[Çözüldü] ScrollBar'ın Frame İle İlişkilendirilmesi

Yukarı aşağı, sağa sola kaydırma çubuğu

[Çözüldü] ScrollBar'ın Frame İle İlişkilendirilmesi

İleti#1)  baksu » 16 Ekm 2008 17:06

Merhaba,


UserForm1 üzerinde Frame1 var ve frame1' içinde fazlaca textboxlar var, frame1 in görünmeyen alanının dikey scroolbar ile kaydırılarak görünmesi gerekiyor. Nasıl bir kod gerekir.


Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
baksu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Bahadır Aksu
Kayıt: 16 Ekm 2008 17:00
İleti: 34
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: güngören

Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Scrollbar ın Frame ile ilişkilendirilmesi...

İleti#2)  Tarkan VURAL » 16 Ekm 2008 17:35

Merhaba Sn baksu, sitemize hoş geldiniz.

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initialize()
Frame1.ScrollBars = fmScrollBarsVertical
Frame1.ScrollHeight = Frame1.InsideHeight * 2
End Sub
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 49
İleti: 27595
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Scrollbar ın Frame ile ilişkilendirilmesi...

İleti#3)  M Kubilay Karabulut » 16 Ekm 2008 17:38

Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Activate()
'www.excelvba.net
With Me.Frame1
.ScrollBars = fmScrollBarsVertical
.ScrollHeight = .InsideHeight * 2
.ScrollWidth = .InsideWidth * 9
End With
End Sub
" WeWhoAreNotAsOthers"
Kullanıcı avatarı
M Kubilay Karabulut
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Mustafa Kubilay KARABULUT
Kayıt: 15 Haz 2008 02:10
Konum: Maltepe/Istanbul
Meslek: Finans
Yaş: 44
İleti: 732
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Maltepe/İstanbul

Scrollbar ın Frame ile ilişkilendirilmesi...

İleti#4)  Tarkan VURAL » 16 Ekm 2008 17:46

Geç kaldın Kubilay kanka [blublu] [op]
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 49
İleti: 27595
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Scrollbar ın Frame ile ilişkilendirilmesi...

İleti#5)  baksu » 17 Ekm 2008 10:51

Çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık....
Kullanıcı avatarı
baksu
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Bahadır Aksu
Kayıt: 16 Ekm 2008 17:00
İleti: 34
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: güngören

Cevap: ScrollBar' ın Frame İle İlişkilendirilmesi...

İleti#6)  hayalbert » 21 Ağu 2011 21:17

Tarkan Bey çalışmalarınızı gıpta ederek izliyorum, bariz bir şekilde forumdakilere fayda sağlamak için fedakarca emek veriyorsunuz.

Ben bu örneği Multipage için da kullanabilir miyiz diye soracaktım veya başka bir deyişle çok fazla combobox, textbox ve label kullanmak zorunda olduğum bir userformum var ekranda bu userformuaşağı kayar şekilde kullanabilirsem çok faydalı olacak.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
hayalbert
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Murat Yiğiter
Kayıt: 18 Eyl 2009 21:14
Konum: İstanbul/Sarıyer
Meslek: İnşaat Mühendisi
Yaş: 54
İleti: 48
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Sarıyer

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: ScrollBar' ın Frame İle İlişkilendirilmesi...

İleti#7)  Tarkan VURAL » 21 Ağu 2011 23:41

Fikir vereyim : Multipage içine, Multipage büyüklüğünde Frame ekleyin. Yukarıdaki kodları kullanın. ;;_)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 49
İleti: 27595
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ScrollBar' ın Frame İle İlişkilendirilmesi...

İleti#8)  hayalbert » 23 Ağu 2011 01:14

Çok teşekkür ederim.
Bu soru da muhtemelen size çok basit gelecek ama vbe de altta kalan kısma nasıl ulaşacağım ?

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
hayalbert
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Murat Yiğiter
Kayıt: 18 Eyl 2009 21:14
Konum: İstanbul/Sarıyer
Meslek: İnşaat Mühendisi
Yaş: 54
İleti: 48
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Sarıyer

Cevap: ScrollBar' ın Frame İle İlişkilendirilmesi...

İleti#9)  Haldun Alay » 23 Ağu 2011 01:17

VBE'de altta kalan kısım derken Immediate Window'dan bahsediyorsanız Ctrl-G tuş bileşimini kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Haldun Alay
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Haldun Alay
Kayıt: 15 Haz 2008 02:14
Konum: Rakım 0
Meslek: Turizm
Yaş: 52
İleti: 1241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aydın/Kuşadası

Cevap: ScrollBar' ın Frame İle İlişkilendirilmesi...

İleti#10)  hayalbert » 23 Ağu 2011 02:10

Hayır,
Userformun altta kalan kısmından bahsediyorum.
Yukarıdaki atamalarla framin yüksekliği ikiye katlanıyor ama userformun boyu aynı kalıyor...
Kullanıcı avatarı
hayalbert
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Murat Yiğiter
Kayıt: 18 Eyl 2009 21:14
Konum: İstanbul/Sarıyer
Meslek: İnşaat Mühendisi
Yaş: 54
İleti: 48
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Sarıyer


Forum ScrollBar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe