirdim. Kodların donmaması için hızlandırma kodu ekledim inşallah işe yarar. Kolay gelsin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
yusuf43
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2021 12:00
Meslek: EV HANIMI
Yaş: 46
İleti: 723
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: KÜTAHYA

Cevap: Borç takip

İleti#8)  yusuf43 » 16 Haz 2022 12:54

Soyad textbox'unu sil adı ve soyadı birlikte yazacaksın onu unutmuşum.
Kullanıcı avatarı
yusuf43
Site Dostu
 
Kayıt: 19 May 2021 12:00
Meslek: EV HANIMI
Yaş: 46
İleti: 723
 
Cinsiyet: Bayan
Bulunduğunuz İl / Semt: KÜTAHYA

Cevap: Cevap: Borç takip

İleti#9)  Abidin Özçelik » 16 Haz 2022 17:58

yusuf43 yazdı:Soyad textbox'unu sil adı ve soyadı birlikte yazacaksın onu unutmuşum.

Teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Abidin Özçelik
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ABİDİN ÖZÇELİK
Kayıt: 16 Haz 2008 11:47
Konum: Diyarbakır
Meslek: Eczacı
Yaş: 41
İleti: 380
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DİYARBAKIR


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 4 misafir

Bumerang - Yazarkafe